Canon lanserer første del av en ny trio RF F2.8L-objektiver, og utvider den banebrytende RF-serien for EOS R-systemet

Oslo, Norway, 28. august 2019 – Canon styrker i dag RF-objektivutvalget med lanseringen av RF 15-35mm F2.8L IS USM og RF 24-70mm F2.8L IS USM. Objektivene er testet og godkjent av Canon-ambassadør Ulla Lohmann, en prisbelønnet dokumentar- og ekspedisjonsfotograf. Sammen med RF 70-200mm F2.8L IS USM som skal lanseres senere i år, utgjør de to objektivene trioen av Canons F2.8L-objektiver for RF-serien. RF 24-70mm F2.8L IS USM oppfyller kravene fra fagfolk, og er det perfekte valget for høyytelsesstandard zoom. RF 15-35mm F2.8L IS USM er Canons videste objektiv til EOS R-systemet, mens RF 70 -200mm F2.8L IS USM er et raskt og superkompakt telezoomobjektiv. Kombinert er disse tre objektivene et must å ha i utstyrsbagen for både profesjonelle og fotoentusiaster. Ved å blande optisk ytelse, stor blenderåpning og bildestabilisering, gjør disse objektivene det mulig for fotografer og videografer å ta stillbilder og bevegelige bilder av høy kvalitet i alle sjangre – fra landskap og arkitektur, til portrett og natur, eller sport og media.

Canon RF 15-35MM F2.8L IS USM

Canon RF 24-70MM F2.8L IS USM

Etter annonseringen av seks RF-objektiver i februar og den nylig lanserte RF 24-240mm F4-6.3 IS USM og RF 85mm F1.2L USM, er RF 15-35mm F2.8L IS USM og RF 24-70mm F2.8L IS USM det tredje og fjerde RF-objektivet som har blitt lansert av Canon i 2019. Objektivene RF 70-200mm F2.8L IS USM og RF 85mm F1.2L USM DS som lanseres senere i år, blir de to siste av totalt seks RF-objektiver som Canon har forpliktet seg til å lansere i 2019. Den komplette RF-serien tilbyr en utrolig kvalitet og allsidighet for profesjonelle og fotoentusiaster som ønsker å utvide ferdighetene og ta fantastiske bilder med EOS R-systemet.

Imponerende optikk i hele RF-objektivserien

Canon er kjent for å ha levert svært god optisk kvalitet over mange år, og både RF 15-35mm F2.8 L IS USM og RF 24-70mm F2.8 L IS USM, er bygget på den banebrytende RF-serien som tilbyr ny optisk design og objektivpotensial. RF 24-70mm F2.8 L IS USM har tre UD-glass (Ultra Low dispersion) og tre støpte glass med asfæriske linseelementer, mens RF 15-35mm F2.8 L IS USM har to UD-glass og tre støpte glass med asfæriske objektivelementer. Sammensetningen av begge objektivene korrigerer avvik, forvrengning og astigmatisme. Dette gjør det mulig å ta bilder med høy kontrast, med kant-til-kant-skarphet over hele zoomområdet.

Begge objektivene har en fast, stor f/2.8-blenderåpning som gir profesjonelle resultater under dårlige lysforhold som ved skumring eller innendørs-fotografering, i tillegg til presis kontroll over dybdeskarpheten. Disse lyssterke zoomobjektivene gir fantastisk skarpe bilder når du bruker høyere lukkerhastighet i lite lys, hvilket gir fotografer kreativ frihet i ulike fotograferingsscenarier.

RF 24-70mm F2.8L IS USM er ideell for landskaps- og portrettfotografering, og er en allsidig standardzoom for profesjonelle fotografer som trenger et objektiv for fotografering på farten. Zoomen gir den vakre bakgrunnsuskarpheten som du får med et objektiv med stor blender, hvilket gjør den ideell for portrettfotografering. I dette fokusområdet vil motiv skille seg ut mot en myk bakgrunn, som gir bilder med høyere intensitet og kvalitet. Til sammenligning er RF 15-35mm F2.8L IS USM et ultra vidvinkel-zoomobjektiv med høy ytelse, som gir den samme fleksibiliteten som et utvalg av populære vidvinkel-objektiver. Dette gjør objektivitet ideelt for fotografering av landskap og arkitektur. Med en f/2.8-blenderåpning er dette det bredeste RF-zoomobjektivet hittil. Profesjonelle fotograferer kan derfor fange motiver i dramatiske perspektiver. Den store f/2.8-blenderåpningen gjør også dette objektivet til et godt valg for profesjonelle fotografer som spesialiserer seg på sport, presse og astrofoto.

Det profesjonelle valget for sømløs fotografering og video

Objektivene er de første vidvinkelobjektivene i L-serien som inneholder Canons 5-stop bildestabilisator, basert på Canons innovative teknologi som er banebrytende for EF-objektivene. Fotografer og videografer kan dermed fotografere uten å bekymre seg for uskarphet forårsaket av kamerarystelser. Dual sensing bildestabilisator og «Combination IS» forbedrer ristegjenkjenningen, og oppdager automatisk når den brukes på et stativ og slår da av IS-systemet. Dette gir fagfolk pålitelighet til å ta fantastisk skarpe bilder og stødige opptak uansett fotograferingssituasjon.

RF 15-35mm F2.8L IS USM og RF 24-70mm F2.8L IS USM er Canons første zoomobjektiver med stor blenderåpning som inkluderer Nano USM-teknologi. Teknologien ble opprinnelig introdusert i EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM, og bruker et motorsystem som leverer høyhastighetsfokusering, i tillegg til kontinuerlig sømløs og tilnærmet lydløs fokusering under videoopptak. Dette gjør objektivene til viktige verktøy for videografer som bruker EOS R-systemet, siden unødvendige fokuslyder ikke blir spilt inn under opptak. RF 24-70mm F2.8L IS USM har på lik måte som RF 24-105mm F4L IS USM, også et system som forhindrer forstyrrelser fra pusting når du fokuserer under filmingen.

Profesjonell håndtering med L-serien 

Som med alle RF-linser har både RF 15-35mm F2.8L IS USM og RF 24-70mm F2.8L IS USM en kontrollring som kan brukes til kontroll av blenderåpning, lukkerhastighet, ISO-hastighet og eksponeringskompensasjon. Dette gir full tilpasning ved siden av manuelle fokusringen. Begge linsene har den overlegne holdbarheten og driften som forventes av L-serien. Et slitesterkt fluorbelegg på elementene foran og bak, avviser også olje og vann. Dette gir en ekstra trygghet når du fotograferer under tøffe og krevende forhold.

Ulla Lohmann, profesjonell fotograf og Canon-ambassadør, sier følgende om de nye objektivene:

“I over 20 år har jeg vært i alle verdenshjørner og fotografert alt fra urfolk til vulkaner som bryter ut. Det jeg elsker aller mest med jobben min, er å være kreativ. Jeg reiser langt for å få best mulig bilder, og da trenger jeg pålitelig og allsidig utstyr – fordi jeg noen ganger ikke har muligheten til å ha med meg masse utstyr eller gå tilbake der bildet ble tatt. På grunn av dette er RF 15-35mm F2.8L IS USM og RF 24-70mm F2.8L IS USM perfekte reisepartnere, og er nå et fast inventar i kameravesken min. EOS R-systemet er raskt og stabilt, slik at jeg kan ta «once in a lifetime» fotografier med sylskarpt fokus – selv i situasjoner med lite lys. Dette gjør at jeg kan utvide mine kreative fotoevner.”


Programvareoppdatering

For å komplettere introduksjonen av disse objektivene, lanserer også Canon programvare-oppdateringer for EOS R og EOS RP. Øyegjenkjenning-AF til begge de speilløse kameraene er ytterligere forbedret. Oppdateringen gjør det mulig for kameraet å oppdage og fokusere på øynene til motiver på mye større avstander, sammenlignet med den tidligere programvaren. I tillegg tilbys raskere og forbedret nøyaktighet og sporing. Ved å lytte til tilbakemeldinger fra Canons kunder, har programvareingeniører også forenklet AF øyegjenkjennings-indikatorene og forbedret indikatorens oppdateringsfrekvens på både EOS R og EOS RP. Dette gjør det mye enklere for profesjonelle og fotoentusiaster å følge bevegelser og handling uten problemer. Oppdateringen vil være tilgjengelig for nedlastning i slutten av september.

RF 15-35MM F2.8L IS USM og RF 24-70MM F2.8L IS USM vil være tilgjengelige fra September 2019

For produktinformasjon om disse objektivene, se: www.canon.no 

RF 15-35mm F2.8L IS USM, nøkkelegenskaper:

 • Ultra-vidt zoomobjektiv av høy kvalitet
 • 15-35 mm brennvidde gir en rekke vidvinkler egnet for landskap eller arkitektur
 • Stor f/2.8-blenderåpning for fotografering i lite lys
 • 3 asfæriske og 2 UD-elementer sikrer den høyeste oppløsningen kant til kant i hele bildet – 5-stopp bildestabilisator muliggjør håndholdt fotografering selv ved lave lukkerhastigheter
 • Nano USM-motor gir rask, jevn og lydløs drift under videoopptak
 • Kontrollring gir direkte kontroll over Tv/Av/ISO-innstillinger
 • Minimum fokuseringsavstand på 0,28 m med 0,22x forstørrelse
 • SWC (Sub wavelength structure Coating) and ASC (Air Sphere Coating) forhindrer at gjenskinn og skygger forringer bildekvaliteten

RF 24-70mm F2.8L IS USM, nøkkelegenskaper:

 • 24-70mm brennvidde – de mest brukte brennviddene for fotografering av landskap, portretter og reiser
 • f/2.8 fast blenderåpning, ideell for fotografering med lite lys eller for å kontrollere dybdeskarpheten
 • Nano USM-motor for rask, jevn, lydløs drift under videoopptak
 • 5-stop bildestabilisator (CIPA-testet) ideell for håndholdt fotografering og videografi
 • 3 asfæriske og 3 UD-elementer sikrer den høyeste oppløsningen fra kant til kant av bildet
 • Kontrollring gir direkte kontroll over Tv/Av/ISO-innstillinger
 • ASC (Air Sphere Coating) forhindrer at gjenskinn og skygger forringer bildekvaliteten