Canon lanserer EOS C500 Mark II – et kompakt og allsidig 5.9K fullformat Cinema EOS System-kamera

Oslo, 5. september 2019 – Canon Europe lanserer i dag sitt neste generasjon Cinema EOS System-kamera, EOS C500 Mark II. Kameraet er utviklet med Canons kompetanse og tekniske kunnskap rundt innovative produkter, og bygget på Cinema EOS-systemet. Dette er et kompakt og allsidig 5,9K fullformat-kamera. EOS C500 Mark II har en imponerende fullformat-sensor, utviklet av Canon, som drives av Canons nye DIGIC DV 7-prosessor. Kameraet støtter 5,9K internt Cinema RAW Light og 4K 4:2:2 10bit XF-AVC-opptak. EOS C500 Mark II gjør det mulig for profesjonelle å kreativt utforske film i fullformat. Dette er det første kameraet i serien som har mulighet til å spille inn 5,9K Cinema RAW Light på CFexpress-kort – et nytt og raskere lagringsmedia. Samtidig opptak av samme filformat er også mulig for to CFexpress-kortspor, hvilket gir profesjonelle større fleksibilitet og effektivitet.

EOS C500 Mark II

EOS C500 Mark II

Den kompakte størrelsen på kameraet gir filmfotografer stor kreativ frihet. Med sitt fleksible, modulære design, kan profesjonelle konfigurere kameraet med forskjellige utvidelsesenheter ut ifra ulike produksjonsbehov. EOS C500 Mark II er det første Cinema EOS-systemkameraet som har et utskiftbart objektivfatning for EF Cinema Lock og PL. Dette gjøt at profesjonelle kan velge mellom å bruke en rekke ulike objektiver. EOS C500 Mark II er også det første Cinema EOS system-kameraet som støtter elektronisk bildestabilisering (IS).

Fantastisk bildekvalitet i fullformat

EOS C500 Mark II har Canons 5,9K fullformat CMOS-sensor som gir et filmatisk, omsluttende fullformat-utseende, i tillegg til Canons naturlige, jevne hudtoner og virkelighetsnære fargegjengivelser. Takket være 5,9K-sensoren og den nyutviklede DIGIC DV 7-prosessoren, er EOS C500 Mark II et ideelt valg for profesjonelle som ønsker å produsere innhold i topp 4K kvalitet. Kamera bruker en høykvalitets «debayering»-algoritme når opptak med 5.9K skaleres til 4K. Dette demper moiré og reduserer støy, hvilket gir eksepsjonell bildekvalitet. 15+ «stop latitude» med stor fargeskala, gjør EOS C500 Mark II perfekt for High Dynamic Range produksjoner. I tillegg til dette er kameraet utstyrt med en innebygd motorisert fullformat ND-enhet (2, 4, 6, 81 og 102 stopp), noe som gjør det mulig å få bilder med grunn dybdeskarphet – selv på dagtid.

Effektiv innspilling og arbeidsflyt

Det allsidige multiopptak-formatet til EOS C500 Mark II, gir effektiv arbeidsflyt som oppfyller produksjonskrav. Med Canons nye DIGIC DV 7-bildeprosessor tilbyr kameraet Cinema RAW Light internt opptak med 5,9K oppløsning. Cinema RAW Light-formatet har alle fordelene til en RAW-fil når det kommer til fleksibilitet i etterproduksjon. Dette betyr at EOS C500 Mark II kan ta opptak av høy kvalitet i en mindre filstørrelse.

I tillegg til kameraets mulighet for innspilling internt på CFexpress-kort i Canon XF-AVC-format med 4K 4:2:2 10bit, er samtidig opptak så vel som proxy-opptak også mulig. Dette gir profesjonelle den ultimate fleksibiliteten fordi de kan velge det innspillingsformatet som passer deres behov best. Kameraet har et avansert 12G-SDI-grensesnitt som har fire ganger høyere overføringshastigheter sammenlignet med 3G-SDI. 12G-SDI-grensesnittet muliggjør 4K 50/60p-utgang med en enkelt kabel, hvilket forenkler 4K-arbeidsflyter. I tillegg tillater HDMI-utgangen 4K 50/60p via en enkelt kabel.

Gode utvidelsesmuligheter

Filmfotografer kan konfigurere kameraet ved å bruke to forskjellige utvidelsesenheter, EU-V1 og EU-V2. To søkere (EVF-V70 og EVF-V50) er også tilgjengelige som valgfrie enheter. Muligheten til å konfigurere kameraet med disse utvidelsesenhetene i kombinasjon med et kompakt og lett design, gir fotografer stor fleksibilitet under filming.

EU-V1 legger til et «Genlock»/Sync BNC-grensesnitt, Remote B-grensesnitt for den valgfrie RC-V100 fjernkontrollen, og et Ethernet-grensesnitt for IP-streaming eller fjernstyring via «browser remote control operation». EU-V2 inkluderer også disse grensesnittene, men legger til ytterligere to XLR-innganger, så vel som 12-pinners objektivgrensesnitt. I tillegg er det utstyrt med en V-Lock batteriholder med D-tap og 24V strømutgang.

Stabil filming med elektronisk IS og banebrytende autofokus-teknologi

EOS C500 Mark II er det første kameraet som har integrert elektronisk bildestabilisering i et Cinema EOS-system, hvilket gir kameraet 5-akset bildestabilisering. Når et objektiv som støtter dataoverføring er festet til kameraet, mottas data om brennvidde automatisk. Når kamera brukes sammen med et objektiv uten linsekommunikasjon, er elektronisk IS mulig ved å legge inn brennvidden manuelt. I tillegg til dette er elektronisk IS også kompatibel med anamorfiske objektiver.

EOS C500 Mark II har i likhet med andre kameraer i serien, Canons anerkjente Dual Pixel CMOS autofokus som gir høyhastighets One-Push AF og kontinuerlig AF. Dette gjør at profesjonelle kan være sikre på at opptakene deres blir fokuserte. De kan også dra nytte av den nye og intuitive LCD-berøringsskjermen LM-V2. «Dual Pixel Focus Guide» gir også beskjed om hvor fokusposisjonen er, enten det er foran eller bak. Dette gir en svært nøyaktig fokuskontroll. EOS C500 Mark II har videre AF-funksjonene ansiktsgjenkjenning og -sporing, hvilket gir fokuskontroll i en rekke filmsituasjoner. For å finjustere AF-ytelsen, kan brukeren også stille inn AF-sporingshastighet og -respons på kameraet.

Ytterligere funksjoner

EOS C500 Mark II støtter bruker LUT-er (Look Up Tables, søketabeller), hvilket gjør at filmfotografer kan søke opp eller tilpasse sine egne LUT-er. Når de lastes opp på kameraet for presis overvåking, kan filmfotografer også bruke forskjellige LUT-er for hver terminal. Med den ekstra LUT-knappen får profesjonelle større operativ fleksibilitet. EOS C500 Mark II inkluderer også opptak med høy bildefrekvens på opp til 50/60 fps i 5,9K oppløsning med Cinema RAW Light.

DP-V3120 og CJ15ex4.3B lanseres også i dag sammen med EOS C500 Mark II. Disse vil bli presentert for første gang på Canons stand under IBC 2019 (Hall 12, Stand D60).


EOS C500 Mark II vil være tilgjengelig fra desember.


For mer informasjon om Cinema EOS system kameraet, se:
https://www.canon.no/video-cameras/cinema-eos-cameras/

EOS C500 Mark II nøkkelfunksjoner:

 • Fantastisk bildekvalitet i fullformat
  • 5,9K fullformat sensor
  • Virkelighetsnære fargegjengivelser bygget på Canons fargevitenskap
  • Naturlige og jevne hudtoner
  • HDR kompatibel med PQ / HLG og Canon Log 2/3
 • Internopptak til CFexpress / Cinema RAW Light og XF-AVC
 • Kompakt og robust kamerahus
  • Lett kamerahus på 1730 g
  • Robust design
  • Pålitelig i tøffe miljøer
 • Modulsystem
  • Utskiftbar objektivfatning
  • Utvidelsesenheter og EVF-er
 • Banebrytende autofokus-teknologi
 • Elektronisk IS
 • Tilleggsfunksjoner
  • Bruker-LUT-er
  • Intern ND (2/4/6/8/10)
  • Falske farger / markør / tilpasset visningsnivå


1 Når brukere aktiverer det utvidede ND-området

2 Når brukere aktiverer det utvidede ND-området