Canon EOS M200 gjør det enkelt å ta profesjonelle bilder

Oslo, Norge, onsdag 25. september 2019: Canon lanserer det speilløse kameraet Canon EOS M200 – den etterlengtede etterfølgeren til det populære EOS M100. Oppgraderingen inkluderer den nyeste Canon DIGIC 8-prosessoren, forbedret autofokus og muligheten for 4K-film. Et guidet brukergrensesnitt, en rekke kreative funksjoner og vertikalt filmopptak, gjør det enklere enn noen gang å dele bilder og video som skiller seg ut fra de du tar med smarttelefonen.

Med kvaliteten til et speilreflekskamera og brukervennligheten til en smarttelefon, gjør
EOS M200 det enklere enn noen gang å ta bilder og videoopptak i høy kvalitet.

Canon EOS M200

Skarpe og slående bilder

Med Canon EOS M200 kan du uanstrengt lage overlegen historiefortelling. Brukergrensesnittet er perfekt for førstegangs-kamerabrukere, med nyttig veiledning på skjermen i tillegg til hint og tips om hvordan du får best mulig resultat. Kameraets APS-C-bildesensor på 24,1 megapiksler er mye større enn for en typisk smarttelefon og gir svært skarpe og detaljerte bilder, selv når de er beskåret eller forstørret for deling på sosiale medier.

Canons egen Dual Pixel CMOS AF-teknologi gjør at filmer og bilder får et profesjonelt utseende. Motiver i bevegelse holdes skarpt i fokus samtidig som en fin uskarp bakgrunn opprettholdes. Med AF-følsomhet ned til EV-4, er dette perfekt for å fange sylskarpe minner på en fest, festival eller konsert med lite lys. I tillegg gjør Øye-AF det enkelt å fokusere på motivets øyne slik at uttrykk kommer naturlig frem.

Canons nyeste prosessor DIGIC 8 med ny funksjonalitet og god kvalitet, har en maksimal ISO på 100-25600 (med mulighet for å utvide tilsvarende ISO 51200). Dette gjør at du unngår uskarphet og støy i bildene når du fotograferer på mørke steder som barer eller konserter.

Med muligheten for 4K-film tilfører DIGIC 8 en ny dimensjon til historiefortelling gjennom de skarpeste bildene. Canon EOS M200 tar også historiefortellingen et skritt videre med en 4K time lapse-funksjon, og muligheten til å ta 4K-stillbilder fra 4K-filmer – perfekt for å fange minner i detalj.

Kameraets LCD-berøringsskjerm kan vippes 180 grader, hvilket gjør det lettere å ta gode selfies sammenlignet med en smarttelefon. Kameraets selvportrettmodus gjør det også enkelt å justere innstillinger som uskarp bakgrunn og lysstyrke i sanntid. For første gang på et EOS-kamera, vises filmopptaksknappen på berøringsskjermen når du er i «Movie Mode». Knappen er plassert slik at den enkelt kan brukes når du spiller inn en vlog med skjermen vippet 180 grader. Filmer kan til og med tas opp og spilles av på mobil i vertikal retning, slik at de er optimalisert for deling på sosiale medier etterpå.

Slipp kreativiteten løs

Canon EOS M200 har en rekke innstillinger og verktøy som lar deg fange minner på kunstneriske og fantasifulle måter – et steg opp fra hva en smarttelefon kan gjøre. Dette inkluderer blant annet Canons Creative Assist-funksjon, en serie effekter, filtre og fargejusteringsverktøy som kan brukes når du komponerer et bilde eller etter at bildet er tatt. Dette fungerer på mange måter som i en foto app da du kan legge på filter som for eksempel kornete sort/hvitt, «Fish-eye» og «Soft Focus».

Canon EOS M200 er kompatibel med den rimelige og kreative serien av EF-M-objektiver som utvider mulighetene med kameraet ytterligere. Med vidvinkel-, tele- og makrolinser i EF-M-serien, kan du få til en rekke ulike billeduttrykk. Hele EOS-objektivserien kan også brukes med en EF-EOS M fatningsadapter.

Del spesielle øyeblikk når og hvor du vil

Når bilder eller videoinnhold er tilpasset og klart til å deles, kan Canon EOS M200 kobles sømløst til smartenheter via Bluetooth² og Wi-Fi. Dette gjøres ved hjelp av Canon Camera Connect-appen som er gratis og tilpasset iOS og Android. I appen kan bilder og videoinnhold lastes ned, gjennomgås og deles manuelt. Bilder kan også sendes automatisk til en smartenhet med en gang de er tatt. Kameraet kan være konstant tilkoblet en smartenhet så lenge det er i Bluetooth-rekkevidde, selv når det er slått av.

Appen lar deg også bruke smarttelefon eller nettbrett som fjernkontroll når du skal ta bilder, hvilket er perfekt når du vil ta gruppebilder eller «hands-free» selfies.

Stilig og kompakt til daglig bruk

Canon EOS M200 er et kompakt og lett kamera på kun 229 g (inkludert batteri og minnekort) som enkelt får plass i vesken. Kameraet har et elegant og stilig utseende, og kan fås i enten svart eller hvit. Det følger også med en kamerarem med lærmønster av god kvalitet. Canon EOS M200s utseende kan videre tilpasses med en rekke fargerike deksler slik at det står i stil med dine ulike antrekk.

Canon EOS M200 vil være tilgjengelig i Canons nettbutikk og hos offisielle Canon-forhandlere fra oktober 2019: Canon EOS M200

Nøkkelfunksjoner:

 • 24.1 megapiksel sensor i APS-C størrelse
 •     o Fang fantastiske detaljer, farger og toner
 • 4K video og 120fps HD
 •     o Detaljrike opptak ser ypperlig ut på din 4K-TV
 • Dual Pixel CMOS AF
 •     o Rask fokus ved fotografering og jevn fokus ved filming
 • Kompakt og lett design
 •     o Lar deg fange livets spesielle øyeblikk med kameraet de fortjener
 • Kreativ assistanse
 •     o Gjør det enkelt å ta profesjonelle bilder
 • Bluetooth og Wi-Fi
 •     o For online bildedeling og fjernkontroll
 • Berøringsskjerm med 180˚ tilt
 •     o For kreative bilder, videoopptak og selfies
 • “Time-lapse” filmer
 •     o Ta opp en bevegelse over lenger tid

¹ Krever at smartenheten har Bluetooth versjon 4.0 (eller nyere). Krever også at smartenheten bruker operativsystemet iOS 8.4 (eller nyere) eller Android 5.0 (eller nyere).
² Bluetooth® er et registrert varemerke som eies av Bluetooth SIG, Inc. og all bruk av slike merker av Canon Inc. er under lisens. Andre varemerker tilhører eierne.

Mer informasjon