Ta opp video med forbedret lyd og bildekvalitet med to nye tilbehør fra Canon

Oslo, torsdag 24. oktober 2019: Canon lanserer i dag to nye ergonomiske, lette og allsidige tilbehør: HG-100TBR som kombinerer grep og stativ, samt stereomikrofonen DM-E100. Disse små, rimelige tilbehørene gir videobloggere og videofotografer høyere kvalitet på innholdet samtidig som den kreative fleksibiliteten blir større.

Utforsk kreativiteten og ta stillbilder og film på nye måter med Canons HG-100TBR. Ta opp krystallklar lyd med stereomikrofonen Canon DM-E100.

Canon kombinert grep og stativ HG-100TBR

Canon stereomikrofon DM-E100

Canon HG-100TBR er Canons første kombinerte stativ og grep som er utstyrt med trådløs betjening takket være den integrerte Canon Bluetooth-fjernkontrollen BR-E1. Dette er det perfekte tilbehør for videoblogging i en rekke stiler, også fjernstyrt opptak. Stereomikrofonen Canon DM-E100 har ultrakompakt design og er den letteste mikrofonen i Canons utvalg så langt. Videobloggere og videofotografer kan bruke DM-E100 sammen med de mer kompakte kameramodellene i Canons kamerautvalg, for eksempel PowerShot G7 X Mark III, og få forbedret kvalitet på lydsporet når de er på farten.

Stødig filmopptak med Canons HG-100TBR – kombinert grep og stativ i ett tilbehør

Canon HG-100TBR er en unik grep- og stativkombinasjon for stabile opptak og filming fra en rekke vinkler på kreative måter. Med HG-100TBR påmontert kan kameraet roteres 360 grader til venstre eller høyre og låses i posisjon for enkelt opptak mens man snakker i kameraet eller gjør opptak fra kreative vinkler. Den justerbare kamerafatningen gjør det mulig å vippe kameraet 45 grader forover og 90 grader bakover for videoopptak fra høye eller lave vinkler, samt i selfiemodus. Videre åpner det vippbare stativhodet for filmopptak med kameraet på høykant når det brukes et kamera som støtter dette¹. Dette gjør HG-100TBR til et svært smart valg for dem som vil lage innhold og dele i sosiale medier.

Ergonomisk design og lav vekt gjør det behagelig å bruke grepet under lange opptaksøkter. Stativfunksjonen gjør det enkelt å ta landskaps- og gruppebilder. Det kombinerte grepet og stativet slås enkelt sammen og får enkelt plass i kamerabagen, noe som gjør det til en utmerket følgesvenn for videobloggere på farten. Medfølgende Canon BR-E1 kan betjenes med samme hånd når produktet brukes som grep, og som fjernkontroll når HG-100TBR brukes som stativ, slik at du enkelt kan starte, stoppe og fortsette opptaket.

Når Canon HG-100TBR brukes sammen med den trådløse fjernkontrollen Canon BR-E1, får du enkel fjernbetjening og styring av kameraets lukker, zoom2, filmopptak og autofokus. Dette gir også eiere av PowerShot-kameraer mulighet til å fjernstyre den optiske zoomen for spontane nærbilder.

Forbedret lydkvalitet med stereomikrofonen Canon DM-E100

Videofotografer kan nå enkelt ta arbeidet til et nytt nivå takket være Canon DM-E100 – en liten og praktisk stereomikrofon som gir forbedret lydopptak og lite støy for lydspor av høy kvalitet. Stereomikrofonen Canon DM-E100 har kondensatordesign og kan skilte med 120 graders stereolyd og følsomhet ned til -42 dB som gir bedre perspektiv og mer naturtro lyd i videoopptak. Med signal-støy-forhold på 66 dB, frekvensområde fra 100 Hz til 10 kHz og ikke minst vindhette som beskytter mot bakgrunnsstøy utendørs, gir mikrofonen et klart og bredt lydbilde med mindre støy.

Mikrofonen er et utmerket tilbehør i utstyrspakken til YouTubere og er perfekt til innspilling av instruksjonsvideoer, produktanmeldelser og intervjuer. Mikrofonen trenger ikke batteri for å fungere, men kobles ganske enkelt til med den innebygde 3,5 mm tilkoblingen3 og er klar til å ta opp kvalitetslyd med det samme kameraet blir slått på. Med en vekt på kun 64 gram og kompakt størrelse, tilfører Canon DM-E100 knapt ekstra vekt til kameraet, og den får enkelt plass i lommen eller kamerabagen.

Canon HG-100TBR og Canon DM-E100 blir tilgjengelig i Canons nettbutikk og hos offisielle Canon-forhandlere fra desember 2019 til en anbefalt utsalgspris på henholdsvis €89 og €99:

https://www.canon.no/tripods/tripod-grip-hg-100tbr
https://www.canon.no/microphones/stereo-microphone-dm-e100

Canon HG-100TBR kombinert stativ og grep – nøkkelfunksjoner:

 • Enkelt å holde
 • Avtakbar, trådløs, Bluetooth-aktivert BR-E1-fjernkontroll³
 • Justerbar kamerafatning
 • Lav vekt
 • Kompakt størrelse

Canon DM-E100 stereomikrofon – nøkkelfunksjoner:

 • Kondensatordesign
 • Strøm fra kompatible Canon-kameraer³
 • Tilbehørssko med låsering
 • Vindhette
 • 100 Hz til 10 kHz frekvensområde
 • 120 graders stereo
 • Kompakt og lett
 • 3,5 mm lydtilkobling

Notater:

1 Funksjonen for videoopptak med kamera på høykant er kun tilgjengelig med PowerShot G7 X Mark III og EOS M200 (per 24.10.2019). Se brukerveiledningen for kameraet for mer informasjon om kompatibilitet og funksjonen for videoopptak med kamera på høykant.
2 Zoomfunksjonen støttes kun av kompatible Canon PowerShot-kameraer. Se kameraenes brukerveiledning for informasjon om kompatibilitet og bruk av zoomfunksjonen med Canons trådløse fjernkontroll BR -E1.
3 Se listen nedenfor for oversikt over hvilke Canon-kameraer som er kompatible med stereomikrofonen Canon DM-E100, og hvilke kameraer som anbefales for bruk med Canons kombinerte grep og stativ HG-100TBR.

Fraskrivelser:

PowerShot G7 X Mark III er det kameraet som er best egnet til å få mest mulig ut av begge tilbehørene.

Det kombinerte grepet og stativet Canon HG-100TBR anbefales for bruk med følgende Canon-produkter:

            o PowerShot G5 X Mark II
            o PowerShot G7 X Mark III (Når retningsmikrofonen Canon DM-E1 brukes, skal medfølgende mikrofonfeste brukes.)
            o EOS M50 + EF-M-objektiv (Når retningsmikrofonen Canon DM-E1 brukes, festes den til kameraets tilbehørssko.)
            o EOS M6 Mark II + EF-M-objektiv (Når retningsmikrofonen Canon DM-E1 brukes, festes den til kameraets tilbehørssko.)
            o EOS M200 + EF-M-objektiv + retningsmikrofonen DM-E1 (Når retningsmikrofonen Canon DM-E1 brukes, skal medfølgende mikrofonfeste brukes.)
            o Canon DM-E100

Bruk med kameraer som overstiger 1 kg (objektiv og annet tilbehør inkludert) anbefales ikke. Dette kan gjøre at det kombinerte grepet og stativet blir ubalansert når det brukes til håndholdt opptak, og at det blir ustødig når det brukes som stativ.

Stereomikrofonen Canon DM-E100 kan kun brukes med følgende Canon-kameraer:

            o PowerShot G7 X Mark III
            o EOS 200D
            o EOS 250D
            o EOS 800D
            o EOS 77D
            o EOS 80D
            o EOS 90D
            o EOS M50
            o EOS M6 Mark II