Nye automatiseringsløsninger til imagePRESS C10010VP-serien

Canon lanserer i dag to nye avanserte automatiseringsløsninger – en inspeksjonsenhet og en justeringsenhet – til den digitale fargepressen i imagePRESS C10010VP-serien. Med dagens lanseringer kan våre grafiske produksjonskunder levere trykksaker av ypperste kvalitet, på kortere tid og uten manuell operatørbetjening.

Den nye justeringsenheten overvåker forside-til-baksideregistrering og fargetone før og under trykking, og foretar automatisk nødvendige justeringer for å sikre samsvar med innstillingene for jobben – fra første til siste ark. Justeringen i sanntid kommer i tillegg til bildeoverførings-beltets høye grad av fargekontroll takket være Multi-DAT-teknologien, som er en standardfunksjon på imagePRESS C10010VP-serien.


Den nye inspeksjonsenheten er en utmerket automatiseringsløsning for kunder som vil eliminere manuell kontroll av visse kriterier. Enheten kontrollerer hver eneste trykte side for eventuelle problemer som for eksempel forskyvning av trykkbildet, og identifiserer feil som streker eller smuss på trykkmediet. Man kan velge å fjerne siden med feil og trykke den ut på nytt automatisk, og dermed sikre perfekt resultat uten at det påvirker produktiviteten. Sider med feil kan enten slettes uten å trykkes på nytt, eller operatøren kan få en logg over sidene som ikke oppfyller den forhåndsdefinerte kvalitetsstandarden.


Kontrollenheten kan oppdage defekter helt ned til kun 0,2 mm i diameter uten at det påvirker produktiviteten, og følsomhetsnivåene kan tilpasses spesifikke krav for hver enkelt jobb. Operatører kan definere opptil 64 soner på hver side som skal sjekkes mot kontrollkriteriene, der hvert av kriteriene har ni mulige nivåer. Du kan for eksempel angi en høyere kvalitetsstandard for firmalogoer, viktige produktbilder og personbilder, og mindre strenge kontrollkriterier for bakgrunnsbilder.


Du kan velge én eller begge de to nye automatiseringsløsningene, og de er begge kompatible med eksisterende maskiner i C10010VP-serien. Begge kan drives av PRISMAsync- eller Fiery-kontroller.


Mathew Faulkner, EMEA senior marketing manager, professional print hos Canon Europa sier: «imagePRESS C10010VP-serien setter allerede de høyeste standardene for kvalitet og produktivitet, og oppfyller forventningene til selv de mest kravstore trykksakkjøperne. Nyutviklingene fjerner behovet for manuell kalibrering og kontroll som ellers kan ta lang tid, i tillegg til visuelle kontroller og subjektive vurderinger.


«Utviklingen av de nye automatiseringsløsningene viser at vi lytter til kundene og møter deres behov. Vi vet hvor viktig effektivitet er for kundene våre, og derfor gir vi dem nå mulighet til å automatisere disse kontroll- og kalibreringsprosessene. Det gir dem verktøyene de trenger for å produsere feilfrie trykksaker og mulighet til å bruke tiden og ekspertisen sin på andre verdiskapende oppgaver. Med disse nye teknologiene kan kundene øke produktiviteten og lønnsomheten, minimere kostbart svinn og behovet for nye trykk, korte ned produksjonstiden og heller bruke operatørens ekspertise der den gir størst verdi.»


Du finner mer informasjon om de nylig lanserte automatiseringsløsningene for imagePRESS C10010VP-serien på
https://www.canon.no/business-printers-and-faxes/imagepress-c10010vp-series/sensing-unit/
https://www.canon.no/business-printers-and-faxes/imagepress-c10010vp-series/inspection-system/
https://www.canon.no/business-printers-and-faxes/imagepress-c10010vp-series/advanced-automation-modules/