Hvilken driver skal jeg installere?

I de fleste kontormiljøer er det tre skriverdriverspråk som brukes mest – PCL, PostScript og UFR II. Her hjelper vi deg med å forstå forskjellene mellom dem, slik at du kan ta en informert beslutning om hvilken driver som passer best til dine behov.
Product security
  • Printer Control Language, eller PCL, er et skriverdriverspråk som er enhetsavhengig. Dette betyr at noe av det som skrives ut, som skrifter og grafikk, skapes av skriveren istedenfor datamaskinen. Dette lar datamaskinen behandle utskriftsjobben raskt, men det betyr også at den endelige utskriften kan variere mellom enheter siden de kan utføre jobben på ulike måter.

PCL-drivere støttes vanligvis av mange ulike operativsystemer og gjør at en skriver kan jobbe i mange ulike miljøer. PCL støttes imidlertid ikke av Mac-enheter.

Våre Generic Plus PCL-drivere er utformet for å støtte ulike Canon-enheter, slik at du kan bruke den samme driveren på alle støttede skrivermodeller ved å endre innstillingene for skriverporten og enhetskonfigurasjonsprofilen.

• PostScript, eller PS, er et skriverdriverspråk som vanligvis brukes i Mac-miljøer, og som er utformet for å levere utskrifter i farger av høy kvalitet. Dette oppnås ved å effektivt oversette en datamaskins RGB (rød-grønn-blå)-verdier til CMYK (cyan-magenta-gul-svart)-verdiene enheten din bruker.

I motsetning til PCL er PostScript et enhetsuavhengig skriverspråk. Dette betyr at all utskriftsinformasjon ferdigbehandles på datamaskinen før utskriftsjobben sendes til skriveren. Generelt sett er ikke utskriftsjobbene like effektive som de ville vært ved bruk av en PCL-driver, men kvaliteten er mer stabil fra skriver til skriver fordi det ikke er noen variasjon i hvordan informasjonen er behandlet.

PostScript-drivere har en medfølgende PPD (PostScript Printer Description)-fil, som inneholder informasjon om funksjonene og begrensningene til enheten din.

Akkurat som med PCL-driverne våre, har vi laget Generic Plus PS3-drivere som skal fungere på ulike Canon-enheter, noe som tillater fullstendig funksjonalitet for alle støttede modeller ved bruk av samme driver.

• Ultra Fast Rendering (UFR) II er Canons eget skriverdriverspråk som behandler utskriftsjobber raskt ved å komprimere utskriftsinformasjonen før den sendes til enheten. Databehandlingsprosessene er delt mellom datamaskinen og skriverenheten, noe som resulterer i raskere utskrifter.

Den raske informasjonsbehandlingen som oppnås ved bruk av UFR II-skriverdrivere, gjør den ideell for å skrive ut kontorfiler og -dokumenter. UFR II tilbyr imidlertid ikke den samme høye kvaliteten på fargene som en PostScript-driver gjør.

Akkurat som med PCL og PS, er Generic Plus UFR II-driverne våre utformet for å støtte ulike Canon-enheter, slik at du kan bruke den samme driveren på alle støttede skrivermodeller ved å endre innstillingene for skriverporten og enhetskonfigurasjonsprofilen.

Du kan også ha interesse av ...

Undersøkelse