Informasjon om operativsystem

Canon har forståelse for at kundene med jevne mellomrom ønsker å oppgradere operativsystemer og maskinvare som har støttet Canon-produkter de har kjøpt tidligere.

Før kundene oppgraderer operativsystemene sine, anbefaler Canon alltid å vurdere hvorvidt Canon-produktene vil fortsette å fungere på det nye operativsystemet.

Ved lanseringen av hvert nye operativsystem vil Canon generelt sett allerede ha vurdert hvilke produkter som fortsatt skal støttes, og denne informasjonen vil bli formidlet via kundestøttesidene.

Canon tar slike avgjørelser vel vitende om at utviklingen av drivere og programvare medfører direkte økonomiske kostnader. Selv om Canon respekterer kundenes valg om å oppgradere program- og maskinvare, kan ikke Canon garantere for at nye operativsystemer vil støtte eldre Canon-produkter.

Merk at Canon anbefaler at du sjekker om produktet er kompatibelt før du oppgraderer operativsystemet.

Kompatibilitet med Mac OS X

Du kan vise produktets kompatibilitet med Mac OS X-operativsystemer ved å velge produktet og bruke filtrene til å tilpasse utvalget. Hvis produktet ditt støttes, kan du laste ned og installere driveren. Da kan du også vise annet tilgjengelig innhold som programvare, brukerhåndbøker, fastvare og vanlige spørsmål.

Sjekk Mac OS X-kompatibilitet >

Kompatibilitet med Windows

Du kan vise produktets kompatibilitet med Windows-operativsystemer ved å velge produktet og bruke filtrene for å tilpasse utvalget. Hvis produktet ditt støttes, kan du laste ned og installere driveren. Da kan du også vise annet tilgjengelig innhold som programvare, brukerhåndbøker, fastvare og vanlige spørsmål.

Sjekk Windows-kompatibilitet >

Kunngjøringer

Kunngjøring for Windows 10-enheter som kjører Snapdragon

Flere Canon-produkter som støtter Windows 10, støtter ikke Windows 10-enheter som kjører Snapdragon.

Hvis du vil kontrollere om systemet ditt kjører Snapdragon, kan du under System se etter «64-biters operativsystem, ARM-basert prosessor» eller «32-biters operativsystem, ARM-basert prosessor». Hvis du ser dette, betyr det at Snapdragon er installert. Du finner denne menyen ved å velge Kontrollpanel > Alle kontrollpanelelementer > System.

Win10 Screenshot.jpg

Produktene som ikke er kompatible, står oppført nedenfor.

Berørte produkter

PIXMA-produkter

Følgende PIXMA-produkter er ikke kompatible med Windows 10 Snapdragon.

PIXMA
PIXMA iP3640PIXMA iP3650PIXMA PRO-1000PIXMA G1400
PIXMA G1500PIXMA G1410PIXMA MX7600PIXMA G2400
PIXMA G2500PIXMA G2410PIXMA TS3140PIXMA TS3150.
PIXMA TS3151PIXMA E3140PIXMA TS5140PIXMA TS5150
PIXMA TS5151PIXMA TS6140PIXMA TS6150PIXMA TS6151
PIXMA TS8140PIXMA TS8150PIXMA TS8151PIXMA TS8152
PIXMA TS9140PIXMA TS9150PIXMA TS9155PIXMA TR7540
PIXMA TR7550.PIXMA TR8540PIXMA TR8550.

CanoScan-produkter

Følgende CanoScan-produkter er ikke kompatible med Windows 10 Snapdragon.

CanoScan-produkter
LiDE120LiDE220

imagePROGRAF-produkter (storformatskrivere)

Ingen imagePROGRAF-produkter (storformatskrivere) er kompatible med Windows 10 Snapdragon.

Informasjon om Windows 10 S

Windows 10 S er en versjon av Windows 10 med fokus på sikkerhet. På datamaskiner med Windows 10 S er det bare mulig å installere apper og programmer via Windows Store.

De aller fleste Canon-produkter som er kompatible med Windows 10 har en basisdriver som allerede er installert i Windows 10 S. Det finner derimot noen produkter dette ikke gjelder for, og disse produktene er derfor ikke kompatible med Windows 10 S. Du finner mer detaljert informasjon om Windows 10 S på siden for Microsoft Windows 10 S

Produktene som ikke er kompatible med Windows 10 S står oppført nedenfor –

Berørte produkter

PIXMA-produkter

Følgende PIXMA-produkter er ikke kompatible med Windows 10 S –

PIXMA
PIXMA G1400PIXMA G1500PIXMA G2400PIXMA G2500
PIXMA iP1100PIXMA iP1180PIXMA iP3600PIXMA iX4000
PIXMA iX5000PIXMA MX7600PIXMA PRO-1000

i-SENSYS-produkter

Følgende i-SENSYS-produkter er ikke kompatible med Windows 10 S –

i-SENSYS LBP-serien
i-SENSYS LBP151dwi-SENSYS LBP251dwi-SENSYS LBP252dwi-SENSYS LBP253x
i-SENSYS LBP6030i-SENSYS LBP6030Bi-SENSYS LBP6030wi-SENSYS LBP6230dw
i-SENSYS LBP7100Cni-SENSYS LBP7110Cw

i-SENSYS MF-serien
i-SENSYS MF211i-SENSYS MF212wi-SENSYS MF226dni-SENSYS MF229dw
i-SENSYS MF231i-SENSYS MF232wi-SENSYS MF237wi-SENSYS MF244dw
i-SENSYS MF247dwi-SENSYS MF249dwi-SENSYS MF411dw

i-SENSYS MF416dw

i-SENSYS MF418xi-SENSYS MF512xi-SENSYS MF515x

i-SENSYS MF623Cn

i-SENSYS MF628Cwi-SENSYS MF724Cdwi-SENSYS MF728Cdwi-SENSYS MF729Cx
i-SENSYS MF3010i-SENSYS MF8230Cni-SENSYS MF8280Cwi-SENSYS MF8540Cdn
i-SENSYS MF8550Cdni-SENSYS MF8580Cdn

i-SENSYS FAX
i-SENSYS FAX-L100i-SENSYS FAX-L150i-SENSYS FAX-L170i-SENSYS FAX-L250

imageRUNNER-produkter

Følgende imageRUNNER-produkter er ikke kompatible med Windows 10 S –

imageRUNNER
imageRUNNER 1435imageRUNNER 1435iimageRUNNER 1435iFimageRUNNER 1435P
imageRUNNER 2204imageRUNNER 2204FimageRUNNER 2204NimageRUNNER C1225
imageRUNNER C1225iFimageRUNNER C1325iFimageRUNNER C1335iFimageRUNNER C1335iFC

imagePROGRAF-produkter (storformatskrivere)

Inge imagePROGRAF-produkter (storformatskrivere) er kompatible med Windows 10 S.

Kompatibilitet med Linux

PIXMA-skrivere og -multifunksjonsprodukter, skannere, i-SENSYS-laserskrivere og -multifunksjonsprodukter, laserfaksmaskiner og personlige kopimaskiner

Canon gir for øyeblikket bare støtte for PIXMA-produkter med Linux-operativsystemer ved å tilby grunnleggende drivere på noen få språk.

Det er ikke sikkert at disse grunnleggende driverne vil støtte alle funksjoner for alle skrivere og multifunksjonsprodukter. De vil imidlertid muliggjøre grunnleggende utskrifts- og skanningsfunksjoner.

Linux-drivere leveres ikke sammen med Canons installerings-CD-ROM, og de må derfor lastes ned via brukerstøttesidene våre. Velg produktet ditt, og filtrer resultatene etter språk og operativsystem.

Canon tilbyr ikke spesifikk kundestøtte for Linux annet enn disse grunnleggende driverne.

Sjekk Linux-kompatibilitet >