Bli inspirert av Canon

Vi har samlet historier fra Canon-fans, amatørfotografer og noen av de beste fotografene og videografene i bransjen der de deler kunnskap, erfaring, tips og yrkeshemmeligheter med mål om å inspirere deg til å ta fotograferingen din til et nytt nivå.

Southern_Hymettus

Fotografen Jeff Vanderpool viser frem Athen på en ny måte.

Vi snakket med Jeff Vanderpool om hvordan prosjektet «Sea of City» har forandret forholdet hans til Athen for alltid.

Les mer

Fotojournalist Jeroen Swolfs

Vi snakket med fotojournalist og reiseentusiast Jeroen Swolfs om syvårsreisen han brukte på å fotografere alle landene i verden.

Les mer

Cuba_Havanna
Andrey

Gatefotograf Emmanuel Cole

"Du må varme opp. Som en idrettsutøver. Du finner ikke bare frem kameraet og tar dagens beste bilde," sier Emmanuel Cole om å ta bilder av kulde, Londons mest eksentriske figurer og dystopiske Hongkong.

Les mer

Actionfotografering med Andréj Golovánov og Sergéj Kivrin

Canon Explorers Andréj Golovánov og Sergéj Kivrin forteller om sin forkjærlighet for sportsfotografering og fordelene ved å jobbe som et team.

Les mer

Andrey_Hero
JorgKyas_Hero

Portrettfotografering med Jörg Kyas

Portretter er blant de vanligste bildene vi tar, og selv om det kan virke enkelt nok, er det overraskende vanskelig å ta portrettfotografier med en egen vri. Vi har pratet med den anerkjente portrettfotografen og Canon Explorer, Jörg Kyas, om arbeidet hans med portretter, og om hvordan han finner balansen mellom profesjonell og personlig fotografering.

Les mer

Kunstnerisk ekstremsport med Lorenz Holder

Fotograf Lorenz Holder begynte en karriere som semiprofesjonell snowboardkjører, men en alvorlig skade gjorde at han måtte ta en pause fra brettkjøringen. Da begynte han å ta bilder av sport i stedet for å delta selv. I et eksklusivt intervju med CPN-skribent Steve Fairclough snakket han om arbeidet sitt, hvordan han skaper bilder og hvorfor han liker å jobbe med Canons EOS-speilreflekskameraer og EF-objektiver.

Les mer

Lorenz-Holder-Snowboarder-Mountain
Still Sea Stephen McNally

Stephen McNallys tips til fotografering med lang eksponering

Frisør og Canon entusiast Stephen McNally begynte å ta bilder for bare åtte år siden. Han stiller nå ut svart/hvitt-bildene sine med lang eksponering, alt har gått veldig raskt for mannen som kan kunsten med å ta seg god tid.

Les mer

Canon Explorer Sébastien Devaud

Sébastien Devaud har regissert og produsert filmer i mer enn 16 år, men han er først og fremst lidenskapelig opptatt av bilder. Etter å ha jobbet med reklamefilmer og musikkvideoer sent på 90-tallet, gikk han over til TV, og han er kjent for ta i bruk moderne lyssetting og dybdeskarphetseffekter i arbeidet sitt. Han oppdaget også tidlig potensialet til det revolusjonerende EOS 5D Mark II-speilreflekskameraet når det gjelder filming, og i dag bruker han hele utvalget av Canon-kameraer og -objektiver i produksjonene sine.

Les mer

Sébastien-Devaud-Tunnel-Bubblecar
Sepia-Station-Nelson- Lourenço

Fange smilende sjeler av Nelson Lourenço

Amatørfotografen Nelson Lourenço er født i Lisboa i Portugal. Han er ingeniør med mastergrad og har også gjennomført videre utdanning innen markedsføring. Han har alltid vært interessert i fotografering, og ble lidenskapelig opptatt av det en helg en venninne lånte ham Canon-kameraet sitt. Det sa bare klikk.

Les mer

Canon Explorer Quentin Caffier

Canon Explorer Quentin Caffier holder til i Paris, der han jobber med en gruppe profesjonelle kunstnere under navnet Five Monkeys Studio. Quentin henter inspirasjon fra fotografer og filmskapere som Desiree Doiron, Guy Bourdin, David Cronenberg og Wes Anderson, jobber med reklame og mote og har hatt flere utstillinger i Parais (Artcurial, Galerie 13 Sévigné, Glaz’art, Salon des Miroirs). Vi spurte Quentin om bruken av farge i arbeidet hans, og om hvordan han bruker studioet til å skape sin unike estetikk.

Les mer

Fauve-Hautot-Quentin-Caffier
Surfer-Samo-Vidic

Fange opp rask action

Sportsfotograf Samo Vidic er født og oppvokst i Bled i Slovenia og begynte som amatørfotograf da han var 17 år gammel. Han var fascinert av alle mulighetene med ulike kameraer, objektiver og film, og han fikk raskt gode kunnskaper og forstod at dette kunne være drømmejobben.

Les mer

Canon Explorer Clive Booth

Clive Booth er mote-, skjønnhets- og portrettfotograf, i tillegg til å være filmskaper. Han er kjent for sitt karakteristiske valg av fokus i naturlig, tilgjengelig, kontinuerlig og funnet lys, noe som gir arbeidet hans en stemningsfull, intim og overjordisk kvalitet.

Les mer

Lifeboat-Portrait-Clive-Booth
Paddling-Johnny-Haglund.jpg

Skap dynamikk ved å ha med personer i bildet

Den norske fotografen Johnny Haglund forklarer tanken bak noen av bildene sine, og hvordan du kan skape en ny dynamikk ved å ha med personer i bildet.

Les mer

Dine bilder, våre favoritter

Ta en titt på favorittene våre blant bildene dere har sendt inn til galleriet, basert på månedens tema – Min by. Hvert bilde viser oss et glimt av en unik hendelse eller følelse, og bringer til liv en uforglemmelig opplevelse.

Les mer

Burano-Estelle-Moreau.jpg
Günter-Tolar-Christian-Anderl

Det perfekte portrettbildet av Christian Anderl

Canon Explorer Christian Anderl er en ivrig musiker og talentfull kokk, men også en internasjonalt anerkjent fotograf med kommersiell portrettfotografering som sin spesialitet. På den velfylte klientlisten hans finner du navn som Red Bull, IKEA og Universal

Les mer

Havutsikts- og actionfotograf – Steve Deer

Steve Deer jobber i reklamebransjen, men han ser på sitt lokale nabolag i The Wirral nordvest i England som sin egen lekeplass for fotografering. Hver helg rusler han rundt med kameraet sitt, og han finner alltid nye ting eller perspektiver å ta bilde av.

Les mer

Horse-Beach-Steve-Deer
Gymnast-Eddie-Keogh.JPG

Eddie Keogh

Eddie Keogh er en prisbelønt Canon Explorer og jobber som frilans sportsfotograf. Han jobbet for britiske aviser fra 1986 til 2005 før han begynte å ta oppdrag for Reuters. Eddie dekket sitt første OL i Los Angeles da han var 21 år gammel. Han har vært fotograf ved åtte fotball-VM, og han har tatt bilder av nesten alle sporter du kan tenke deg.

Les mer

Fang inn byer i stadig endring av Beno Saradzic

Se når Beno Saradzic, en prisbelønt kinematograf fra Slovenia som spesialiserer seg i intervallopptak, fotografering og billedkunst, oppdager en ny verden innen fotografi og kinematografi med tidsintervall.

Les mer

Beno_Saradzic
Franco-Banfi

På jakt etter hai av Franco Banfi

Denne måneden har vi tatt en prat med den prisbelønte naturfotografen Franco Banfi, som er Canon Explorer. Han forklarer hvorfor han er glad i å ta bilder under vann, og hvordan det var å prøve å ta det perfekte bildet mens han var omringet av blåhaier.

Les mer

Hvis du har bekymringer rundt eller vil sende inn en klage angående et bilde i Canon-galleriet eller Canon Showcase, kan du ta kontakt via showcase.gallery@canon-europe.com

Hold deg oppdatert

Neste gang: Se verden utenfor søkeren

Abonner på nyhetsbrev