Bli inspirert av Canon

Vi har samlet historier fra Canon-fans, amatørfotografer og noen av de beste fotografene og videografene i bransjen der de deler kunnskap, erfaring, tips og yrkeshemmeligheter med mål om å inspirere deg til å ta fotograferingen din til et nytt nivå.

Et klart perspektiv på fotografering i lite lys.

Canon intervjuer Nige Levanterman, en spesialist på fotografering av bylandskap med lang eksponering.

Utforsk Canons fortellerreise.

Vi har hjulpet andre med å fortelle historier i over 80 år. Få mennesker har vært vitne til flere historier enn Mike Burnhill – en produktspesialist med over 11 års erfaring. Vi møtte Mike for å diskutere Canons fortid, nåtid og fremtid.

Møt Ana Pratas, fotografen som fanger ærlige historier om familielivet.

Ana Pratas er en familiefotograf som bruker teknikker kjent fra dokumentarstilen til å fange autentiske øyeblikk. Les intervjuet vårt for å finne ut hvordan hun bevarer disse dyrebare familieøyeblikkene.

Møt gatefotografen Erik Witsoe, som fanger det hverdagslige, hver dag.

Erik Witsoe er en gatefotograf som fanger flyktige historier i sitt nye hjem i Polen. Les vårt intervju med Erik for å finne ut hvordan han fanger opp nye historier på de samme gatene hver dag.

Canon Ambassador og sportsfotograf Samo Vidic lærer deg hvordan du kan fange actionfylte historier.

Da vi utfordret parkourgruppen Storror til å løpe, hoppe og rulle mellom kontinenter for første gang, var Samo Vidic med på reisen for å dokumentere eventyret. Oppdag hvordan du kan fange inn dine egne urbane actionhistorier med Vidics tips.

FME YouConnect hub page

Hils på matfotograf Mike Tsang som fotograferer mat i bevegelse.

Å fange inn motiver i bevegelse har alltid vært en lidenskap for Mike Tsang, en London-basert matfotograf. Les intervjuet vårt med Mike for å se hvordan han fryser bevegelser for å fange inn flyktige øyeblikk.

Hils på «geometrisøkerne» Daniel Rueda og Anna Devís

Bli med oss når vi tar en prat med arkitekturfotografene Anna Devís og Daniel Rueda. Finn ut hva som ligger bak den oppfinnsomme og abstrakte fortellerstilen deres, og hvordan interessen for bygninger og reise har gjort dem så populære på Instagram.

A&D YouConnect hub page
Caroline’s children eating

FOTOGRAFERING MED BETYDNING

Lensational lærer kvinner over hele verden hvordan de kan bruke fotografering til å dokumentere livene sine, og gjøre historiefortelling til en inntektskilde. Vi møtte grunnlegger Bonnie Chiu for å lære mer om arbeidet som organisasjonen hennes gjør.

Modellmaker og fotograf Simon Carter. En historie om kraft og målestokk.

Finn ut hvordan fotograf og modellmaker Simon Carter skaper en miniatyrverden av motorsport som ser ut akkurat som i virkeligheten. Det er en historie om målestokk, perspektiv og tålmodighet.

A model car in the garage
Essaouira - Along Dusty Roads image

Reisefotografene Along Dusty Roads

Bli med oss når vi tar en prat med reisefotografene Andrew og Emily fra bloggen «Along Dusty Roads». Vi avdekker tipsene deres til reisefotografering, eventyrene deres og hva den eventyrlystne duoen har i gjære.

Historier fra hjemmet

Noen av de beste historiene oppstår i hjemmet. Vi snakket med Caroline Holt, familiefotograf og historieforteller, om hvordan hun formidler skjønnheten ved familier i hjemmene deres.

Caroline’s children eating
JorgKyas_Hero

Ta flotte bilder i lite lys

Høsten er her, og dagene er kortere. Derfor tok vi en prat med Catherine Lacey Dodd, som er spesialist i å ta bilder i naturlig lys, om fotografering i lite lys og om at portrettfotografering er mer enn å bare ta bilder av ansiktene til folk.

Fotografering av live musikk med Drew Ressler, AKA Rukes

Vi satte oss ned med EDM- og festivalfotograf Drew Ressler, alias Rukes, og snakket om hvordan han ble en så profilert festivalfotograf, favorittkonsertene hans og hvordan man tar gode bilder under strobelys.

DJ laser show
Southern_Hymettus

Fotografen Jeff Vanderpool viser frem Athen på en ny måte.

Vi snakket med Jeff Vanderpool om hvordan prosjektet «Sea of City» har forandret forholdet hans til Athen for alltid.

Fotojournalist Jeroen Swolfs

Vi snakket med fotojournalist og reiseentusiast Jeroen Swolfs om syvårsreisen han brukte på å fotografere alle landene i verden.

Cuba_Havanna
Andrey

Gatefotograf Emmanuel Cole

"Du må varme opp. Som en idrettsutøver. Du finner ikke bare frem kameraet og tar dagens beste bilde," sier Emmanuel Cole om å ta bilder av kulde, Londons mest eksentriske figurer og dystopiske Hongkong.

Actionfotografering med Andréj Golovánov og Sergéj Kivrin

Canon Explorers Andréj Golovánov og Sergéj Kivrin forteller om sin forkjærlighet for sportsfotografering og fordelene ved å jobbe som et team.

Andrey_Hero
JorgKyas_Hero

Portrettfotografering med Jörg Kyas

Portretter er blant de vanligste bildene vi tar, og selv om det kan virke enkelt nok, er det overraskende vanskelig å ta portrettfotografier med en egen vri. Vi har pratet med den anerkjente portrettfotografen og Canon Explorer, Jörg Kyas, om arbeidet hans med portretter, og om hvordan han finner balansen mellom profesjonell og personlig fotografering.

Kunstnerisk ekstremsport med Lorenz Holder

Fotograf Lorenz Holder begynte en karriere som semiprofesjonell snowboardkjører, men en alvorlig skade gjorde at han måtte ta en pause fra brettkjøringen. Da begynte han å ta bilder av sport i stedet for å delta selv. I et eksklusivt intervju med CPN-skribent Steve Fairclough snakket han om arbeidet sitt, hvordan han skaper bilder og hvorfor han liker å jobbe med Canons EOS-speilreflekskameraer og EF-objektiver.

Lorenz-Holder-Snowboarder-Mountain
Still Sea Stephen McNally

Stephen McNallys tips til fotografering med lang eksponering

Frisør og Canon entusiast Stephen McNally begynte å ta bilder for bare åtte år siden. Han stiller nå ut svart/hvitt-bildene sine med lang eksponering, alt har gått veldig raskt for mannen som kan kunsten med å ta seg god tid.

Canon Explorer Sébastien Devaud

Sébastien Devaud har regissert og produsert filmer i mer enn 16 år, men han er først og fremst lidenskapelig opptatt av bilder. Etter å ha jobbet med reklamefilmer og musikkvideoer sent på 90-tallet, gikk han over til TV, og han er kjent for ta i bruk moderne lyssetting og dybdeskarphetseffekter i arbeidet sitt. Han oppdaget også tidlig potensialet til det revolusjonerende EOS 5D Mark II-speilreflekskameraet når det gjelder filming, og i dag bruker han hele utvalget av Canon-kameraer og -objektiver i produksjonene sine.

Sébastien-Devaud-Tunnel-Bubblecar
Sepia-Station-Nelson- Lourenço

Fange smilende sjeler av Nelson Lourenço

Amatørfotografen Nelson Lourenço er født i Lisboa i Portugal. Han er ingeniør med mastergrad og har også gjennomført videre utdanning innen markedsføring. Han har alltid vært interessert i fotografering, og ble lidenskapelig opptatt av det en helg en venninne lånte ham Canon-kameraet sitt. Det sa bare klikk.

Canon Explorer Quentin Caffier

Canon Explorer Quentin Caffier holder til i Paris, der han jobber med en gruppe profesjonelle kunstnere under navnet Five Monkeys Studio. Quentin henter inspirasjon fra fotografer og filmskapere som Desiree Doiron, Guy Bourdin, David Cronenberg og Wes Anderson, jobber med reklame og mote og har hatt flere utstillinger i Parais (Artcurial, Galerie 13 Sévigné, Glaz’art, Salon des Miroirs). Vi spurte Quentin om bruken av farge i arbeidet hans, og om hvordan han bruker studioet til å skape sin unike estetikk.

Fauve-Hautot-Quentin-Caffier
Surfer-Samo-Vidic

Fange opp rask action

Sportsfotograf Samo Vidic er født og oppvokst i Bled i Slovenia og begynte som amatørfotograf da han var 17 år gammel. Han var fascinert av alle mulighetene med ulike kameraer, objektiver og film, og han fikk raskt gode kunnskaper og forstod at dette kunne være drømmejobben.

Canon Explorer Clive Booth

Clive Booth er mote-, skjønnhets- og portrettfotograf, i tillegg til å være filmskaper. Han er kjent for sitt karakteristiske valg av fokus i naturlig, tilgjengelig, kontinuerlig og funnet lys, noe som gir arbeidet hans en stemningsfull, intim og overjordisk kvalitet.

Lifeboat-Portrait-Clive-Booth
Paddling-Johnny-Haglund.jpg

Skap dynamikk ved å ha med personer i bildet

Den norske fotografen Johnny Haglund forklarer tanken bak noen av bildene sine, og hvordan du kan skape en ny dynamikk ved å ha med personer i bildet.

Dine bilder, våre favoritter

Ta en titt på favorittene våre blant bildene dere har sendt inn til galleriet, basert på månedens tema – Min by. Hvert bilde viser oss et glimt av en unik hendelse eller følelse, og bringer til liv en uforglemmelig opplevelse.

Burano-Estelle-Moreau.jpg
Günter-Tolar-Christian-Anderl

Det perfekte portrettbildet av Christian Anderl

Canon Explorer Christian Anderl er en ivrig musiker og talentfull kokk, men også en internasjonalt anerkjent fotograf med kommersiell portrettfotografering som sin spesialitet. På den velfylte klientlisten hans finner du navn som Red Bull, IKEA og Universal

Havutsikts- og actionfotograf – Steve Deer

Steve Deer jobber i reklamebransjen, men han ser på sitt lokale nabolag i The Wirral nordvest i England som sin egen lekeplass for fotografering. Hver helg rusler han rundt med kameraet sitt, og han finner alltid nye ting eller perspektiver å ta bilde av.

Horse-Beach-Steve-Deer
Gymnast-Eddie-Keogh.JPG

Eddie Keogh

Eddie Keogh er en prisbelønt Canon Explorer og jobber som frilans sportsfotograf. Han jobbet for britiske aviser fra 1986 til 2005 før han begynte å ta oppdrag for Reuters. Eddie dekket sitt første OL i Los Angeles da han var 21 år gammel. Han har vært fotograf ved åtte fotball-VM, og han har tatt bilder av nesten alle sporter du kan tenke deg.

Fang inn byer i stadig endring av Beno Saradzic

Se når Beno Saradzic, en prisbelønt kinematograf fra Slovenia som spesialiserer seg i intervallopptak, fotografering og billedkunst, oppdager en ny verden innen fotografi og kinematografi med tidsintervall.

Beno_Saradzic
Franco-Banfi

På jakt etter hai av Franco Banfi

Denne måneden har vi tatt en prat med den prisbelønte naturfotografen Franco Banfi, som er Canon Explorer. Han forklarer hvorfor han er glad i å ta bilder under vann, og hvordan det var å prøve å ta det perfekte bildet mens han var omringet av blåhaier.

Hvis du har bekymringer rundt eller vil sende inn en klage angående et bilde i Canon-galleriet eller Canon Showcase, kan du ta kontakt via showcase.gallery@canon-europe.com

Hold deg oppdatert

Neste gang: Se verden utenfor søkeren

Abonner på nyhetsbrev