Hils på «geometrisøkerne» Daniel Rueda og Anna Devís.

© Francesc Planes

Bli med oss når vi tar en prat med arkitekturfotografene Anna Devís og Daniel Rueda.

Finn ut hva som ligger bak den oppfinnsomme og abstrakte fortellerstilen deres, og hvordan interessen for bygninger og reise har gjort dem så populære på Instagram.

Hvordan begynte det hele for dere? Hva var det som gjorde at dere ble interesserte i fotografering?

D: Da jeg vokste opp, var det alltid kameraer rundt meg, så fotografering var noe jeg kunne eksperimentere med i en tidlig alder. Det var mye prøving og feiling, men jeg var alltid veldig interessert i å dele bildene mine på nettsteder som MySpace og Flickr. Det hjalp meg med å finne min egen personlige stil – det å se at alle bildene mine begynte å skape et tema i feedene mine.

A: Jeg er enebarn, så jeg var alltid på jakt etter nye former for underholdning. Da jeg begynte å bli lei av å male, begynte jeg å skape bilder gjennom fotografering, og jeg oppdaget raskt at jeg kunne gjøre så mye mer med et kamera.

Arkitektur er uten tvil et kjennetegn i bildene deres. Hvor stor innflytelse har det hatt på fotograferingsstilen deres?

D: Vi er begge arkitekter, så vi synes alt ved arkitektur er både interessant og spennende. Det er en lidenskap for oss begge, men det er ikke nødvendigvis noe som andre setter pris på. Derfor liker vi å skape bilder som er litt troskyldige eller lekne, og som aller viktigst forteller en historie.

© Daniel Rueda og Anna Devis

Vi liker veldig godt den menneskelige delen i bildene deres. Hva slags historier prøver dere å fortelle?

D: Når du fotograferer arkitektur, er det veldig viktig å gi seerne en følelse av skalaen til bygningene. Det var der det hele begynte. Vi begynte å eksperimentere med bruk av mennesker på en mer abstrakt måte. Når vi får frem skalaen eller ensartetheten til en bygning på en troskyldig og menneskelig måte, kan vi skape empati mellom seeren og arkitekturen.

A: Vi prøver å skape minimalistiske men fantasifulle bilder. Man kan vel si at det har blitt fortellerstilen vår – fantasifull minimalisme. Vi vil bare dele lidenskapen vår med andre på en enkel og vakker måte, som alle kan forstå og sette pris på. Det er viktig at alt er tilgjengelig.

Historiene deres er omhyggelig satt sammen. Hvordan forbereder dere dere for hvert bilde?

D: Jeg er en perfeksjonist. Jeg tenker alltid på hvordan vi skal ta bildet. Hvilken ISO-verdi vi skal bruke, om nivåene er riktige – sånne ting. Anna er mer kreativ. Hun er ikke så interessert i tallene og har en mer intelligent tilnærming til alt fra et konseptuelt synspunkt. Jeg tror at den viktigste grunnen til at bildene våre fungerer så bra, er fordi vi er to svært forskjellige personer.

A. Vi planlegger ca. 90 % av bildene våre hjemme før vi reiser. Alt vi skaper, er fra noe vi har skissert på forhånd. Vi vet alltid hvilke rekvisitter vi trenger for å skape et bilde. Noen av elementene er mer spontane, men vi legger alltid ut på reise med en plan.

Har dere et favorittbilde som dere har skapt sammen?

A: Vi tror at vi ikke har skapt det beste bildet vårt ennå. Men vi foretrekker ofte det nyeste bildet vårt, fordi vi føler at vi stadig lærer nye ting og forbedrer oss.

D: Det går så mye tid, planlegging og feiling med til å skape et bilde. Når du endelig får til det bildet du så for deg, og du deler det, blir det umiddelbart den nye favoritten. Du kan ikke noe for det fordi det er alltid det nyeste bildet du har den sterkeste tilknytningen til.

© Daniel Rueda og Anna Devis

Har dere et favorittsted da?

D: Mange. Noen av dem er veldig kjente på Instagram, for eksempel Muralla Roja. Det er en svær labyrint av nydelige pastellfarger her i Spania – i Calpe. Det er dessverre et privat bolighus som man ikke får lov til å besøke nå for tiden.

A: Andre er godt skjulte perler som venter på å bli oppdaget, som L'Atrium de Jussieu. En plass med masse farger i Université Pierre-et-Marie-Curie som vi oppdaget forrige gang vi var i Paris.

© Daniel Rueda og Anna Devis

Hvilke råd har dere til de som vil fange inn sin første byhistorie i sommer?

A: Jeg synes det beste rådet er å utforske steder som ikke er i reisehåndboken. Du finner ikke noe som ingen andre har oppdaget, på typiske turistattraksjoner, så undersøk litt på forhånd før du drar, for å få en pekepinn på hvor du kan finne de mer interessante stedene. Det er der du kommer til å fange inn de flotteste bildene dine.

D: Og hold det enkelt!

Gode råd! Til slutt – hva blir neste prosjekt for dere?

D: For det første vil vi begynne å selge våre egne trykk i år. Folk har lenge spurt om å kjøpe bildene våre, og jeg tror det er på tide. Vi skal også jobbe på mange spennende prosjekter med flere merkevarer, men det er så mye som skjer, at vi ikke engang vet hvor vi skal begynne. Vi kom også nylig hjem fra Los Angeles. Vi er fortsatt litt jetlagged, men vi må begynne å pakke igjen snart. Om noen dager skal vi holde en workshop i Wien. Etter det skal vi en tur til Amsterdam, så ... Følg med!

Følg Daniel og Annas historie videre på Instagram

Daniel og Annas utstyrsveske

Kameraer:

Canon EOS 5D Mark III

Canon EOS M6

Objektiv:

Canon TS-E 24mm f/3.5L II

Skriver:

Canon PIXMA PRO-10S

Svarene er redigert for klarhet og rytme.Intervju: Skrevet av Donna Williams