Gymnast-Eddie-Keogh.jpg

Eddie Keogh

Eddie Keogh er en prisbelønt Canon Explorer og jobber som frilans sportsfotograf. Han jobbet for britiske aviser fra 1986 til 2005 før han begynte å ta oppdrag for Reuters. Eddie dekket sitt første OL i Los Angeles da han var 21 år gammel. Han har vært fotograf ved åtte fotball-VM, og han har tatt bilder av nesten alle sporter du kan tenke deg.

Brøkdelen av et sekund

Eddie forteller at utfordringen er å fange den brøkdelen av et sekund som definerer en bestemt sportsbegivenhet. Så hvordan får han det til?


© Eddie Keogh – Canon EOS-1D Mark IV, eksponeringen var 1/1250s ved f/2,8, ISO 1600.

"Turneren spant så raskt rundt svingstangen at jeg bare knipset i vei og håpet på å få tatt et interessant bilde. På slutten av dagen ga jeg kortet mitt til en redaktør, og han fortalte meg at han likte bildet av mannen uten hode. Jeg ante ikke hva han snakket om før jeg fikk se bildet. Lykken stod meg bi igjen."


© Eddie Keogh – Canon EOS-1D X med et EF 8-15mm f/4L Fisheye USM-objektiv. Eksponeringen var satt til 1/1600s ved f/4,5, ISO 400.

"Dette var Cheltenham Festivals siste løp for dagen. Jeg gikk ut på banen mens solen var i ferd med å gå ned, og jeg forsøkte å finne et gjerde som vendte mot solen. Jeg plasserte kameraet på en stolpe og utløste det med en radioslave."

Canon spiller sin rolle

"Jeg har brukt nye Canon EOS 1-D X Mark II og sporingen er utmerket. Den fokuserer raskere og holder fokus bedre enn noe annet Canon-kamera jeg har brukt. Uansett hvor raskt det går, kan jeg stole på at AF-systemet gir meg den beste muligheten til å fange det viktigste øyeblikket."

Hold deg oppdatert

Neste gang: Se verden utenfor søkeren

Abonner på nyhetsbrev