Abstract Mesh Sea hero

Lage abstrakte filmer med LEGRIA-videokameraet

LEGRIA-tips

I denne månedens veiledning går vi gjennom noen teknikker du kan bruke for å lage flott, ukonvensjonell, abstrakt film. Dette kan hjelpe deg med å utvide fotograferingsrepertoaret ditt og åpne nye kreative muligheter.

Nishanth Jois, Outside the window there’s light – opphavsrettinformasjon: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Kameraets posisjon

Mange tar bilder med kameraet på et stativ eller håndholdt omtrent i skulderhøyde. Hvis du vil ta mer interessante bilder, kan du forsøke å ta bilder fra veldige høye eller lave vinkler for å vise et mindre vanlig perspektiv.

Prøv dette: Fang inn travle bybilder fra uvanlige perspektiver. Du kan for eksempel sette kameraet på bakken mellom føttene dine for å vise alle føttene som tråkker forbi. Du kan også ta bilder fra et tårn eller en høy bygning av alle menneskene langt der nede.

Mange LEGRIA-kameraer har Wi-Fi-funksjoner som gjør at du kan se det videokameraet fanger opp, på smarttelefonen, selv om LEGRIA-kameraet er plassert på et uvanlig sted.

Kontraster mellom rolig og travelt

Hvis du har tid til det, kan du ta bilder av gatene tidlig om morgenen med lite eller ingen trafikk og mennesker, og dra tilbake til samme posisjon senere på dagen for å vise hvordan noen få timer endrer bygatene.

Du kan også forsøke å variere lengden på klippene du tar opp, og klippe sammen lengre opptak av stille, tomme gater og korte opptak av mer travle omgivelser.

Leo Hidalgo, Through the window – opphavsrettinformasjon: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Vær oppmerksom på skyggene

Hvis du tar bilder av samme sted på ulike tider på døgnet, må du være grundig når du redigerer. Hvis du klipper sammen et klipp fra morgenen med et klipp fra kvelden, vil skyggene være på ulike sider i bildene. Skyggene du ser på venstre side av motivet om morgenen, er på høyre side om ettermiddagen. Du kan også følge nøye med på skyggene og ta bilder fra ulike posisjoner, slik at skyggene er på samme side i de ulike opptakene fra samme dag.

Hold deg oppdatert

Neste gang: Se verden utenfor søkeren

Abonner på nyhetsbrev