no consumer

Canon-ambassadører: Jonathan og Angela Scott

Canon Europas ambassadørprogram er et partnersamarbeid med noen av verdens beste fotografer, som er mestere i faget, og som deler Canons ønske om å formidle sin lidenskap for kraftfulle bilder. Hver måned beskriver de bakgrunnen sin som fotografer og hvordan de tok bestemte bilder.

Jonathan og Angela Scott holder til i Kenya og er det eneste paret som har vunnet utmerkelsen Wildlife Photographer of the Year Award hver for seg. De har skrevet en rekke bestselgere, men er kanskje mest kjent som programledere for BBCs TV-serie Big Cat Diary.

AM_Page_1_02
© Jonathan & Angela Scott. Canon-ambassadører
Tatt med EOS-1Ds Mark II, objektiv EF 100–400 mm f/4,5–5,6L IS USM, eksponering 1/250, f/5,6, ISO 200
"Den gylne timen ved soloppgang maler bakgrunnsbelyste mønstre i løvverket."

Dere er med rette kjent som The Big Cat People. Føler dere at det gir et ekstra press for alltid å få tatt et bestemt bilde?
Vi er svært begeistret for at vi er blitt berømte for bildene våre av løver, leoparder og geparder. Men fotograferingen vår handler om så mye mer, og når vi planlegger turene våre, sørger vi for å ha rikelige muligheter til å ta andre flotte bilder også. Vi er like komfortable med å fotografere pingviner og isfjell i Antarktis eller tigere i India som med å filme gnuvandringene hjemme i Masai Mara eller dekke en religiøs festival i Bhutan. Alt handler om å være forberedt, om å planlegge, og deretter kunne tilpasse seg virkeligheten på det grunnlaget.

På vår forrige tur til Ranthambhore nasjonalpark i Rajasthan var det for eksempel ikke den perfekte årstiden for stillbildefotografering i India – vi hadde håpet å filme tigere for en TV-serie, og dette skulle bare være det første av en rekke opptak. Det var tidlig i tørketiden, og det var ikke den tiden på året da de lokale tigrene med sine unger er mest synlige. Vi hadde håpet på noe mer enn portretter, og visste at selv med mer enn 30 drivjakter ville vi få problemer med å få et eneste minneverdig tigerbilde.

Vi planla hvilke andre bilder vi kunne ta under oppholdet. Vi er svært begeistret for Ranthambhore, og det finnes utallige andre fotograferingsmuligheter, spesielt tidlig om morgenen og om kvelden. Så enkelte dager når tigerobservasjoner var særlig usannsynlig, ba vi guiden vår om å ta oss med til helt andre deler av nasjonalparken, slik at vi kunne fotografere de fantastiske fuglene og landskapet.

Dette bildet har en høststemning over seg. Har India høst på samme måte som Europa?
Siden vi nå bor i Afrika, er vi svært godt vant til to tørre og to våte årstider, uten noen høst, men India har fire årstider, inkludert monsunen (regntiden) og høsten. De varme fargetonene gir såvisst en høststemning, spesielt når de fotograferes tidlig om morgenen og med bakgrunnslys – en flott mulighet til å skape sinnsstemning og atmosfære.

I våre dager har du ingen unnskyldning for å være uforberedt for bildene du håper å ta. Med søking på Internett vil du finne ut nøyaktig hvordan landskapet, og antagelig været, vil være – og den beste tiden for å se tigere. Det er enklere å planlegge opptakene du er ute etter, og finne den beste måten å få tatt dem på.

1   2  3

spacer
            image
Canon Ambassadors: Jonathan & Angela Scott