no consumer

Tips og triks for PowerShot og IXUS

 

Enkle råd og tips som kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av Canon-kameraet ditt

Lær hvordan du kan ta bedre bilder med disse tipsene og teknikkene for digital fotografering som vil gjøre deg til en bedre fotograf og hjelpe deg med å gjøre gode bilder til flotte bilder. Abonner på You Connect og motta siste utgave rett i innboksen.

Picture_Hints_and_Tips_DSC_1


Slå på rutenettlinjer 
Hvis kameraet støtter denne funksjonen, kan du bruke visningsprogrammet Rutenettlinjer på LCD-skjermen for å ta bedre bilder. Med dette programmet kan du sørge for at horisonten er vannrett, men det blir også enklere å bruke tredelsregelen for å balansere komposisjonen. 

Picture_Hints_and_Tips_DSC_2


Vannrett eller loddrett
De fleste bilder tas i vannrett format (liggende retning), først og fremst fordi dette er den mest naturlige måten å holde et kamera på. Men du kan snu kameraet 90° og ta et loddrett (stående) bilde. Husk at du kan eksperimentere selv om formatene kalles vannrett og loddrett. Prøv å ta portretter i vannrett format, eller loddrette landskapsbilder.

Picture_Hints_and_Tips_DSC_3


Hemmeligheten med linjer
Linjer leder seerens blikk inn i bildet. Et klassisk eksempel på en vellykket linje er en vei som leder mot horisonten – linjene som møtes, skaper kraftig fokus. Du kan også være på utkikk etter diagonale linjer som fjellsider eller svingene i en elv for å skape interesse.

Picture_Hints_and_Tips_DSC_4


Fyll hele rammen
Sørg for at motivet ditt fyller hele rammen, da er det ikke noe som distraherer seeren, og fokus blir værende på motivet. Du trenger ikke bare bruke zoom – hvis du beveger deg nærmere motivet, vil det også påvirke perspektivet og betydningen av de ulike elementene i bildet. 

Picture_Hints_and_Tips_DSC_5


Gå tett på og konsentrer deg om detaljene
Det er ofte de små tingene som gjør et bilde spesielt. Så bruk makroinnstillingen på kameraet til å ta nærbilder. Og husk at forstørrelsen blir større med vidvinkel enn med zoom, fordi du kommer mye nærmere motivet.

Picture_Hints_and_Tips_DSC_6


Interessante elementer i forgrunnen gir dybde og størrelsesskala
Når du tar bilde av et landskap, bør du sørge for å få med et interessant element i forgrunnen. Dette kan for eksempel være en port, en mur, et tre eller en person eller bygning, og fører seerens blikk innover i bildet samtidig som du gir et inntrykk av størrelsesskala.

Picture_Hints_and_Tips_DSC_7


Flotte gruppebilder
Det er selvsagt, men sørg for at alle er med i gruppebildet. Kameraet må være langt nok unna, men ikke så langt at det er vanskelig å kjenne igjen folk. Be personene i gruppen snakke med hverandre til du er klar, slik at de slapper av (og pass på at det er nok plass til deg også). Deretter sørger du for å fange oppmerksomheten deres, slik at alle ser engasjerte ut og ser på kamera samtidig. Still inn selvutløseren, Ansiktselvutløser eller Blunkeselvutløser, og gå og bli med på bildet.

Picture_Hints_and_Tips_DSC_8


Fang personligheten i et portrett
Hvis du tar et portrettbilde med bare hode og skuldre, ber du personen posere i vinkel i forhold til kameraet, med hodet snudd mot deg for å oppnå et mer levende, aktivt bilde. Hvis personen står oppreist, bør du gi dem noe relevant å holde eller lene seg mot, så vil dette gi bildet mer kontekst. Deretter velger du programmet Portrett, som sørger for at kameraet gjengir naturlige hudtoner og gjør bakgrunnen uskarp slik at hovedfokus blir på motivet. 

Picture_Hints_and_Tips_DSC_9


Ta bort fargene
Du kan enkelt ta bilder i sort-hvitt og sepia med et PowerShot- eller IXUS-kamera, enten ved hjelp av funksjonen Mine farger eller innstillingen for sort-hvitt blant de kreative filtrene i nyere modeller. Med bilder i sort-hvitt kan du oppdage spennende nye perspektiver på velkjente motiver fordi sort-hvitt fremhever formene i et bilde, mens sepia gir bilder et eldre utseende.

Picture_Hints_and_Tips_DSC_10


Vær fargebevisst
Fargene endrer stemningen i et bilde. Rød er en varm farge som har tendens til å dominere, så selv en liten mengde av denne fargen vil tiltrekke seg oppmerksomhet. Blå er en kjølig farge, virker beroligende og kommer i bakgrunnen. Grønt er en av naturens farger og virker frisk og avslappende. Brunt er jordens egen farge og en god bakgrunn for andre farger, men egner seg sjelden som hovedfarge. Du kan til og med bruke funksjonen Fargevariasjon til å velge ut én av fargene i bildet og la resten være i sort-hvitt for å utheve bare én farge.

spacer
					image