no consumer

Perspektiver på kjente steder

Nyt månedens utvalgte bilder fra Canon-fotografer. Hvert av bildene gir et unikt perspektiv på et kjent bymotiv, landemerke eller en gate som har blitt fotografert mange ganger før.


Eiffeltårnet av Gilad Rom
HDTDT – Canon
Opphavsrettsinformasjon: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

"Jeg var på sightseeing i Paris en ettermiddag og tok heisen ned fra observasjonsdekket i Eiffeltårnet. Det var første gang jeg så tårnet fra den vinkelen. Bildet viser strukturens flotte design og kompleksitet. Lyset var fantastisk. Ingen andre syntes å ofre heisen så mye som en tanke, eller å se opp eller ned. Jeg tror det er viktig å ta en pause nå og da for å se seg om – det er den beste måten å oppdage muligheter til å ta gode bilder på. Jeg tok dette med et Canon EOS 6D med Canon EF 16–35mm f/2.8L II USM objektiv."

The Shard, Davide D’Amico
HDTDT – Canon
Opphavsrettsinformasjon: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

"Jeg tok dette fra balkongen min, tidlig på kvelden da jeg kom hjem fra jobb. Jeg la merke til det ved en tilfeldighet, da jeg skjenket et glass vin. Da jeg snudde på hodet, så jeg hvordan bygget skinte mot horisonten. Fargene var så intense at jeg straks hentet kameraet mitt, et Canon EOS 5D Mark III, for å ta et bilde.

"Bildet er interessant, fordi det viser The Shard fra et helt annet perspektiv. De vanligste bildene inkluderer ofte mange av Londons andre ikoniske bygg, som London Bridge. Men på dette bildet ser du hvordan det uthever seg fra boligblokkene og husene. Solnedgangen og det varme lyset får det til å føles ekstra spesielt.

"Jeg brukte et Canon EOS 5D Mark III med Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM objektiv. Jeg tok bildet med blenderprioritetsmodus (Av), f/2.8, ISO 2500, 1/80s, 70 mm, uten stativ."


Andrés Nieto Porras, Observador
HDTDT – Canon
Rettigheter: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

"Kona mi og jeg var på ferie i Budapest da vi bestemte oss for å besøke Fiskerbastionen, som man jo bare må se. Det er en nygotisk terrasse på Borghøyden, på Buda-siden av Donau. Det er et av de mest besøkte stedene i Budapest, med flott utsikt over byen, men jeg ønsket å vise det fra et annet perspektiv. Jeg bestemte meg for å ta et bilde i solnedgangen, som et minne om dette fantastiske stedet. Det er ikke det mest tekniske bildet jeg har tatt, men det er et av disse spesielle bildene man får når man leter etter interessante utkikkspunkter. Det er en magisk tilfeldighet skapt av at jeg snudde på hodet i riktig øyeblikk for å ta bilde av lyset og det unike motivet."

Kamera: Canon EOS 5D Mark II
Blenderåpning: f/8
Lukkerhastighet: 1/400s
ISO: 100