no consumer

Verden er full av bevegelse. Hvordan kan du fange opp dette i ett enkelt bilde med kameraet ditt? Det finnes to måter: enten ta et uklart bilde for å formidle følelsen av bevegelse, eller "fryse" bildet for å fange opp et øyeblikk i tiden.

Vellykket actionfotografering krever en kombinasjon av kameraforståelse, teknikk og øvelse. Denne veiledningen tar for seg følgende områder:
• Eksponeringstid
• Effekten av blenderåpning og ISO
• Panorere kameraet
• Sportsfotografering
• Bildestabilisator
• Eksperimenter og oppdag

Eksponeringstid
Hvis du vil forstå hvordan man tar actionbilder, er det viktig å forstå bevegelse med tanke på eksponeringstid.

Hvis motivet ditt er helt i ro og kameraet på et solid stativ, er det ikke så viktig hvilken eksponeringstid du bruker. 1 sekund eller 1/1000 sekund gir like resultater, i det minste når det gjelder skarpheten til motivet.

Så ser du for deg at en hund løper forbi foran kameraet med en fart på 16 km i timen. På ett sekund løper den nesten fem meter. Hvis du bruker en eksponeringstid på ett sekund, vises hunden som et veldig uskarpt bilde.

Dette kan være ganske effektivt og gi et sterkt inntrykk av bevegelse. En eksponeringstid på ett sekund kan være litt ekstremt i denne situasjonen, men lukkerhastigheter på rundt 1/15 sekund er verdt å prøve (hunden vil forflytte seg ca 30 cm). På den annen side, hvis du vil at hunden skal se ubevegelig ut, kan du prøve en lukkerhastighet på 1/1000 sekund. På dette korte øyeblikket vil hunden bevege seg mindre enn 0,5 cm.

1   2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Komposisjon av bilder
Videoopptak
Bilder av vann
Landskapsfotografering
Svart/hvitt-fotografering
Actionbilder
Juleportretter