Historier fra våre kunder

Nye grafiske muligheter for Schjærven

Med Canon imagePRESS C165 fikk Schjærven Reklamebyrå både en bedre prøvetrykksløsning og muligheter for å tilby nye tjenester til kundene sine.

Grafisk ansvarlig Hogne Totland opplever at imagePRESS C165 gir fullverdige prøvetrykk for ulike reklameaviser og andre trykksaker.

Ledende i retail-segmentet

XXL, Power, Bohus og Montér er blant ledende retail-aktører som drar nytte av kunnskapen og kreativiteten til Schjærven Reklamebyrå i sin kamp om kundene. Grafisk ansvarlig Hogne Totland forteller at uadresserte kundemagasiner er en av hovedkanalene for kundenes markedsføring og at prøvetrykket er et sentralt element for å sikre rett kvalitet i sluttproduktet.

– Enten man selger møbler, sportsutstyr eller forbrukerelektronikk, er presentasjonen av produktene ofte avgjørende for om kunden velger å handle eller blar videre, sier Hogne. Han samarbeider nært med ledende trykkerier og med Schjærvens eget printselskap Produksjonssjefen, og ser at deres siste investering åpner for nye grafiske muligheter.

Bedre rutiner for prøvetrykk var utgangspunktet for investeringen, men vi ser klart at denne kompakte imagePRESS-teknologien kan hjelpe oss med å produsere ulike typer dummies av esker og annen emballasje, til og med takheng og sekssiders hefter, siden den kan trykke på ark med opptil 130 cm lengde og bygges ut med inline ferdiggjøringsløsninger. Disse mulighetene har vi en veldig god dialog med Canons kundeansvarlig Kim Holberg om, men i første omgang trykker vi plano ark og da hovedsakelig prøvetrykk, opplyser Hogne.

– Da kan det være aktuelt å supplere med konturskjæreren Intec Colour Cut FB550 for automatisk konturskjæring, skyter Kim Holberg inn, som dermed planter nok en ny idé hos et av landets ledende reklamebyråer.

Prøvetrykk for retailmagasiner var utgangspunktet, men investeringen gir også flere andre grafiske muligheter.

Prøvetrykk som holder mål

Hensikten med prøvetrykket er at det visuelle inntrykket skal være så nært opptil det trykte sluttresultatet som mulig, noe som krever kalibrerte enheter og nøyaktige fargeprofiler. Hogne forteller at Canons høye kompetanse på fargestyring og RIP-teknologi var en avgjørende faktor for leverandørvalget.

Canons systemkonsulenter har gjort en veldig god jobb for oss med å implementere fargeprofiler for de aktuelle trykkeriene og papirtypene vi bruker, både avistrykk og magasintrykk på ulike typer bestrøket og ubestrøket papir. Dermed får både vi og kundene våre en klar forventning om sluttproduktet, og i mange sammenhenger benyttes prøvetrykket som referanse på trykkstart. Den grafiske kvaliteten på moderne avispapir kan bli svært bra når alle prosesser håndteres riktig, og etter et par måneders drift med vår nye imagePRESS C165, ser vi at det var et godt valg for oss, avslutter grafisk ansvarlig hos Schjærven Reklamebyrå.

Fakta om Schjærven

Schjærven-konsernet er et av landets ledende kommunikasjonshus med betydelig kompetanse både på retail og non-retail segmentet. Konsernet består av Schjærven Reklamebyrå, mediebyrået Re:Media, filmselskapet Clockwork og print/merchebrokeren Produksjonssjefen. Hovedkontoret er i Mølleparken i Oslo, og totalt arbeider rundt 100 personer i konsernet.

Fakta om Schjærven

Kontakt oss

Ønsker du mer informasjon om våre produkter og løsninger?