BILDEBEHANDLINGSLØSNINGER

3D-fotogrammetri

3D-fotogrammetri er prosessen med å måle ved hjelp av bilder, noe som gjør at du raskt og enkelt kan skanne, redigere og reprodusere fysiske objekter.
3D-Photogrammetry-Sample-and-Hold-lifestyle_01

3D-fotogrammetri med Canon

Canons verdenskjente EOS-system kan drive 3D-fotogrammetri fremover med større nøyaktighet og reduserte kostnader. Fotogrammetri har en rekke bruksområder i mange bransjer, og fordelene er overbevisende.

 • Massetilpasning

  Brukere kan lage spesialbygde design, noe som gir ubegrensede muligheter, mens medie- og underholdningsselskaper kan produsere og reprodusere fysiske objekter og steder

 • Nye muligheter med kostnadsoptimalisering

  Komplekse produkter kan masseproduseres eller reproduseres uten høye faste kostnader, til en lavere variabel kostnad enn med tradisjonelle metoder

 • Kortere leveringstid og høyere hastighet

  Takket være kortere design-, behandlings- og produksjonssykluser kan produsentene levere produkter raskere til markedet

 • Forenkling av leverandørkjeden

  Produksjon nærmere etterspørselspunktet krever en mye mindre lagerbeholdning og sparer avfall og tid

PROSESS

Slik fungerer det

3D-fotogrammetri er prosessen med å måle ved hjelp av bilder, noe som gjør at du raskt og enkelt kan skanne, redigere og reprodusere fysiske objekter. Det er spesielt nyttig når du skal gjenopprette de nøyaktige posisjonene til overflatepunkter, slik at fysiske produkter, objekter og personer kan konverteres til digitale 2D-/3D-filer (og omvendt).

Mange ulike bruksområder

3D-fotogrammetri kan brukes på mange områder, inkludert produksjonskontroll, deformasjonsanalyse, inspeksjoner og dokumentasjon på en rekke objekttyper – små objekter, historiske gjenstander, mennesker, bygninger, fly og til og med landmasse.

Skann motivet med flere bilder

For å få informasjonen som er nødvendig for å måle, må du ta flere bilder av motivet fra sidene, ovenfra og nedenfra, slik at de kan settes sammen for å opprette en horisontal og vertikal kartlegging.

Fotografer med flere kameraer

Utløs flere fastmonterte kameraer samtidig for å lage et grundig kart over motivet fra alle vinkler.

Forenklet etterarbeid

Importer dataene inn i programvaresystemet for å opprette modellen. Spesialisert industriprogramvare kan sammenligne bildepunktene for å finne samsvar og deretter beregne kameraplasseringer, og dermed utlede riktig 3D-geometri.

3D-Photograhmetry-Sample-and-Hold-lifestyle

Klar til å hjelpe bedriften din

Ta en titt på de mange områdene innenfor industri og handel der 3D-fotogrammetri kan forbedre bedriften din.

 • Produksjon

  Fotogrammetri er en viktig del av produksjonsprosessen – fra kollisjonsarbeid til belastningstesting – og bidrar til å måle og forutse trykkpåvirkningen på et prototypeobjekt.

 • Skapelse og design

  Det å gjengi et fysisk objekt som et tredimensjonalt bilde er en viktig del av designprosessen og gjør det mulig for designere å gjøre viktige endringer uten at det er nødvendig å modellere prototypen på nytt fysisk.

 • Utvikling og produksjon

  Når det er viktig å begrense nedetiden for produksjonen og holde seg innenfor budsjettet, gjør 3D-fotogrammetri det mulig for teknikere å utføre viktige tester utenfor anlegget ved hjelp av data som er hentet fra bilder, for å beregne og undersøke et produkt.

 • 3D-modellering

  Fotogrammetri kan brukes til å lage svært nøyaktige og realistiske bildemodeller med tekstur av bygninger, arkeologiske steder og til og med landskap.

 • Privat og offentlig sektor

  Myndigheter og bedrifter kan dra nytte av 3D-fotogrammetri når de utfører en rekke oppgaver, for eksempel byplanlegging, veiarbeid og andre hensyn til infrastruktur.

 • Butikker

  Salgsfremmende varer som utstillingsdukker, butikkutstillinger og til og med utvidet virkelighet kan alle benytte seg av 3D-fotogrammetri for å få kundene til å handle enten i butikk eller på nett.

 • Media-, film-, underholdnings- og fritidsbransjen

  Spesialeffektene som brukes i film-, TV- og spillbransjen, er avhengige av 3D-fotogrammetri når designere ønsker å konstruere forseggjorte og svært realistiske visuelle opplevelser.

 • Arkitektur og kulturarv

  Det å gjenskape bygninger og historiske bosetninger er basert på nøyaktige bilder som er tatt på stedet, og som deretter importeres til kartprogramvare for å gjengi realistisk grafikk av hvordan et område ville ha sett ut for lenge siden.

 • Forsvar og sikkerhet

  Flyfoto og sjøkartlegging er en viktig del av forsvarsplanlegging, og 3D-fotogrammetri hjelper forsvaret med etterretningsinnhenting når de skal kartlegge en tropps bevegelser og forutse fiendtlige operasjoner.

 • Hvorfor Canon?

  Canon er og har vært det ledende navnet innen bildebehandling de siste 80 årene. Vi designer, utvikler og produserer digitale kameraer, objektiver, tilbehør og kabler samt produserer programvare som er nødvendig for kamerakontroll – en kombinasjon som er ledende i bransjen. Systemet vårt er et svært omfattende system, som utvikles internt, noe som gir deg tryggheten du trenger for å stole på ekspertvisjonen vår.

  • Stort produktutvalg

   Canon har det beste utvalget av kameraer og objektiver for ethvert budsjett, fra det nyeste speilløse systemkameraet med høy oppløsning til tradisjonelle speilreflekskameraer.

  • Imponerende bildekvalitet

   Canon har vært banebrytende innenfor bildekvalitet og er nå verdensledende innenfor optisk teknologi med utrolig fokusering, naturtro farger og høyoppløselige bilder.

  • Nøyaktige resultater hver gang

   Canon-kameraer og -objektiver er utviklet for å levere presisjon. Fra automatisk kontroll av lukkeren til den utrolige fargevitenskapen som går inn i konstruksjonen av sensorene våre.

  • Minimal nedetid

   Produktene våre er utviklet for å gi deg mange år med tro tjeneste, med en støttetjeneste som tilbyr opplæring, service og støtte. Alt dette inngår i Canon-pakken.

  Relaterte produkter

  Velg blant et stort utvalg av speilreflekskameraer, speilløse systemkameraer og objektiver, som er utformet for å gi deg verktøyene du trenger for nøyaktig 3D-fotogrammetri.

 • Speilreflekskameraer

  EOS 2000D

  Fang inn detaljerte bilder på 24,1 megapiksler og filmer i full HD. Ta kreativiteten til nye høyder med dette gøyale og enkle speilreflekskameraet.
 • Speilløse kameraer

  EOS R5

  Du tror du vet alt om speilløse systemkameraer? Tro om igjen. EOS R5s kompromissløse ytelse er en revolusjon for fotograferingen og filmskapingen din.
 • Speilreflekskameraer

  EOS 90D

  Et speilreflekskamera med alle funksjoner som zoomer bedre, tar bilder raskere og fanger inn bilder med 32,5 suverene megapiksler.
 • Speilreflekskameraer

  EOS 850D

  Ta det neste steget når det gjelder kreativ kontroll – ta flotte og detaljrike bilder og imponerende 4K-filmer med et lett og tilkoblet digitalt speilreflekskamera som både inspirerer og belønner deg.
 • Objektiver for speilreflekskameraer

  EF 40mm f/2.8 STM

  Et kompakt pannekakeobjektiv med en rask blenderåpning, som passer perfekt til reisefotografering og generell fotografering.
 • Objektiver for speilreflekskameraer

  EF 85mm f/1.8 USM

  Et lyst, klart og fast objektiv
 • Objektiver for speilreflekskameraer

  EF 50mm f/1.8 STM

  Rimelig STM-objektiv med en rask blenderåpning på f/1.8 for generell fotografering, portrettfotografering og fotografering i lite lys.
 • Objektiver for speilreflekskameraer

  EF 50mm f/1.4 USM

  USM-objektiv med høy ytelse og en blenderåpning på f/1.4 for generell fotografering, portrettfotografering og fotografering i lite lys.
 • Standard objektiv

  RF 50mm F1.8 STM

  Et kompakt, stillegående og lett 50mm RF-fastobjektiv med en stor blenderåpning på f/1.8, som er midt i blinken for de kreative ideene dine.
 • TRENGER DU HJELP?

  Vil du vite mer om denne løsningen?

  Relaterte artikler