Bærekraft i Canon

Vi transformerer driften og produksjonen vår for å skape en mer bærekraftig verden for mennesker og for planeten vår.

Vi fokuserer også på å være en ansvarlig partner for kundene våre ved å hjelpe dem med å oppfylle forpliktelsene sine rundt bærekraft.

Canon Picturing a Sustainable Future
Bærekraftig verden

CO2-reduksjon

Vi har som mål å oppnå nettonull utslipp av karbon innen 2050 i tråd med Paris-avtalen. Dette innebærer konsekvente tiltak i hele virksomheten – fra drift, produksjon og transport til produktdesign og emballasje.

Vi har satt oss kortsiktige mål for 2030 og har sendt disse til SBTi (Science Based Targets Initiative) for å sørge for åpenhet og verifisering.

Sirkulær forretningsmodell

Ambisjonen vår er å ha en bærekraftig og sirkulær forretningsmodell. Et sted der alt av produkter og materiale blir designet, laget, gjenbrukt, reparert og resirkulert i en lukket sløyfe.

Gjennom nyskapende produksjon prøver vi å unngå å sløse materiale, og bidrar til å holde produktene og materialene i bruk lenger.

20220331 MK

Utdanningsprogrammer

Unge mennesker fortjener og trenger en stemme for å forme verdens fremtid.

Vi gir unge mennesker muligheten til å dele historien sin gjennom bilder i samarbeid med frivillige organisasjoner og med støtte fra Canon Ambassadors.

Støtte til lokalsamfunnene

Aktivitetene våre for bærekraft fokuserer også på tiltak for å bidra til en positiv sosial og miljømessig påvirkning på lokalsamfunnet.

Snakk med bærekraftsteamet vårt

Del dine tanker og spørsmål med bærekraftsteamet

Partnerskap og programmer

Vi samarbeider med kunder, bedrifter og bransjepartnere om å bidra positivt til klimatiltakene.

 • Miniskog

  Over hele Storbritannia blir små landområder forvandlet til såkalte «miniskoger» som en del av et prosjekt organisert av Earthwatch Europe og stolt støttet av Canon.

 • Coral Spawning Lab

  Coral Spawning Lab, sammen med internasjonale partnere, leder et nyskapende forskningsprosjekt om formering av korallrev for å utvikle teknikker for å stimulere formering av koraller. De ønsker å utvikle denne verdensledende forskningen for å få til en reell økologisk fordel. Gjennom arbeidet sitt vil de redde truede koraller, sikre verdens korallrev og lære opp miljøvernere.

Anerkjennelse på CDPs A-liste

 • Canon fikk i 2023 en plass på A-listen til CDP i kategorien klimaendring. Det var tredje gang vi ble inkludert på den høyest rangerte A-listen, og det ga oss en plass blant de to prosent høyest rangerte selskapene i denne kategorien.

  CDP er en internasjonal veldedig miljøorganisasjon som evaluerer store selskaper og organisasjoner over hele verden for sin innsats når det gjelder å håndtere miljøspørsmål.

 • De fleste av Canons produkter er tildelt det offentlige tyske miljømerket Blue Angel

 • Fra og med 2020 omfatter en samlet ISO 14001-sertifisering for Canon Inc. og 124 selskaper i konsernet i 40 land (593 anlegg) og regioner rundt om i verden

Finn ut mer

 • ARTIKKEL

  Viktigheten av bærekraft og sirkulær økonomi

  Oppdag vår tilnærming til bærekraft og våre forpliktelser til ansvarlig forbruk, produksjon og klimatiltak.

  09 Jun 2021

 • Bli med i samtalen i våre sosiale kanaler

  KONTAKT OSS

  Ta kontakt

  Del dine tanker og spørsmål med bærekraftsteamet