Tilgjengelighet hos Canon

Canons fokus på tilgjengelighet

Tilpass opplevelsen din

Bedre tilgjengelighet på nettstedet vårt

Kontakt oss


Tilgjengelighetserklæring for Canon Europe-nettstedet per juli 2020


Canons fokus på tilgjengelighet

Canon Europe er opptatt av å gjøre nettstedene, appene og de digitale tjenestene våre mest mulig tilgjengelige. Målet vårt er å kombinere brukeropplevelser med høy grad av tilgjengelighet og inkludering, slik at alle kan bruke de digitale tjenestene våre, uansett ferdighetsnivå eller funksjonshemninger. Vi ønsker at alle uavhengig av kultur, språk, legning og etnisitet, skal kunne jobbe sammen for å utrette det beste for felleskapet. Dette er en del av “kyosei”, Canons filosofi, som er sentralt i alt vi gjør. Den pågående utviklingen av nettstedene og appene våre og opprettelsen av innhold utføres i henhold til retningslinjer for tilgjengelighet som WCAG 2.0 og ISO 30071-1.

Tilpass opplevelsen til behovene dine

Selv om dette nettstedet har blitt utviklet for å fungere godt som det er, vil enkelte få den beste opplevelsen ved å tilpasse datamaskinen sin etter eget behov. Du kan for eksempel få nettstedet lest opp for deg, endre fargeskjemaet eller gjøre teksten større.

Hvis dette høres nyttig ut, bør du gå til:

BBC My Web, My Way eller WAI’s Better Web Browsing: Tips for Customizing your Computer for å lese eller se videoer om hvordan disse tilpasningene (som kan du kan få tilgang til ved hjelp av tilgjengelighetsfunksjonene som allerede finnes på datamaskinen, telefonen eller nettbrettet, eller ved å installere hjelpemidler) kan hjelpe deg.

Bedre tilgjengelighet på nettstedet vårt

Etter å ha testet nettstedet vårt sammen med personer med funksjonshemninger, er vi klar over at det finnes mulige tilgjengelighetsforbedringer som nettstedet vårt kan dra nytte av, og vi har en plan for å implementere disse. Vi jobber for tiden med å løse følgende problemer:

 • Vi jobber med å øke antall videoer som har undertekster, transkripsjoner og lydbeskrivelser. Hvis du har vanskeligheter med å bruke videoene våre, kan du ta kontakt med oss på accessibility@canon-europe.com.
 • Vi gjennomgår all alternativ tekst (beskrivelser) på nettstedet og retter opp alle eventuelle uoverensstemmelser.
 • Vi jobber med å gjøre navigasjonen på nettstedet vårt mer stabil og med å forbedre synligheten til symbolet som indikerer hvilket element på siden som er valgt.
 • Vi gjennomgår tilgjengeligheten til sidenavigasjonen vår og jobber med å inkludere linker for å hoppe over navigasjon.
 • Vi jobber med å forbedre merkingen av navigasjonen vår og med å forbedre informasjonen på enkelte av linkene våre for å gjøre dem enklere å forstå for brukere av skjermlesere.
 • Vi jobber med å forbedre feilmeldingene for feltene for inntasting av tekst på kundestøttesidene og Kontakt oss-siden. Hvis du har vanskeligheter med å bruke disse skjemaene, kan du ta kontakt med oss på accessibility@canon-europe.com.
 • Vi jobber med å forbedre måten kameraet og objektivvelgerne kan betjenes på med et tastatur.
 • Kostnadsindikatoren i verktøyet for kamerasammenligning bruker farge til å gi informasjon. Vi ser på andre måter å gi informasjon på med tanke på personer som har problemer med å skille farge fra hverandre. Vi gjennomgår også teksten og bakgrunnsfargene vi bruker på nettstedet vårt, slik at vi kan sikre at teksten er lett leselig og at all tekst kan forstørres i nettlesere.
 • Enkelte brukere trenger kanskje hjelp til å forstå noen av elementene på produktsidene. Vi ser på hvordan vi kan gi veiledning som gjør det lettere å forstå elementene.
 • Enkelte ganger kan skjermlesere kanskje ikke uttale ord riktig hvis de ikke er på hovedspråket til siden. Vi jobber med å forbedre dette.
 • Enkelte av funksjonene på nettstedet bruker WAI-ARIA for å gi en tilgjengelig opplevelse. Alle moderne datamaskiner, nettbrett og telefoner har nettlesere som støtter WAI-ARIA. Eldre Android 4.1-enheter gjør det imidlertid ikke. Hvis telefonen eller nettbrettet ditt bruker Android 4.1, og du har vanskeligheter med å bruke nettstedet, anbefaler vi at du oppdaterer operativsystemet på enheten din til en nyere versjon.

Hvis noen av disse nåværende begrensingene hindrer deg i å finne informasjonen eller tjenestene du leter etter på nettstedet vårt, kan du ta kontakt med oss på accessibility@canon-europe.com. Vi hjelper deg gjerne.

Gi oss beskjed hvis du har vanskeligheter med å bruke dette nettstedet

Vi jobber stadig med å forbedre tilgjengeligheten på nettstedet vårt, så hvis du synes det er vanskelig å bruke noe på nettstedet, må du gjerne ta kontakt med oss på accessibility@canon-europe.com. Vennligst inkluder informasjonen som blir oppgitt på denne siden: Contacting Organisations about Inaccessible Websites, i forespørselen din slik at det blir lettere å for oss å behandle forespørselen din. 

Vi er glade for alle konstruktive tilbakemeldinger om tilgjengeligheten eller brukervennligheten på nettstedet vårt, og vi gjennomgår alle tilbakemeldinger nøye.

Denne tilgjengelighetserklæringen ble sist oppdatert i juli 2020 og følger rådene om tilgjengelighetserklæringer som finnes i International Standard ISO 30071-1.