Historier fra våre kunder

Bærekraftig digital og kreativ produksjon

Mange i den grafiske bransjen har vært nødt til å omstille seg til lavere opplag, nye miljøkrav og høyere energikostnader. Wera AS i Porsgrunn har klart dette bedre enn de fleste.

I førersetet i en ny tid

Wergeland Grafisk og Oluf Rasmussen AS var velkjente grafiske virksomheter i Grenlandsområdet. Dag Brekke-Rasmussen hadde arbeidsoppgaver hos Oluf Rasmussen allerede fra 8-årsalderen, nå leder han den grafiske delen av etterfølgeren Wera AS. Det er et topp moderne senter for kommunikasjon, kreativitet og produksjon, bygget på sammenslåingen av de to tradisjonsrike trykkeriene i 2005. Kravene i dag er helt annerledes enn de var, fastslår Dag når vi møter ham sammen med Canons Bjørn Frantsen.

– Tidligere var opplagene større, typisk fra 2 til ti tusen, og det var ikke så mange alternative produksjonsmetoder til offset. I dag er opplagene mindre, de kreative mulighetene flere, og det finnes mange produksjonsmetoder å velge blant. På toppen av det hele stiller kundene krav til hvor bærekraftig trykksaken skal fremstilles. For vår del har vi ønsket å sitte i førersetet i stedet for å la kundene diktere, og resultatet er det dere ser her, oppsummerer han.

I Weras nye bygg er det lyse og trivelige lokaler og kreative mennesker som hjelper kundene med alt fra kommunikasjonsstrategi, design og webutvikling, til ferdige fysiske produkter.

Her skinner sola

Og det vi ser når vi besøker bedriften en sen høstdag, er et moderne bygg med store vindusflater og åpne landskap, der kreativiteten blomstrer i den ene etasjen mens digitaltrykkmaskiner og produksjonsmedarbeidere går for fullt på bakkeplanet. Mye av energiforbruket til maskiner og annen drift produseres med solcellepanelene på taket, og all papirbruk blir klimakompensert. Heller ikke valget av produksjonsmaskiner er tilfeldig, for her er det nyeste generasjon imagePRESS-maskiner med lavt energiforbruk og praktisk talt uten nedetid.

canon_wera_5032.jpg

Trykker Bjørn Viggo Halvorsen betjener både den nye imagePRESS V1000 og C10010 hos Wera AS. Arbeidsflyten er PRISMAprepare og maskinene har høy automatiseringsgrad.

Valgte imagePRESS V-serie

To digitaltrykkmaskiner går for fullt denne dagen; en imagePRESS C10010 og en splitter ny V1000.

– Vi har valgt PRISMAprepare fra Canon som arbeidsflytverktøy, og med en kombinasjon av effektiv arbeidsflyt og moderne produksjonsmaskiner med høy automatiseringsgrad, kan samme operatør håndtere begge maskinene i full produksjon. Når vi valgte V-serien fra Canon, er det også fordi disse maskinene håndterer et stort spekter av papirtyper og -tykkelser. Og så har det selvsagt spilt en rolle at vi har et langt samarbeidsforhold med Canon, og vet at de har et serviceapparat som stiller opp når det er behov for det, legger Dag til.

360 graders kommunikasjon

Enten løsningen på kundens behov er målrettede trykksaker, en digital kampanje, landingssider eller DM, får de hjelp hos Wera i Porsgrunn, hele veien fra strategi til respons. 360 graders kommunikasjonshus kaller Wera det selv, og etter en dag på besøk her hvor vi har snudd oss hele sirkelen rundt flere ganger, forstår vi at det er akkurat det som er tilfellet. Dag Brekke-Rasmussen har vært med på mange endringer i teknologi og marked gjennom sitt grafiske liv, og han ser at bedriften tjener på å ha tatt viktige grep i forkant av utviklingen.

– Vi er godt skodd for fremtiden, så her er vi 16 medarbeidere som gleder seg til hver eneste arbeidsdag. Nytt bygg, nye produksjonsløsninger, et helhetlig tilbud av tjenester, alt dette er små skritt i den retningen vi har tror på, avslutter lederen for den grafiske delen av Wera.

Kontakt oss

Ønsker du mer informasjon om våre produkter og løsninger?