A man stands under a city centre bridge beside a road to take a photo with a Canon camera.

Tips og teknikker

TEKNOLOGI

APS-C versus fullformat

Hva er forskjellen på APS-C- og fullformatskameraer, og hva bør du velge?

Les mer

APS-C vs full-frame

Våre tips og teknikker

Vil du lære grunnleggende fotograferingsferdigheter, prøve en ny kreativ teknikk eller forbedre resultatene dine? La våre eksperttips og -veiledninger gi deg den selvtilliten og kompetansen du trenger i dag.

Ser du etter noe spesielt? Begrens søket ditt
Filtrer etter

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

Hvilken type skriver er den beste? Hvilket papir bør jeg bruke? Canon-eksperten Suhaib Hussain svarer på spørsmålene dine om skrivere, blekk og papir.

Les mer

A woman dressed in a bright red winter jacket walks towards the Skógafoss waterfall in Iceland, as heavy snow falls around her.

Den islandske landskapsfotografen og influenseren Ása Steinars deler tips som hjelper deg med å ta de naturskjønne selfiene dine til et nytt nivå.

Les mer

Reach for new heights with the Canon IVY REC

Papirkunstner Aimee Graham avslører hvordan du kan kombinere utskrift og maling for å lage vakker sommerfuglkunst til hjemmet ditt.

Les mer

A close-up of some candles on a cake, with blurred lights in the background.

Ingenting er bedre enn bokeh i kameraet, enten den er i forgrunnen eller bakgrunnen. Følg disse tipsene for å fange inn nydelig uklarhet.

Les mer

star trails over mountain

For det meste er det en fordel å ha kameraet for hånden, slik at du kan reagere raskt for å få det perfekte bildet, men det finnes også øyeblikk når det er nyttig å plassere kameraet på et stativ og fotografere fjernstyrt.

Les mer

A time stack image showing a tulip blooming.

Finn ut hvordan du setter opp kameraet for å fotografere et intervallopptak fra dag til natt, slik at du får et flott tidsforløp som viser hvordan tiden har gått i ett bilde.

Les mer

A dirt bike heads towards the camera spraying muddy water in its wake.

Disse fem grunnleggende tipsene hjelper deg med å mestre lukkerhastigheten for å ta bilder av motiver i bevegelse og forbedre actionfotograferingen din.

Les mer

corgi running

Når du fotograferer bevegelser, handler det om å fange øyeblikk som skjer i brøkdelen av et sekund. Du må holde følge med kampen, følge vennene dine på snowboard eller være klar til å fange bysurfere når de rir på bølgene. Men du behøver ikke bevege deg like raskt hvis du er forberedt.

Les mer

time lapse of night sky

Du har utvilsomt sett imponerende intervallopptak av Melkeveien på nattehimmelen eller trafikk som suser gjennom byen. I denne korte videoen og veiledningen kan du finne ut hvordan du kommer i gang med intervallopptak.

Les mer

dancer poses next to bath tub

Filmregissør og produsent Sébastien Devaud er lidenskapelig opptatt av bilder. Vi tok en prat med ham for å få noen tips om hvordan du kan få mest ut av vinterlyset i stillbilder og video.

Les mer

child holding autumn leaf

Høsten er en vakker årstid med alt fra rike farger og gyllent sollys til morgentåke. Les de beste tipsene våre om hvordan du tar høstfotograferingen til neste nivå.

Les mer

Father piggybacks son through field

Hvis du vet hvordan du bruker lys til din fordel, kan det utgjøre en stor forskjell for bildene dine – så du trenger ikke å kjøpe nytt utstyr for å se resultatene.

Les mer

light swirls

Du trenger ikke spesialutstyr for å male med lys, det tar bare litt trening. Finn ut hvordan du kan være kreativ med lys om natten.

Les mer

city scape at night

Etter hvert som solen går ned, kan du prøve å fotografere bybildet på forskjellige måter ved å bruke lys til å sette et nytt perspektiv på silhuetten av byen.

Les mer

Er du interessert i en spesiell fotografiteknikk?

Canon Photo Companion-app

Photo Companion-appen vår er den perfekte partneren for visuell historiefortelling, med tilpasset innhold, utfordringer og inspirasjon som veileder deg på den fotografiske reisen din.

Last ned programmet

A man stands on rocks in front of a bright blue mountain river, taking a photo on a Canon camera.

Ta en titt på historiene våre

Finn intervjuer og inspirerende historier fra lidenskapelige mennesker

SE HISTORIER

Fotograf Richard Walch ser ut over en kystlinje og tar et bilde med Canon-kameraet sitt.

Registrer deg for vårt nyhetsbrev

Få siste nytt og nyeste produktinformasjon

REGISTRER DEG NÅ