Flere spesifikasjoner for EOS R5 avsløres – «kameraet vil fungere utmerket i kvalitetsproduksjoner»

Oslo, Norge, 20. april 2020 – Canon går nye veier og annonserer flere av spesifikasjonene for EOS R5 – fullformatkameraet som er under utvikling og bygger på det banebrytende EOS R-systemet. Dagens oppdatering underbygger at EOS R5 egner seg til kvalitetsproduksjoner og byr på imponerende opptaksmuligheter som blant annet internt 8K RAW-opptak med opptil 29,97 bilder i sekundet.

Med EOS R5 viser Canon seg som den innovative bransjelederen som stadig utfordrer grensene innen optisk teknologi. Kameraet er utstyrt med funksjoner som du normalt bare finner i avanserte cinema-kameraer i langt høyere prisklasser, og videofunksjoner som ingen andre speilløse kameraer i dagens marked kan tilby. Med en økende etterspørsel etter innholdsprodusenter som kan ta opp både film og stillbilder av høy kvalitet, fungerer EOS R5 utmerket som hovedkamera og leverer mer enn gjeldende industristandarder i tillegg til enestående 8K-kvalitet.


På produksjonssett for reklamefilmer, drama eller dokumentarer er EOS R5 en idéell partner til Canons splitter nye EOS C300 Mark III – neste generasjons modulære Cinema EOS-kamera som lanseres i dag. I tillegg til EOS R5s unike spesifikasjoner for stillbildefotografering som egner seg svært godt til å forevige livet i kulissene, er det også et fremragende ekstra filmkamera som blant annet tilbyr:


 • 8K RAW – ubeskåret (full bredde på bildebrikke), internt opptak opptil 29,97 bilder i sekundet
 • Ubeskåret internt opptak av 8K-video opptil 29,97 bilder i sekundet i 4:2:2 10-bit med Canon Log (H.265) eller 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)
 • Ubeskåret internt opptak av 4K-video opptil 119,88 bilder i sekundet i 4:2:2 10-bit i Canon Log (H.265) eller 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)
 • 4:2:2 10-bit i Canon Log eller 4:2:2 10-bit HDR PQ-utdata via HDMI med 4K 59,94 bilder i sekundet
 • Dual Pixel CMOS AF tilgjengelig i alle videoinnstillinger - ved alle oppløsninger og bildefrekvenser
 • 5-akset optisk innebygget bildestabilisator (IBIS) / mulig å kombinere bildestabilisatoren i objektivet og innebygget bildestabilisator i kameraet
 • To kortspor – et til Cfexpress-kort og et til SD UHS-II-kort

- Forrige måned publiserte vi spesifikasjoner som bekreftet at vi har klart det «umulige» med EOS R5. I dag går vi ett steg videre og utfordrer markedet og demonstrerer vår styrke ved å fortelle at kameraet byr på videoopptaksmuligheter som går langt utenpå det som tilbys av konkurrerende speilløse kameraer på markedet i dag.


Med støtte for formater og kodeker som er standard i filmindustrien, er EOS R5 et idéelt hovedkamera i mange produksjoner. Takket være kompatibiliteten med cinema-arbeidsflyter, fungerer kameraet også utmerket i kvalitetsproduksjoner, sier Richard Shepherd, Pro Product Marketing Senior Manager.


Andre EOS R5-spesifikasjoner som er bekreftet i to tidligere annonseringer fra Canon (13. februar og 13. mars) er:


 • 8K- og 4K-innstillingene har støtte for Canons anerkjente Dual Pixel CMOS AF.
 • EOS R5 har avansert autofokus som gjenkjenner dyr som hunder, katter og fugler.
 • EOS R5 setter en ny standard for ytelse med hele 12 bilder i sekundet med mekanisk lukker og 20 bilder i sekundet med elektronisk lukker.
 • EOS 5R tar Canons banebrytende teknologi for bildestabilisering til neste nivå med et nylig Canon-utviklet innebygd system for optisk bildestabilisering som fungerer sammen med bildestabilisatoren i objektivet.
 • Levering er like viktig som bilde- og videoproduksjon og EOS R5 støtter automatisk overføring av bildefiler til skytjenesten image.canon.