no consumer

Informasjon om parallelle produkter

Canon lokaltilpasser produktene sine for å dekke behovene til kunder i ulike markeder. Canon-produkter beregnet for salg i EØS* leveres med annet tilbehør og andre håndbøker og garantier enn versjoner som er beregnet for salg i andre deler av verden, for eksempel USA.

Enkelte selgere importerer og selger Canon-produkter som ikke er beregnet for salg i EØS-området. Innen forbrukerelektronikkbransjen omtales slike produkter som "parallelle" produkter (også kjent som "grå").

Problemer forbundet med parallelle produkter ...

Forbrukere i EØS kan oppleve at parallelle produkter ikke oppfyller forventningene deres, fordi produktene ikke er lokaltilpasset for EØS av Canon. Selgere av parallelle produkter kan i noen tilfeller forsøke å lokaltilpasse produktene selv ved å legge til, endre eller fjerne visse tilbehør fra et produkt. Dermed kan et parallelt produkt inkludere følgende:

  • en feil strømledning eller en adapter som ikke er levert, eller kvalitetssjekket, av Canon
  • feil programvare eller ulovlige kopier av programvare som kanskje ikke fungerer som forventet
  • en dårlig kopi av brukerhåndboken
  • en falsk versjon av Canons europeiske garanti, en garanti som leveres av en tredjepart, eller ingen garanti i det hele tatt
  • en enhet med et serienummer som ikke kan registreres hos Canon i EØS-området

Forbrukere bør også være oppmerksomme på at parallelle produkter muligens ikke kvalifiserer for følgende:

  • en europeisk garanti
  • europeiske kampanjer, inkludert Canons tilbakebetalingstilbud (Cashback) og
  • teknisk støtte

Forbrukere kan i tillegg oppleve at de pålegges avgifter for import eller tollgebyr, på samme måte som for andre varer som importeres til landet der de er bosatt. Det kan også være vanskelig å få refusjon fra selgeren under britisk lovgivning eller lovgivning i EØS hvis selgeren er basert utenfor EØS.

Vær forsiktig når du kjøper fra selgere på Internett. Canon har mottatt rapporter om at enkelte nettbaserte selgere hevder å befinne seg innenfor EØS (gjennom bruk av avanserte nettsteder), men at de i virkeligheten befinner seg utenfor EØS og sender parallelle produkter til forbrukere fra et sted utenfor EØS.

Hvis du er i tvil om en selger eller om produktene vedkommende selger, er ment for EØS, kan du se "Her kan du kjøpe"-sidene på Canons nettsteder. Der finner du en ufullstendig liste over butikker og Internett-forhandlere som selger produkter laget av Canon for salg i EØS.

* EØS omfatter Østerrike, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Island, Irland, Italia, Latvia, Liechtenstein,
Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia,
Slovenia, Spania, Sverige og Storbritannia.