Artikkel

Live hack: Er printeren din en sikkerhetsrisiko?

Bedrifter i alle størrelser og bransjer opplever stadig større sikkerhetsutfordringer. Digitaliseringen har gjort IT til et kjerneområde for de fleste foretak, noe som betyr at stadig flere blir sårbare for digitale angrep. Som et svar på dette, har et av Canons sikkerhetsinitiativ i 2022 vært å teste effekten av vår utvidede herdingstjeneste. Det har vi gjort i samarbeid med Mnemonic.

Herdingen består av:

  • Unikt passord på printerens forskjellige grensesnitt
  • Deaktivering av unødvendig og usikker funksjonalitet
  • Automatisk sikkerhetspatching og oppdatering av firmware
  • Automatisk helsekontroll av enheten.

Et spørsmål tvinger seg likevel frem: Hvor godt funker herdingen? Har vi oversett noe? Hvor sikker er en herdet printer i forhold til en uherdet? Det har mnemonic testet ved å utføre penetrasjonstesting både på en herdet, og en uherdet printer. Resultatet ser du i videoen under: Vi lover en lærerik og underholdende gjennomgang!

Om mnemonic AS

mnemonic er blant Europas ledende selskaper innen IT- og informasjonssikkerhet. De jobber daglig med de meste mest alvorlige cyberangrepene i Europa. Deres ekspertteam bestående av sikkerhetskonsulenter, produktspesialister, trusseletterforskere, hendelsesanalytikere og etiske hackere arbeider side om side med Europas viktigste organisasjoner i kampen for å beskytte mot cyberangrep.

Kontakt oss

Ønsker du mer informasjon om våre produkter og løsninger?