ARTIKKEL

Si farvel til outsourcing av design: Lag plakater, bannere og brosjyrer for bedriften din med disse fire enkle trinnene

Har du en Canon-skriver? Start din kreative reise i dag med den kostnadsfrie og enkle designprogramvaren PosterArtist

Utskrift er en stor del av kommunikasjonsstrategien til mange bransjer, enten det er snakk om en glossy brosjyre for detaljhandel, flyer for en restaurantåpning eller en informativ plakat fra en helsetjenesteleverandør. Nyere forskning tyder faktisk på at detaljhandel, produksjon, helsevesen og offentlig sektor bruker 50 % av kommunikasjonsbudsjettet på utskrift1, og andre ligger ikke langt bak.

Men det kan være dyrt å lage trykket markedsføringsmateriell, spesielt siden 95 % av bedrifter setter bort markedsføringsbehovene sine til spesialister. Dette er vanligvis fordi de er ute etter profesjonell kvalitet og ikke har interne ressurser til å levere.

Man har ikke bare den endelige utskriften å tenke på. Uten en dyktig intern designgruppe velger bedrifter ofte å sette bort hele prosessen, fra design til produksjon. Selv om outsourcing kan gi fordeler, kan organisasjoner som bare ønsker å produsere resusser ad hoc, oppleve frustrasjon rundt tiden og kostnadene ved produksjonen.

Ettersom markedsføringsbudsjettene er strammere enn noen gang, føler mange organisasjoner seg presset til å redusere kostnadene. Men takket være nye løsninger på markedet, som PosterArtist, trenger ikke bedrifter å inngå kompromisser når det gjelder utskrift. Organisasjoner med en Canon-enhet har nå et bedre verktøy for å utforme og produsere markedsføringsmateriale internt, der outsourcing ikke er kostnadseffektivt.

Hva er PosterArtist?

PosterArtist er et nettbasert design- og utskriftsverktøy fra Canon som gjør det enkelt å designe markedsføringsmateriell på bare noen få minutter. Det er utformet for å gi alle brukere, med eller uten designferdigheter, muligheten til å produsere materiell raskt, enkelt og med høy standard.

Hvis du har lite tid, kan du bruke programvaren til å lage ressurser fra starten av, men du kan velge å bruke resusser fra PosterArtist for å spare tid og gi liv til ideen din. Via PosterArtist får du gratis tilgang til en rekke bildebiblioteker, inkludert Pixabay, Unsplash og Pexels. Her kan du finne bilder for å promotere bedriften din på best mulig måte. Samtidig kan du tilpasse skrifttyper, farger og teksturer for å fange oppmerksomheten til kundene dine og uttrykke merkevarestilen din.

Ikke alle ser på seg selv som en naturlig designer eller har en visjon i tankene om hva de vil oppnå. Derfor tilbyr også PosterArtist hundrevis av forhåndsdesignede maler som du kan velge blant. Malene er organisert etter bransje for å hjelpe deg med å finne de mest egnede forhåndslagde alternativene. Malene kan enkelt tilpasses og justeres til ditt bruksområde.

Slik lager du en plakat

Trinn 1: Velg en mal, eller jobb fra bunnen av

PosterArtist er en nettbasert programvare, som betyr at du ikke trenger å installere den. Du trenger bare å gå til nettsiden og starte programvaren. Angi et passord for å opprette en konto og kom i gang.

Du blir møtt av startskjermen med ikoner som representerer mange forskjellige applikasjoner du kan velge mellom, inkludert plakat, banner, meny, kalender og flyer. Velg mediet du ønsker å lage. Deretter kan du gå videre til forretningsområder som detaljhandel, mat og drikke, skole og utdanning og temaer som arrangementer. På det tredje nivået finner du miniatyrbilder av forhåndslagrede maler du kan velge mellom.

PosterArtist article 1

Velg enten en eksisterende mal fra utvalget av alternativer, eller gå til startskjermen for å velge «Opprett ny».

Trinn 2: Tilpass bakgrunn, skrifttyper og farger

Hvis du har valgt en forhåndsdefinert mal, kan du nå redigere individuelle elementer i designet. Begynn med å ta en vurdering av bakgrunnen. Mal-alternativer gir deg en standard bakgrunn, men du kan endre fargen eller fjerne den hvis du har lyst til det. Du kan også bruke formverktøyet til å sette inn former etter eget ønske. Utvid, ordne og fargelegg dem på malen eller det tomme lerretet for å lage bakgrunnen.

Se deretter på teksten. Du kan enten redigere mal-teksten slik at den passer dine behov, eller sette inn nøkkelsetninger og informasjon du vil formidle hvis du begynner fra bunnen av. Deretter redigerer du skrifttypen, størrelsen, plasseringen og fargen på teksten.

Vil du legge til en luksuseffekt? Velg funksjonen for gull-/sølvfarget tekstur for å gi inntrykk av en metallisk, teksturert bakgrunn på tekstbokser og logoer.

Hvis du vil ha hjelp med å sette opp teksten og bildene, kan du bruke den smarte funksjonen for Automatisk utforming. Velg ganske enkelt en plakatkategori, velg bilder og skriv inn titler, så gir programvaren deg nyttige ideer om hvordan du kan forbedre designet din.

PosterArtist article image 3

PosterArtist er utformet for å være kompatibel med alle Canon-skrivere. Det vil si at du kan dra nytte av enhetens bestemte funksjoner, for eksempel ved å legge til fluorescerende rosa spotfarger med imagePROGRAF GP-serien.

PosterArtist article image 5

Trinn 3: Velg bilder

Hvis du bruker en forhåndslastet mal, er noen bilder allerede inkludert, men disse kan enkelt skiftes ut. Du kan importere bilder direkte, slik at du kan laste opp bilder du har tatt selv. Hvis du allerede har lagret bilder og logoer, kan du se dem i filområdet, hvor de er klare til å legges til i designen din.

Du kan også gå til bildebankene for å bla gjennom tusenvis av potensielle bilder som kan passe til designet din, og alle bildene kan redigeres. Du kan endre størrelse på, endre plassering, skalere og legge til effekter som skygger eller rammer.

PosterArtist article image 6

Trinn 4: Skriv ut

PosterArtist er kompatibel med skrivere fra hele Canon-utvalget. Enten du bruker PIXMA hjemme, imageRUNNER ADVANCE eller i-SENSYS på kontoret, eller imagePRESS eller imagePROGRAF på et profesjonelt trykkeri, kan du være sikker på at utskriften samsvarer med det du ser på dataskjermen. Bare klikk på knappen ‘Proceed to print’ for å starte å skrive ut designet ditt.

Vil du finne ut mer om hvordan du bruker PosterArtist? Se den trinnvise videoen her.

Be om informasjon

  1. Canon Insight-rapport, Creating Customer Value, fra 2020