Historier fra våre kunder

En fot i alle bransjer

Noen bedrifter kan enkelt klassifiseres til en bransje. Med andre er det vanskelig, og med enkelte er det praktisk talt umulig. Weikle på Vinstra tilhører den siste kategorien.

Løfter reklameproduksjonen til nytt nivå

- Vi driver med alt mulig som kundene våre ønsker, sier Fredrik Weikle når han ønsker velkommen. Betegnelsen "alt mulig", er knapt en overdrivelse, for her fra Maskinvegen på Vinstra går det i vedsalg, kjøkken- og interiør, gulvlegging, inn- og utvendig maling, stillasutleie og montering. I de romslige hallene finner vi verksteder for glass, innramming og metall, og det leies ut et bredt spekter av lifter, maskiner og verktøy. For å nevne noe, for dette er en bedrift som har utvidet i takt med markedets behov gjennom 25 år.

- Trykksaker, profilering og reklame er ikke et nytt område for “altmuligbedriften” på Vinstra, men nå skal det løftes til et nytt nivå, forteller Fredrik når han har loset oss gjennom 1100 kvadratmeter med ulike forretningsområder. På veggen i møterommet henger en ekte Corvette og i produksjonshallen har det siden desember stått en Canon Arizona 660XT. Det er neppe en overraskelse at den er sentral i det Fredrik beskriver som "et nytt nivå" for Weikle Reklame.

Hos Weikle har de drevet med reklame i mange år. Nå vil Fredrik Weikle løfte satsningen til et nytt nivå.

Printer på skiferheller og kjøkkenplater

Veggene i produksjonslokalene er allerede dekorert med testprint på ulike materialer; alt fra kjøkkendører og skiferheller til akryl- og aluminiumsplater. Vi forstår at ingenting overlates til tilfeldighetene, men aner også at det finnes en plan. Hvor vil dere med investeringen i en Arizona flatbedprinter i fullskala?

- Hyttemarkedet er utvilsomt det største og mest spennende. I de tre kommunene Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu har det vært stor hyttebygging gjennom mange tiår, med et ettermarked som er beregnet til 1,4 milliarder kroner årlig. Målet vårt er å ta en liten del av dette, med print av foto og kunst på materialer som skiferheller og børstet aluminium, og ikke minst på interiørsiden. Det kan være dekor på dørflater eller det vi kaller splashboard - vannbestandige plater for montering over kjøkkenbenken som et alternativ til fliser. Det er ikke markedet som er begrensningen, det er våre egne ressurser i form av produksjonsutstyr, kompetanse og personell, poengterer mannen som har ansvaret for å utvikle Weikle Reklame videre.

Snart skal kundene inviteres

Når vi besøker bedriften en tidlig vårdag, printes det naturbilder på glassplater. Konstantin Sokolov betjener Arizona-printeren og han har også ansvaret for å utvikle nettbutikken som skal lanseres inn mot hyttemarkedet. Fredrik forteller at et langt næringsliv på Vinstra har skapt et nettverk av kontakter som kommer godt med når neste kapittel i reklameproduksjonen skal skrives.

- Vi liker å ha kontroll på det vi leverer, derfor har vi brukt mye tid og ressurser på testprinting på ulike materialer. Resultatene fra Arizona er imponerende, og vi gleder oss til å invitere kunder hit for å vise frem mulighetene, forteller Fredrik, før han avslører at Peer Gynt Huset allerede er booket inn for presentasjon og testprinting.

Hva trenger dere for å lykkes? I første omgang har vi behov for en medarbeider til, gjerne en dame som både har kontaktnett og kunnskap om markedsføring i sosiale medier. I neste skritt ser vi for oss nok en medarbeider og et automatisk skjærebord. I Weikle Reklame har vi drevet med trykksaker, skilt, bilfoliering, fasadeprofilering og mye annet i 20 år, men det er nå vi løfter det til et nytt nivå. Med egen flatbedproduksjon har vi alle muligheter for vekst, sier Fredrik Weikle.

Konstantin Sokolov har ansvaret for printing på bedriftens nye Arizona.

Og til sist, som vi alltid spør om; hvordan fungerer samarbeidet med Canon?

- Canons medarbeidere har høyt kunnskapsnivå og er alltid hjelpsomme, og Konstantin har fått tilstrekkelig opplæring til å komme i gang. Det vi ønsker oss, er enda mer kunnskap om ulike materialer. Den ballen kaster vi gjerne til Canon, sier Fredrik mens han skysser oss til togstasjonen for retur hjemover etter et besøk fullt av spennende inntrykk.

Kontakt oss

Ønsker du mer informasjon om våre produkter og løsninger?