Historier fra våre kunder

Feriemodus utsatt til neste år

Sommeren har vært blant de fineste i Agder, med godvær og båtliv langs kysten. Hos ATL Grafisk i Arendal har de derimot vært mer på jobb enn i skjærgården. Likevel smiler de som aldri før.

Canon Camera

“Kaosproduksjon” til Arendalsuka

Vi skritter over kasser med utstyr, verktøy og materialer, for i de nye lokalene til ATL Grafisk er ikke flyttesjauen over ennå. Mesaninen er fremdeles under bygging, kaffetrakteren har en høyst midlertidig plassering og en imagePRESS C165 er modulbasert i mer enn én betydning av ordet. Men midt i “kaoset” jobber fire nyinstallerte produksjonsmaskiner for fullt. Daglig leder Kurt Kløvfjell forteller at bedriftens nye Canon Arizona 2360GTF flatbedplotter, Colorado UVgel-printer, Zundt skjærebord og imagePRESS 10010VP ble satt i produksjon nesten før medarbeiderne fikk plassert skrivebordene, noe som var avgjørende for at bedriften også denne gangen fikk levert alle oppdragene til det høyprofilerte arrangementet “Arendalsuka”. Og det til tross for at arrangementet falt sammen med selskapets største flyttesjau siden starten i 1872.

Full oppgradering på storformat og arktrykk

Både medarbeidere og nye Canon-løsninger har levert for fullt i sommervarmen, forsikrer Kurt, og legger til at de benyttet anledningen til å oppgradere så godt som hele utstyrsparken da de likevel skulle gjennomføre en omfattende flytteprosess. – Gode erfaringer med Canon gjennom mange år spilte selvsagt en rolle for at vi gikk for fullt Canon-sortiment, dessuten var Canon fleksible med hensyn til utstyrsskifte og eksisterende leasingavtaler, forteller leder og medeier Kurt, som sammen med fire andre medarbeidere viderefører arven etter tradisjonsrike Tvedestrands boktrykkeri. I den nye produksjonshallen er det lyst og fint, høyt under taket og det blir god plass til både medarbeidere og produksjonsmaskiner. Hva blir de viktigste forskjellene i det daglige, Kurt?

– Med stor kjøreport og alt samlet på ett plan blir både produksjon og logistikk enklere, og det blir bedre plass til storformatproduksjonen som krever en del plass. I tillegg kan vi utføre flere typer oppdrag i eget hus med nytt produksjonsutstyr, vi får mer automatisert produksjon og kan levere både raskere og med høyere kvalitet. Kombinasjonen av Arizona og automatisk skjærebord gir oss fordeler innenfor alle typer skilt og storformat, og Colorado er jo allerede kjent for rull-til-rull-produksjon nærmest uten tilsyn. Det gjør at vi blant annet vil satse mer mot produksjon av etiketter og klistremerker, svarer daglig leder hos ATL Grafisk.

Oversikt fra mesaninen

Vi har beveget oss opp på den nybygde mesaninen sammen med Kurt Kløvfjell. Han legger ikke skjul på at det har vært en travel sommer med mange baller i lufta, med stor oppdragsmengde både før og under Arendalsuka i august som den aller mest travle perioden. Neste sommer håper vi det blir litt roligere, sier han med et smil som ikke kan skjule at han gleder seg til tiden fremover.

– Vi ser allerede nye forretningsmuligheter dukke opp, ikke minst innenfor skilt, etiketter, foto og andre spennende områder, og vi er for eksempel i dialog med Sølvkroken om å produsere små slukesker i mindre opplag. Med nye maskiner og automatisk skjærebord kan vi tenke nytt sammen med kundene, og på den måten tilføre dem merverdi. Mulighetene er mange, nå har vi gjennomført et stort løft for å være rustet for vekst og nye oppdrag i neste femårsperiode.

Med nyeste Canon-teknologi er det bare å heise seil og få full fart på skuta, sier Kurt Kløvfjell hos ATL Grafisk i Arendal.

Med nye lokaler og ny maskinpark er ATL Grafisk rustet for vekst de nærmeste årene. Gabrielle Patella (nærmest) og Kurt Kløvfjell gleder seg også til mer ferie neste sommer.

Kontakt oss

Ønsker du mer informasjon om våre produkter og løsninger?