Historier fra våre kunder

Grafisk livsstil langs ælva

Silketrykk har alltid vært viktig for oss, men etter et tiår med Canon Arizona har vi også lyktes med å etablere oss i andre deler av bransjen, forteller den spreke gjengen i industrilokalene i Drammen.

Dyktig håndverk

Det er lett å la seg fascinere av realt håndverk, og vi merker det med en gang vi kommer inn i den rustikke produksjonshallen. Her blander silketrykkeren brunfargen for hånd mens billedkunstneren sjekker mot pantonevifta, og 3D-printede figurer dekoreres med pensel før de sendes til spillentusiaster. Flatbedprinter, skjærebord og CNC-maskin går også for fullt når vi besøker bedriften ved Drammenselva, og Henrik Lunda legger ikke skjul på at det er blitt mange og lange arbeidsdager siden han og Bjørn Erik Masovn overtok bedriften i 2007.

– Mye arbeid, men samtidig ser vi at innsatsen gir resultater. I år øker vi omsetningen med over en million kroner fra fjorårets 5,4 millioner. De tradisjonelle områdene våre holder seg ganske stabile, mens det først og fremst er Canon-investeringene som bidrar til veksten, oppsummerer han.

God stemning og kort avstand mellom Arizona og skjærebordet i produksjonslokalene til Flexiprint.

Rask produksjon og omstilling

Satsningen på flatbedprinter for trykking direkte på skilt, industrideler og kunst med Arizona-teknologi startet allerede i 2010. Løsningen ble oppdatert til Canon Arizona XT 660 i 2018 og nytt Zundt G3 skjærebord i år, noe som nok en gang skaper nye vekstmuligheter for de seks medarbeiderne. Erfaringen gjennom covid-perioden er at industrikunder som Tomra, Honeywell og Kongsberg Gruppen er relativt upåvirket av restriksjonene, så det har ikke manglet på etterspørsel etter grafiske industrioppdrag.

– Vi satset på denne teknologien for å avlaste silketrykkdelen, som hadde vært bærebjelken i bedriften gjennom mange år. Det er grep som utvilsomt har vært positive for selskapet, for vi ser at høy printhastighet på et stort spekter av materialer, i kombinasjon med kort omstillingstid, gjør oss i stand til å håndtere også småoppdragene på en lønnsom måte. I tillegg ser vi at satsningen mot produksjon for industribedrifter fremfor mer markeds- og kampanjerettet produksjon, har gjort oss mindre sårbare for svingninger. Derfor har vi heller ikke hatt permisjoner eller omsetningssvikt under pandemitiden, forteller Henrik Lunda, samtidig som han forer Arizona-maskinen med nye polypropylene-plater som raskt blir informative skilter for verktøyleverandøren Würth.

Ti år med Arizona-teknologi fra Canon har gitt vekst. En stor del av oppdragene er industrirelatert.

Printer for industrien

Kan du fortelle litt mer om industriproduksjon, hva er det egentlig dere printer på?

– Tomra er et godt eksempel, der vi gjennom mange år har silketrykket polycarbonate-dekaler til frontene på panteautomatene. Dette gjør vi nå på en mer effektiv og bedre måte med en kombinasjon av Arizona og silketrykk.

– Kongsberg Gruppen er et annet godt eksempel, der vi utfører industriell merking som frontfolier og print direkte på allerede maskinerte og lakkerte produkter. Det er en type grafisk produksjon som stiller høye krav til presisjon og kompetanse, derfor er vi stolte over å være en foretrukket leverandør i denne delen av bransjen, legger Henrik til.

Når vi besøker de rustikke mursteinsbygningene på en kald og klar novemberdag, går både Arizona-printeren og skjærebordet for fullt, med produksjoner for Würth, Tess og andre. Ti års Canon-samarbeid kan lett bli ti nye, for godt samarbeid handler om langt mer enn riktig produksjonsutstyr.

– Canon har hjulpet oss med å lage en god arbeidsflyt mellom Arizona og skjærebordet. I det hele tatt opplever vi at Canons folk er opptatt av virksomheten vår, og de kommer gjerne med gode innspill til nye materialer og nye oppdragstyper. Og så får vi respons når vi trenger service, det er jo like viktig som den grafiske kvaliteten!

Kontakt oss

Ønsker du mer informasjon om våre produkter og løsninger?