Historier fra våre kunder

Hallingdal i storformat

Det er tett mellom festivaler og konserter i Hallingdal og Valdres, og vi tar turen til Gol to dager før årets rakfiskfestival går av stabelen i Fagernes. Vi skal ikke prøvesmake fisken, men se nærmere på ny storformatteknologi hos Hallingdals mest offensive trykkeri.

Printer fotokunst fra Hallingskarvet

Hallingdals første Arizona flatbedprinter er i full drift når vi besøker Hallingdal trykk på Gol. Daglig leder Kai Hansen legger ikke skjul på at det er en kraftig investering for et lokalt trykkeri med sju ansatte.

Men beslutningen er velfundert, for vi har muskler til å ta dette løftet og vi ser at vi dermed kan tilby tjenester som konkurrentene ikke er i stand til. Kundene våre er i hovedsak lokalt næringsliv og kommuner, så dette handler om å tilby et større spekter av storformattjenester i nærområdet vårt, oppsummerer han.

Blant mange lokale kunder, har det tradisjonsrike trykkeriet et nært samarbeid med lokale fotografer. Kai forteller at det spilte en viktig rolle for beslutningen om å investere i en Canon Arizona flatbedprinter.

Storformatproduksjon har vi hatt siden 2012, med stadig vekst, og storformatproduksjon utgjør rundt 60 prosent av produksjonen vår. Flere lokale fotografer har suksess med bilder, og med Arizona kan bildene produseres her med høy og varig kvalitet, rett på aluminiumsplater. Vi leverer bildene helt ferdig for veggmontering, opplyser han.

Print av fotokunst var medvirkende for investeringen i flatbedprinter fra øverste hylle. Operatør Thomas Tønnessen sørger for at fotograf Terje Bjørnsens fotografier fra Hallingskarvet kan leveres kjøperne med høyeste fotokvalitet på aluminium.

Komplette leveranser

Og ikke overraskende er det fotokunst fra Hallingskarvet som ligger klart i arbeidsflyten når vi besøker bedriften. Bildet er fra Hallingskarvet og i sorthvitt, men det printes i CMYK, og blir så flott at vi gjerne kunne tenkt oss ett på veggen selv. Som alltid fra Hallingdal Trykk er leveransen komplett, det betyr at justerbare veggfester monteres på platen, og skruer og alt som ellers behøves for å få bildet plassert over skiferpeisen hos sluttkunden, blir med i pakken.

Kai forteller at de har produsert ulike typer skilt, frosting, bilfolie og mye annet av storformatprodukter i eget hus i mange år.

Med Arizona tar vi det til et nytt nivå. Når vi valgte Canon som samarbeidspartner, spilte det en stor rolle at de er markedsleder i dette segmentet. Så det handlet både om kvalitet og om trygghet, utdyper den tidligere offsettrykkeren, nå daglig leder, montør og altmuligmann i trykkeriet i Sentrumsvegen på Gol.

Hos Hallingdal Trykk trår alle til i produksjonen. Kai Hansen og familien har eid og drevet bedriften siden 2009, men Kai er opprinnelig offsettrykker og har arbeidet her siden 1994. Fremover er det datteren Camilla som får spesielt ansvar for satsningen på interiørsegmentet.

Storformat gir vekst

Når vi besøker Hallingdal trykk, er det høyt tempo i alle deler av produksjonen. Fire år etter at CTP og offsetpresse ble sendt ut bakdøra for godt, har de sju medarbeiderne hendene fulle med alle typer grafisk produksjon. Kai og kona Hege forteller at bedriften ofte er førstevalget for dalens kommuner, lokalt næringsliv, fotografer, entreprenører og andre.

– Vi leverer alt av trykksaker og grafisk materiell, og med nyeste flatbed-teknologi er vi skodd for nye oppgaver innenfor blant annet interiørmarkedet, sier de. I det markedet blir det datteren Camilla som får spille hovedrollen.

Camilla har stor interesse og mye kunnskap om interiørmarkedet, og akkurat nå priser vi faktisk et helt kjøkken med print på ulike interiørmaterialer. Det bygges mye i Hallingdal, og vi er de eneste i regionen som kan tilby høykvalitets print på alle typer materialer. I tillegg har vi spesielt tro på eskeproduksjon med trykk for de mange småmatprodusentene i regionen, så det åpner seg mange nye markedsmuligheter, sier en optimistisk trykkerileder.

Så neste gang det arrangeres rakfiskfestival eller en annen matfestival i området, kommer kanskje mye av emballasjen herfra?

Det er det gode muligheter for, svarer Kai før han pakker bilen full av folie og reiser til Nesbyen på folieringsjobb.

Kontakt oss

Ønsker du mer informasjon om våre produkter og tjenester?