Historier fra våre kunder

Printer kunst i 40 lag

Kunstnerfellesskapet «Guttestreker» har fått smaken på taktilt print. Nyeste Canon-teknologi har muliggjort printprosessen, der de unike tegningene vokser frem lag for lag.
canon_guttestreker_header

Et helt spesielt uttrykk

Lag for lag legger Arizona-printeren på farger, og kunstverket Substance City vokser bokstavelig talt frem på metallplaten. Petter Grøndahl fra Guttestreker har funnet tonen med Canons Henning Hagelund, og de har gjort mange testprint av bildeutsnitt før den endelige produksjonen er iverksatt.

Forberedelsene må være gode, for det tar rundt seks timer å printe alle de 40 lagene i bildet, og det går med flere liter blekk, forteller Henning.

Så blir det også unike taktile kunstverk, med en helt spesiell «touch and feel», og der dukker faktisk både Billie Holiday, Kurt Cobain og Al Capone frem i folkemengden på det tegnede kunstverket. Petter forteller at det på ingen måte er tilfeldig, og at kunstnerne hos Guttestreker har et tydelig samfunnsengasjement i arbeidene sine.

Substance City har en klar adresse til den omfattende bruken av Oxycontin og hvordan den farmasøytiske industrien har påvirket legene til å skrive ut det vanedannende middelet. Med tusenvis av dødsfall blant brukerne som resultat, forteller Petter.

Petter Grøndahl fra Gutestreker og Canons Henning Hagelund sjekker testprint av utsnitt før den endelige printjobben settes i gang. Når printjobben med 40 lag tar 6 timer og krever mye blekk, er det viktig å gjøre grundige testprint.

Kunstnerduo med samfunnsengasjement

Kunstnerduoen Petter Grøndahl og Christoffer Christensen etablerte Guttestreker i 2015, og har i årene etterpå tegnet en rekke bilder i stilarten som er blitt deres varemerke. Nå legges planer for en utstilling i New York, men aller først står utstilling i Grieghallen for tur. Der vil de vise frem de taktile variantene for første gang.

Det blir utrolig spennende, vi har aldri sett tilsvarende fra andre, sier de.

Kunstverkene fra Petter og Christoffer tilbys også som tradisjonelt Fine Art print og som print i fire dybder på transparent akryl, også det printet med Canon Arizona. Petter legger ikke skjul på at det er taktilt print de liker best. – Det gir utrolige fin effekt for de detaljrike tegningene, men samtidig er det mye arbeid med å dele originalen inn i ulike lag, forteller mannen som hoppet av finanskarrieren for å drive med røff og samfunnsengasjert tegnekunst på heltid.

Helt spesiell "touch and feel" når tegningene printes taktilt i 40 lag. Her ligger de gule vinduene lenger inn de andre lagene. Hos Guttestreker gjør de alt selv, fra originalarbeid til digital fargelegging og lagdeling.

Canon Camera

Om Guttestreker

Guttestreker består av kunstnerduoen Petter Malterud Grøndahl og Christoffer Kroge Christensen, med en felles kunstnerisk visjon og en unik stil. Ingen av dem har formell kunstutdannelse, noe som har bidratt til en utradisjonell tilnærming til kunsten, og deres metoder og kreative prosesser er forankret i det de selv betegner som «illustrert filosofi».

Kunstverkene kan ses og kjøpes på deres nettsted guttestreker.com og i deres eget galleri i Oslo.

Duoen har også utført en rekke bestillingsverk, blant annet for Amnesty International, Too Good To Go, Family Welfare Service, Funky Snowboards med flere.

Finn ut mer

  • Arizona 2300-serien

    Arizona 2300-serien med Arizona FLOW-teknologi gir optimal utskriftskvalitet og allsidighet for bruk med både stive og fleksible medier.

  • Canon Touchstone

    Overlegen utskriftsteknologi for svært gode resultater

Kontakt us

Ønsker du spørsmål eller ønsker mer informasjon om vår Arizona-teknologi?