Historier fra våre kunder

Savner ikke offsetpressene

Bedre fleksibilitet og bedre utnyttelse av medarbeiderne, konkluderer Kurt Kløvfjell i ATL Grafisk, tre år etter at offsetpressene ble erstattet av digitaltrykk.
Alt grafisk

Fullrigget toppmodell

– Nå i desember er det utrolig hektisk, og vi er veldig glade for at vi i sommer tok steget opp til aller øverste imagePRESS-nivå, sier Kurt Kløvfjell hos ATL Grafisk når vi møter ham midt i en travel førjulshverdag. For et halvår siden flyttet bedriften til nye lokaler utenfor Arendal, og da benyttet de samtidig anledningen til å sette i drift Canons toppmodell imagePRESS C10010 med kraftige papirmagasiner og inline fals, skjær og stift.

– Det er en helt suveren løsning til hefter og kataloger som vi produserer mye av for tiden. Den trykker typisk opplag fra 100 til 400, nærmest uten manuelle operasjoner, da blir det også god økonomi i oppdragene, sier Kurt, som gjennom mange år i bransjen har vært innom mange teknologier. – Med digitaltrykk har vi bedre fleksibilitet på alle måter, og den nyeste imagePRESS-maskinen er mer driftssikker enn den forrige. Med offset måtte trykkeren følge med hele tiden, mens nå kan én operatør håndtere to digitaltrykkjobber samtidig, og i tillegg ha tid til design, utskytning og planlegging innimellom. Det er en helt ny hverdag, oppsummerer Kurt.

Canon Camera

Fleksibilitet med to arkmaskiner

I den nye produksjonshallen kan ATL Grafisk håndtere det meste av grafiske oppdrag, både storformat og mer tradisjonelle trykksaker. Mesteparten av utstyrsparken var ny ved innflytting i sommer, det gjelder også en imagePRESS C710.

– Det er en perfekt avlastningsmaskin for den kraftigste, samtidig er den velegnet for produksjon av bilder, småopplag, bannere, konvolutter og en del andre mindre jobber, forteller Kurt.

Fordelen med å ha få leverandører

Så for dere er det suksess å produsere mest mulig i eget hus?

– Ja, men vi har også samarbeidspartnere som offsettrykker større opplag for oss. Samtidig har vi en kraftfull limfresemaskin, slik at vi også utfører en del limfres for andre aktører. Og noen ganger kan førsteopplaget av en katalog gå i digitaltrykk mens et større opplag går i offset. Da er det interessant å konstatere at det aldri oppstår kvalitetsdiskusjoner, og at papirkvalitet og alt ellers er på samme nivå. Personlig heller jeg etter hvert til at digitaltrykk fra de aller beste maskinene faktisk ligger et ørlite nivå over offset, kvalitetsmessig, sier en fornøyd Kurt Kløvfjell. Og han burde vite hva han snakker om, etter et langt liv i bransjen.

Fra mesaninen observerer vi to ganger Canon imagePRESS, Canon Arizona flatbedprinter, Canon Colorado, skjærebord og mer til. Er det et bevisst valg å samarbeide nært med én leverandør fremfor flere?

– Det handler om erfaringer og tillitt, men det betyr ikke at alt Canon-utstyr alltid har fungert prikkfritt. Fordelen med én hovedleverandør er at om det oppstår problemer, vet vi alltid hvor vi skal henvende oss, og så vet vi at Canons lokale servicefolk alltid er raskt på stedet, sier lederen av ATL Grafisk.

Da gjenstår det vel bare å ønske god jul! – Takk, det samme, men det skal ganske mange oppdrag gjennom bedriften her før vi tar en velfortjent juleferie.

Med to digitaltrykkmaskiner har vi full fleksibilitet, og har aldri savnet offsetmaskinene, sier Kurt Kløvfjell i ATL Grafisk.

Kontakt oss

Ønsker du mer informasjon om våre produkter og løsninger?