Historier fra våre kunder

Tre generasjoner i ett jafs

En annengenerasjons Arizona ut døra, og en femtegenerasjons inn. Profilsenteret i Arendal tar grep for å treffe nye markedsnisjer.

Omfattende nettbutikk

Det overrasker oss ikke når vi forstår at leder Gunnar Somdalen Witzøe i Profilsenteret opprinnelig er markedsfører, for han er vel så opptatt av nye markedsområder som av produksjonsløsningene, når vi besøker Arendalsbedriften. I den nyutviklede nettbutikken deres tilbys et bredt utvalg av skilt, merking og profilprodukter, ferdig priset og godt visualisert.

– Informasjonsflyten og dialogen med kunden må være strømlinjeformet og effektiv, spesielt mot privatmarkedet, forklarer Gunnar mens han guider oss rundt i nettbutikken og viser frem dørskilt, selvlysende merking til tunneler og anleggsområder, og et imponerende utvalg folieprodukter til fritidsbåteiere. Som tidligere båteier minnes vi at originalmerkingen var sliten på vår 30 år gamle plastsnekke. Nå kan altså landets båteiere bestille ny folie tilpasset sin egen båt fra dere?

– Det stemmer, vi har gjort avtaler med de aller fleste båtprodusentene, så kundene finner logo, originalmerking og alt de trenger i nettbutikken vår, der kan de selvsagt få ny folie med båtens navn også. Vi befinner oss jo tross alt der hvor tettheten av fritidsbåter er størst i landet, og arendalittene holder båten i orden. Etter vårpuss med ny foliemerking blir båten nesten som ny, sier en engasjert leder, som selvsagt også er båtentusiast.

God stemning når Gunnar i Profilsenteret har besøk av Jarle Mikkelsen og Anton Strand fra Canon. - Godt samarbeid med Canon gjennom mange år var utslagsgivende for at vi valgte nyeste Arizona-generasjon, sier lederen av Profilsenteret.

Et kraftig løft for bedriften

En del av vekstpotensialet for Profilsenteret befinner seg med andre ord i småbåthavna et steinkast unna, men vi vil gjerne høre mer om Profilsenterets erfaringer ved å ta steget fra andre til femte generasjon Arizona.

– Så langt er erfaringene utelukkende gode. Bedre sonevakum og umiddelbar oppstart er forbedringer vi drar nytte av hver eneste dag, og når vi kan trykke med hvit bunnfarge på krevende materialer, blir den grafiske kvaliteten høyere. Muligheten for rullmodul vil vi utvilsomt ta i bruk etter hvert, for vi er opptatt av å automatisere så mye som mulig av produksjonen. Et annet poeng er at vedlikeholdet er mye enklere enn med den tidligere modellen, noe som betyr spart arbeidstid og mer produksjonstid. Konklusjonen er at vår nye Canon Arizona vil gjøre det enklere for oss å gå inn i nye markedsområder og produsere enda mer i eget hus, svarer lederen av Profilsenteret.

Dørskilt for privatmarkedet egner seg godt for print med Arizona, men krever også gode løsninger for kundedialog og logistikk, slik Profilsenteret har etablert.

Til lands og til vanns

I produksjonshallen ligger dørskilt i ulike materialer klare for forsendelse, det samme gjelder syrefaste skilt for lovpålagt merking av hummerteiner. Gunnar og teamet hans i Profilsenteret er like opptatt av produkter for privatmarkedet som for lokalt næringsliv, og har en ambisjon om å produsere mest mulig i eget hus. Hva tror du er avgjørende for fremtidig suksess?

– Spesielt i privatmarkedet må kundedialog, produksjon og forsendelse være standardisert i så høy grad som mulig, det er en av årsakene til at vi har lagt ned mye arbeid i utvikling av en brukervennlig nettbutikk der alle produkter er visualisert og klare for bestilling. Og også årsaken til at vi har tatt steget opp på øverste hylle i produksjonshallen, svarer Gunnar Somdalen Witzøe. I dag står en eldre CNC-maskin står for renskjæring, men lederen av Profilsenteret legger ikke skjul på at de vurderer å supplere flatbed-løsningen med et fullautomatisk skjærebord fra Canon. Når dere nok en gang har valgt nyeste Canon-teknologi, betyr det antagelig at dere er fornøyd med service og oppfølging gjennom mange år?

– Det er det ingen tvil om, og i tillegg setter vi pris på den gode dialogen med Canons konsulenter, der vi alltid kan snakke åpent om hvilke planer vi har og hvordan de kan løses. For oss som liker å finne nye markedsnisjer, er det nyttig å ha en leverandør som ikke bare er opptatt av teknologi, men også av markedet, avslutter han.

Canon Camera

Om Profilsenteret i Arendal

Etablert i 2008, eid av Jobbklar og lokalisert på Krøgenes øst for Arendal sentrum. Fem medarbeidere, produksjon av ulike typer skilt for privat og næringsliv, folie, utstillingsmaterialer, tekstiler med trykk, profilartikler med mer.

Kontakt oss

Ønsker du mer informasjon om våre produkter og løsninger?