Canon EOS 5D Mark IV with Dual Pixel RAW

Dual Pixel RAW

Hva er Dual Pixel RAW?

Dual Pixel RAW er en nyskapning fra Canon som bruker begge fotodiodene på EOS 5D Mark IVs Dual Pixel CMOS AF-sensor med 30,4 megapiksler.

Canon EOS 5D Mark IV sensor with Dual Pixel RAW

Slik fungerer det

Dual Pixel-sensorens piksler har to fotodioder. Sensorens utforming gjør at den kan motta A- og B-signaler fra motivet og registrere eventuelle faseforskjeller mellom de to signalene, slik at de kan oppnå fokus som en del av Dual Pixel AF-systemet. Når sensoren fanger inn bildet, henter den bildeinformasjon fra de kombinerte A- og B-bildesignalene. Denne teknologien gjør at du både kan fokusere og ta bilder med samme sensor. 


Når du tar bilder i Dual Pixel RAW-format, lagres to bilder i én RAW-fil. Det ene bildet består av de kombinerte A- og B-bildedataene, og det andre inneholder bare A-bildedataene. Dette betyr at Dual Pixel RAW-filer inneholder både det normale bildet og eventuell parallakseinformasjon som kan måles, i tillegg kan avstandsinformasjon om motivet beregnes. Siden Dual Pixel RAW-filer inneholder to bilder, er de dobbelt så store som vanlige RAW-bilder. 


Brukere kan benytte seg av Dual Pixel RAW-optimaliseringen i Digital Photo Professional-programvaren for å ta i bruk Dual Pixel-data som registreres med Dual Pixel RAW-bildet. Denne informasjonen brukes til å gjøre mikroskopiske justeringer av plasseringen som gir best skarphet, ved hjelp av dybdeinformasjonen filen inneholder.

Canon EOS 5D Mark IV sensor Dual Pixel RAW

Mikrojustering av bilder

Hvis du ikke er fornøyd med hvor skarpt et bilde er i et bestemt område, f.eks. motivets øyne, kan du gjøre bildet skarpere der du ønsker det.

Bokeh Shift

Dual Pixel RAW gjør det mulig å justere posisjonen til ufokuserte områder, også kalt bokeh, for å forbedre komposisjonen. Det kan for eksempel være å flytte en ufokusert gjenstand som skjuler motivet.

Redusering av gjenskinn

Lysskjær kan noen ganger brukes på kreative måter ved å gi bildet lav kontrast og en tåkefylt atmosfære. Gjenskinn er derimot uønsket og viser refleksjoner inne i objektivet. Dette kan styres og kontrolleres ved hjelp av forsiktige justeringer av Dual Pixel RAW.

Best resultat

Du må justere EOS 5D Mark IVs opptaksverdier forsiktig for å få mest mulig ut av Dual Pixel RAW. Du får best resultat ved å ta bilder med en brennvidde på minst 50 mm og en blenderåpning på f/5.6 eller mindre. Pass på at ISO-verdien er 1600 eller lavere.

Effektene kan variere i portrett- og landskapsformat. For å få best resultat bør du passe på å ta bilder innenfor følgende parametere:

Brennvidde

Avstand til motivet

50 mm

1–10 m (3,3–32,8 fot)

100 mm

2–20 m (6,6–65,6 fot)

200 mm

4–40 m (13,1–131,2 fot)