EOS R Richard Walch Ambient Arranmore Ireland

CANON EOS R -SYSTEMET

Unik objektivteknologi med et system for fremtiden – i dag.

Magnus Wennman
Magnus Wennman

Canon Ambassador Photojournalist


Canon har perfeksjonert EOS-serien i over 30 år. Etter flere års utvikling lanserte Canon i september 2018 selve kronjuvelen i EOS-sammenheng: EOS R-systemet, med Canons første speilløse fullformatkamera noensinne, fulgt av fire unike RF-objektiver. 

EOS R-systemet er basert på et banebrytende objektivfeste som øker muligheten for å fange hvert eneste øyeblikk. Det inkluderer nå tre kamerahus og ti RF-objektiver. RF-objektivene gir høyere kvalitet og uovertruffen hastighet for en rekke ulike lysforhold og miljøer. EOS R-systemadapterne gir enda mer kreativ kontroll ved at fotografer kan bruke sine eksisterende EF- og EF-S-objektiver med full kompatibilitet og uten tap av ytelse.

Smidighet i kompakt innpakning

EOS R-systemet, og spesielt objektivteknologiene, har umiddelbart blitt en suksess blant profesjonelle fotografer. Da Canon-ambassadøren og fotojournalisten Magnus Wennman reiste til Irak i oktober 2019 på et oppdrag for å få oversikt over flyktningsituasjonen i Nord-Syria, utstyrte Canon ham med et EOS R-kamera og objektivene RF 85mm F1.2 L USM, RF 24-70mm F2.8 L IS USM samt RF 24-105mm F4 L IS USM.

«Når jeg er ute på oppdrag, er det viktig at kameraet mitt har god batteritid og at alt fungerer helt knirkefritt. I noen situasjoner trenger du noe robust, andre ganger vil du ha noe smidigere – og EOS R er smidig. Selv om alle funksjonene er i et lite kamerahus, føles det likevel svært profesjonelt. Overgangen fra filmfotografering til digital fotografering er definitivt den største forandringen jeg har vært med på i karrieren. Det var så absolutt revolusjonerende, men siden har det ikke skjedd så mye. Nå har jeg imidlertid følelsen av at noe stort igjen er i gjære.» i karrieren. Det var så absolutt revolusjonerende, men siden har det ikke skjedd så mye. Nå har jeg imidlertid følelsen av at noe stort igjen er i gjære.»

Praktfulle objektiver for alle lysforhold

RF-objektivene er spesielt designet for å produsere skarpe bilder av høy kvalitet under alle lysforhold. Magnus Wennman har oppdaget at fordelene ved EOS R-systemet er spesielt merkbare i situasjoner med naturlig lys, siden man kan se eksponeringen direkte i kameraets digitale søker. 

«En stor del av visuell kunst og fotografering handler om å finne det rette lyset. EOS R og dets objektiver fungerte svært godt under den siste reisen min, der vi hadde ekstremt dårlige lysforhold. Det var en veldig positiv opplevelse å kunne se eksponeringen tydelig, og samtidig justere skarpheten perfekt.»

Videofunksjoner

RF-objektiver er perfekte videoverktøy, da de er raske, lyssterke og velegnet for å fange vidvinkelperspektiver. Magnus Wennman deler nå tiden nesten likt mellom bilder og video. Det vesle kamerahuset og den vribare skjermen, kombinert med objektivutvalget, gir ham store fordeler ved videoopptak. Wennman er positivt overrasket over filmfunksjonen på EOS R, og synes at både AF servo-funksjonen og berøringsskjermen fungerer godt. 

«Kameraet har en god skjerm å se på for videoarbeid. Jeg likte at det var veldig ukomplisert. En annen god funksjon ved dette kameraet er at du kan fotografere med kameraet oppe ved øyet og raskt bytte fra foto til video med et raskt tastetrykk – noe som gjorde det veldig smidig og stabilt. Det er en funksjon jeg har lengtet etter.»

Ved utgangen av 2019 omfatter EOS R -systemet tre kamerahus og ti RF-objektiver.

Canon EOS R er et banebrytende speilløst fullformatkamera som utvider horisontene dine. Canon EOS RP er et lite, lett og intuitivt speilløst fullformatkamera som er de-signet for fotografering under reiser og i hverdagen. Canon EOS Ra er designet for profesjonelle entusiaster som er ute etter et kompakt og lett verktøy for astrofotografering.

"Når jeg jobber, vil jeg kunne fokusere på historien og bildene. Det skal føles riktig og komfortabelt, som en forlengelse av meg selv, og jeg vil slippe å tenke på teknologien. RF-objektivene jeg testet, var raske, skarpe og fremfor alt robuste og slitesterke. Jeg setter pris på at Canon ikke har inngått noen kompromisser med disse objektivene."

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og la deg inspirere av historier og spennende nye ting

Bestill nå