Oppgrader fotograferingen med Canon EOS 850D – et perfekt allround, digitalt speilreflekskamera

Oslo – torsdag 13. februar 2020: Canon utvider EOS-systemet med lanseringen av Canon EOS 850D – et lett, allsidig og tilkoblet digitalt speilreflekskamera med rask Canon DIGIC 8-prosessor. Canon EOS 850D har 24,1 megapikslers Dual Pixel CMOS APS-C-sensor som gir flotte, detaljerte bilder og 4K-filmopptak. Det er et perfekt allroundkamera for fotoentusiaster som ønsker å oppgradere utstyret sitt og slippe kreativiteten løs.

Fang livets spontane øyeblikk med bedre kreativ kontroll


Kameraets APS-C-sensor gir høy grad av dybdeskarphetskontroll for skarpe bilder med flott, sløret bakgrunn som fremhever hovedmotivet. 24,1 megapiksler gir rikelig oppløsning for beskjæring, også når du fotograferer motiver som beveger seg raskt eller befinner seg langt unna, for eksempel fugler i flukt. Sensoren gir bilder med høy oppløsning uten at det går ut over ytelsen i svakt lys, noe som er perfekt til portrettfotografering innendørs. Den nye modellen inngår i Canons ledende EOS-system, og du kan dermed bruke EF- eller EF-S-objektiver, utvide med en Speedlite-blits til kreativ lyssetting eller koble til en ekstern mikrofon. Med det allsidige kit-objektivet EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM, er du utstyrt til å takle et stort spekter av motiver og opptaksforhold.


Som Canons proffmodeller er EOS 850D også utstyrt med autofokus med intelligent sporing (iTR), noe som er mulig takket være 220 000 pikslers RGB+IR-målesensor. Ved å utveksle automatiske eksponeringsdata i høy oppløsning med AF-sensoren gir iTR AF rask respons og høy presisjon, som blant annet er ideelt til sports- og naturfotografering. Den avanserte teknologien gir også automatisk ansiktssporing gjennom den optiske søkeren. Den ergonomiske designen har hjul både på toppen og bak på kameraet for kontroll av både lukkertid og blender. Den forbedrede designen, det lette kamerahuset og de mange tilkoblingsmulighetene bidrar til enda bedre brukervennlighet. Dette gjør Canon ESO 850D til et utmerket valg for fotoentusiaster som vil ha et kamera som inspirerer og gir fullstendig kreativ kontroll.


Fang hvert eneste øyeblikk


Presis øyeregistrerings-AF i Live View-innstillingen gir flotte og naturlige portretter med detaljerte øyne. Med serieopptak med syv bilder i sekundet er det også enkelt å følge motiver som beveger seg. Kameraet er utstyrt med vribar berøringsskjerm som kan plasseres i så å si alle vinkler, for opptak fra mer krevende synvinkler og mulighet for mer kreativ bildekomposisjon.


Canon EOS 850D har hurtig og presis følgefokus takket være AF-sensor med 45 krysspunkter og Dual Pixel CMOS AF. Mer pålitelig ansiktsgjenkjenning gir bedre eksponeringsvurdering når det er personer i bildefeltet, hvilket er perfekt til fotografering i utfordrende lysforhold som i motlys.


Bedre kontroll over stillbilder og filmer


Om du fotograferer eller filmer, leverer denne raske og avanserte digitale speilrefleksen imponerende bildekvalitet takket være CIGIC 8-prosessoren. Canon EOS 850D tar opp i full HD opptil 60p, i 4K opptil 25p1 og har flere valg for filmopptak sammenlignet med forgjengeren. Kameraet har blant annet et mer detaljert oppsett for intervallopptak og automatisk scenevalg. EOS 850D har også digital bildestabilisering langs fem akser som motvirker ristingen som kan oppstå når du filmer med håndholdt kamera.


Når du tar stillbilder med Live View-innstillingen, gir Dual Pixel CMOS AF svært presis kontroll på valg av fokuspunkt med 143 punkter i automodus og 3975 punkter ved manuelt valg. Funksjonen for fjernstyrt Live View gir utvidet kontroll, som fjernstyring og mulighet til å se bildet fra smarttelefonen, noe som er praktisk når du må gå bort fra kameraet. Med opptak i RAW-format kan du utnytte all informasjon sensoren tar opp, mens opptak i C-RAW-format gir mindre filstørrelse som nesten dobler bufferen for serieopptak fra 40 til 75 bilder. Med RAW-redigering integrert i kameraet kan du enkelt perfeksjonere bildene uten behov for datamaskin eller mobile enheter.


Enkel tilkobling og deling


Tilkoblingsmulighetene lar deg dele bilder og filmer på flere måter og gir bedre sikkerhet under opptak. Med 2,4 GHz Wi-Fi- og Bluetooth2 Low Energy-tilkobling kan du koble Canon EOS 850D til iOS- og Android-enheter via Canon Camera Connect-appen, og redigere og dele bilder i høy kvalitet. Herfra kan du laste ned innhold til en smartenhet, se gjennom innholdet og poste det i sosiale medier, eller du kan dele det med venner og familie. Med denne integreringen kan du også enkelt redigere med DPP Express for iPad3 for en komplett RAW-arbeidsflyt når du er på farten. Automatisk bildesynkronisering gir enkel sikkerhetskopiering av både bilder og filmer til datamaskinen din med Image Transfer Utility 2, slik at du unngår å miste dyrebare bilder.


Canon EOS 850D imponerer med detaljerte bilder og flotte 4K-filmer, og er et utmerket valg for fotoentusiaster som ønsker å ta et steg videre med kreativ kontroll. Kameraet er responsivt, brukervennlig, solid og fullpakket med avansert funksjonalitet som gir deg verktøyene du trenger for å utforske kreativiteten.


Canon EOS 850D kan forhåndsbestilles fra Canons nettbutikk og kommer for salg i april 2020.


Hvis du vil ha mer informasjon om Canon EOS 850D eller finne nærmeste forhandler, besøker du:
https://www.canon.no/cameras/eos-850d/


Anbefalte priser:


EOS 850D kamerahus:                                     9499,-
EOS 850D 18-55mm IS kit                                10499,-
EOS 850D 18-135mm IS kit:                             13699,-


Salgsstart er April 2020


Nøkkelfunksjoner


  • 24,1 megapikslers Dual Pixel CMOS APS-C-sensor
  • Serieopptak med syv bilder i sekundet
  • 4K (kontrast AF) 24p/25p
  • Full HD med Dual Pixel CMOS AF opptil 60p
  • 45 AF-punkter
  • 220 000 pikslers RGB+IR-målesensor med flimmerregistrering (som på 90D)
  • AF med intelligent sporing (iTR)
  • Øyeregistrerings-AF (med sporing)
  • DIGIC 8-prosessor