Canon-konkurransen New Cosmos of Photography 2020 åpner for bidrag

London, UK – 20 March 2020 – Canon, som er en verdensledende leverandør av bildeløsninger, kunngjør i dag at konkurransen New Cosmos of Photography 2020 er åpen for bidrag fra i dag og frem til 20. mai. Konkurransen som arrangeres for 43. gang er åpen for deltakere fra hele verden og har som mål å støtte fotografer som vil utforske nye og kreative måter å jobbe med fotografi og video på.

Eksperter fra hele verden er invitert til å sitte i årets jury, blant annet den britiske fotografen Paul Graham, den japanske kunstkritikeren Noi Sawaragi og den japanske fotografen Mikiya Takimoto. Bedømmelseskomiteen for Excellence Award møtes i juni for å plukke ut 7 Excellence Award-vinnere og 14 Honorable Mention Award-vinnere. Grand Prize-vinneren kåres i oktober.


Siden lanseringen i 1991 har konkurransen mottatt 31 357 bidra fra både enkeltpersoner og grupper, der mange senere har fått internasjonal anerkjennelse for arbeidet sitt. Fotokonkurransen regnes som et springbrett for nye fotografer. I 2017 var det for første gang en vinner fra Europa, nærmere bestemt fra Norge og Tyskland. Trond Ansten & Benjamin Breitkopf med sitt bidrag «17 toner hvitt».


Årets Grand Prize-vinner i konkurransen får en pengepremie på 1 million japanske yen (8500 Euro) og et Canon-kamera. Vinneren får i tillegg mulighet til å holde en separatutstilling på utstillingen av vinnerbidragene i New Cosmos of Photography 2021. Canon ønsker å oppmuntre vinnerne av Excellence Award og Honorable Mention Award 2020 til videre kreativitet, og de får også pengepremier og muligheten til å vise frem arbeidene sine på årets utstilling av vinnerbidrag.


De som ønsker å delta i konkurransen sender inn originalfoto per post eller på nettet. Både enkeltpersoner og grupper kan delta. Konkurransen er åpen til 20. mai og vinnerne kontaktes direkte i slutten av juli. Du finner mer informasjon om årets New Cosmos of Photography på https://global.canon/en/newcosmos/