Nordisk fotokonkurranse skal gi unge mennesker en stemme i bærekraftsdebatten

Canon lanserer Nordic Young People Programme, et initiativ som skal inspirere unge mennesker til å skape en forandring ved hjelp av visuell historiefortelling.

– Avgjørelsene som politikerne tar i dag har stor innvirkning på unge menneskers fremtid. Hvis ikke klimaendringene blir tatt på alvor, er det de yngre generasjonene som blir tvunget til å takle konsekvensene. Visuell historiefortelling kan imidlertid være et sterkt virkemiddel for å få stemmene deres til å bli hørt, sier Bodil Nordin, leder for Canon Nordic Region Sustainability Engagement Lead.


Nordic Young People Programme skal gi unge en stemme på spørsmål rundt FNs globale bærekrafts mål. Canon arrangerer i den forbindelse en fotokonkurranse der 16-19-åringer fra Sverige, Norge og Danmark er invitert til å delta. Konkurrentene blir bedt om å velge et av FNs 17 bærekrafts mål som er spesielt viktig for dem, og formidle betydningen gjennom et bilde eller en video fra deres eget lokalsamfunn.


– Det skjer så mange positive ting rundt om i verden, og det synes vi er viktig å vise frem. Ved å synliggjøre muligheter i stedet for hindringer, kan vi sammen vise beslutningstagere veien videre, sier Nordin.


Hensikten med konkurransen er å involvere så mange unge mennesker som mulig i bærekraftige tiltak, og gi dem en sterkere stemme i debatten om FNs bærekrafts mål for en bærekraftig fremtid. Gjennom kameralinsene blir de oppfordret til å fortelle historier om positive endringer på sine hjemsteder. For å hjelpe dem med å få frem historiene på en best mulig måte, deler Canons ekspertfotografer en rekke tips og triks på nettet.


Slik forteller du din historie:


1. Velg et globalt bærekrafts mål som er spesielt viktig for deg.
2. Ta et bilde eller en video som representerer ditt bærekrafts mål.
3. Publiser det på Instagram med hashtaggen #photosforgood.
4. Tagg og oppfordre også vennene dine til å bli med.


Konkurransen varer fra 9. mars til 6. april 2020. I løpet av april vil en jury av representanter fra Canon og en lokal profesjonell fotograf, utnevne en vinner fra hvert land. Premien er et helt nytt Canon EOS M50 og en invitasjon til et halvdags fotokurs sammen med ti venner.


Les mer om konkurransen her: https://www.canon.no/young-people-programme/