NEW VARIOPRINT iX-SERIES SHEETFED PRESS OFFERS OFFSET QUALITY, DIGITAL FLEXIBILITY AND INKJET PRODUCTIVITY

Canon presenterer varioPRINT iX-serien, en avansert arkmatet inkjet presse med iQuariusᶦˣ-teknologi. Produksjonsmaskinen er beregnet på kunder med volum fra 1 til 10 millioner A4-bilder i måneden og kombinerer bildekvaliteten og medieutvalget til offset eller flytende toner med inkjet sin produktivitet og kostnadseffektivitet.

Skriv ut over 9000 SRA3-bilder i timen (eller 320 A4-bilder i minuttet) på et bredt spekter av medier, inkludert bestrøket offset-papir fra 90 til 350 g/m2. Du kan produsere store volumer i hele utskriftsspekteret – fra markedsmateriell og premium direktereklame til kataloger, magasiner og bøker.


Med en gjennomsnittlig oppetid på over 90 prosent og ingen behov for daglig kalibrering og vedlikeholde representerer varioPRINT iX-series en betydelig produktivitetsøkning og målbar forbedring av driftskostnader sammenlignet med andre teknologier for utskrift på enkeltark.


Den banebrytende skriveren bygger på suksessen til varioPRINT i-serien som ble lansert i 2015. Med over 250 installasjoner på verdensbasis har varioPRINT i-serien etablert Canons som ledede innen arkmatet blekkbasert produksjon for transaksjonsapplikasjoner, bøker og direktereklame av høy kvalitet.


Den nye iQuariusiᶦˣ-teknologien utgjør kjernen i den nye iX-serien, og består av tre sentrale nyvinninger:


  • Et nyskapende tørkesystem som kombinerer luft og varme med fuktighet for å beskytte papiret. Det gir robuste utskrifter på flere utskriftsmedier som kan etterbehandles umiddelbart.
  • Canons eget vannbaserte blekk med polymerpigment og ColorGrip sørger for fremragende og robust fargeutskrift på en rekke medier, inkludert bestrøket papir på opptil 350 g/m2.
  • iQuarius-kvalitetskontroll sørger for bildekvalitet i toppsjiktet takket være ekte 1200 dpi bildebehandling og 1200 dpi skrivehoder som er utviklet i samarbeid med Kyocera. Dette gir sylskarp tekst og linjedetaljer, jevne fargeoverganger og perfekte hudtoner. Skriveren har avansert teknologi for dysekontroll med integrert skanner som sjekker og justerer enkeltdyser automatisk under produksjon, slik at du unngår striper på utskriften. Med kontroll av dyseaktivitet i sanntid blir eventuelle problem registrert og kompensert mens utskriftsjobben pågår, noe som reduserer nedetid og svinn og sikrer høy bildekvalitet.

Mediehåndteringen er forbedret med automatisk registrering, fjerning av ark som ikke er feilfrie, og presis papirtransport som optimaliserer kvaliteten og produktiviteten ytterligere. Samlet gir disse nyvinningene utmerket bildekvalitet, allsidige medie- og applikasjonsmuligheter, pålitelig produktivitet og kostnadseffektivitet – alt i én og samme høyhastighets produksjonsløsning. Du kan produser små opplag på en lønnsom måte, veksle raskt mellom jobber, og skrive ut ferdig etterbehandlede dokumenter på blandede medier samtidig som du ivaretar dine tidsfrister.


Peter Wolff, Vice President for Production Printing Products, EMEA Commercial Printing hos Canon Europa: - Inkjet sin styrke er suveren produktivitet for å møte stadig strammere tidsfrister og økende volum av mindre opplag som krever rask omstilling. Med varioPRINT iX-serien slipper du å velge mellom kvalitet og medieutvalg, eller mellom produktivitet og kostnadseffektivitet. Kommersielle trykkerier kan nå takke ja til så å si alle typer oppdrag i trygg forvisning om at de kan levere førsteklasses kvalitet på et stort utvalg av medier og med kort produksjonstid. Kunder som ønsker å tilby et størst mulig spekter av kvalitetsprodukter, har nå en inkjet presse med enkel arkmating som åpner for å øke utskriftsmengden og produsere mindre og mer varierte oppdrag på en fleksibel og lønnsom måte.


Utskriftsserveren PRISMAsync optimaliserer produktiviteten ved å automatisk velge riktige innstillinger for utskriftsmediet som er valgt. Det gir en effektiv og mediestyrt arbeidsflyt og mulighet til å planlegge produksjonen i opptil åtte timer. Sammen med PRISMA-programvaren som er en fullstendig automatisert og intuitiv løsning som kan integreres i en eksisterende arbeidsflyt, dekkes alle faser i produksjonen fra jobben opprettes, utskriftsstyring, etterbehandling og leveransesporing.


Christian Unterberger, Chief Marketing Officer & Executive Vice President for Canon Production Printing, sier avslutningsvis, - Lanseringen av varioPRINT iX-series er en betydelig oppgradering av vårt produktutvalg til det grafiske markedet. Med varioPRINT iX-serien, Canons Colorado UVgel-teknologi og ProStream-skriveren med kontinuerlig mating kan kommersielle trykkerier nå satse sammen med Canon - basert på virksomhetens behov og helt nye muligheter for effektiv og lønnsom produksjon.