Møt imagePROGRAF PRO-300 – en plassbesparende, profesjonell A3+-fotoskriver i høy kvalitet

Oslo, Norge, 9. juli 2020 – Canon lanserer i dag imagePROGRAF PRO-300, en A3+-skriver med kvalitetsfunksjonene til den prisbelønte imagePROGRAF PRO-serien – perfekt for semiprofesjonelle og ambisiøse fotografer, små studioer og fotolaber. Med lav vekt og kompakt format får denne avanserte skriveren enkelt plass på skrivebordet og produserer utskrifter i gallerikvalitet.

Den nye modellen i Canons imagePROGRAF PRO-serie erstatter PIXMA PRO-10S og har brukervennlig programvare og design som gir fotografer plettfrie utskrifter hver gang. Fotografer kan konsentrere seg om selve fotograferingen og overlate utskriften til imagePROGRAF PRO-300, takket være innebygde funksjoner for dysegjenoppretting og korrigering av forskyvning som gir mindre blekk- og papirsvinn. imagePROGRAF PRO-300 skriver ut kantløse utskrifter på alle medietyper og gir dypere sort og intense farger på både kunstpapir og blanke medier. Med imagePROGRAF PRO-300 får Canon-fotografer sømløs arbeidsflyt – fra opptak til utskrift – med funksjoner som er utviklet for å vekke bildene til live.


Problemfri utskrift i gallerikvalitet


Med eksepsjonell sort-hvitt-utskrift og klare fargeutskrifter i opptil A3+-format er imagePROGRAF PRO-300 et uunnværlig verktøy for fotografer som vil ha kvalitetsutskrift av bilder til konkurranser, gallerier, utstillinger eller salg. Skriveren har LUCIA PRO-pigmentblekk i ti farger som gir utvidet fargeomfang for større dybde og enestående farger i hver utskrift. Den nye modellen har nytt blekk i fotosort og matt sort som gir enda dypere og mer intense sortnyanser for mer uttrykksfulle sort-hvitt-bilder på både blanke medier og kunstpapir. Chroma Optimizer-funksjonen påfører et blankt blekk som minimerer uregelmessigheter i overflaten, gir mindre bronseskjær og imponerende fargetoner.


Produser kvalitetsutskrifter uten kompromiss med Canons L-COA PRO-prosessor som enkelt håndterer store mengder bildedata, beregner optimal blekkdråpeplassering i imponerende hastighet og produserer en A3-utskrift på under fem minutteri. Med LUCIA PRO-blekksystemet får fotografer enkelt konsekvente, profesjonelle resultater på tvers av en rekke ulike medier. Med separate blekkdyser for fotosort og matt sort har skriveren ingen veksling mellom blekk. Den velger automatisk det blekket som er optimalt for papiret som er lagt i skriveren, noe som sparer tid og reduserer blekkforbruket.


Stol på skriveren, jobb produktivt


imagePROGRAF PRO-300 vekker bildene til live på papiret. Med imagePROGRAF PRO-teknologiene som er integrert i denne modellen, kan du være trygg på at originalbildene skrives ut effektivt og nøyaktig. En av de største bekymringene med profesjonell fotoutskrift er tette blekkdyser som gir feil i utskriften. imagePROGRAF PRO-300 oppdager om en dyse ikke støter ut blekket riktig og bytter da til en reservedyse for å unngå at det oppstår hvite områder i bildet som skrives ut. Hvis papiret ikke er justert riktig når det mates gjennom skriveren, korrigeres dette automatisk av Auto Skew Correction-funksjonen for best mulig resultat. imagePROGRAF PRO-300 sjekker i tillegg tetthetsnivået i blekkassettene og rister kassettene med jevne mellomrom for å sikre konstant blekktetthet i hver enkelt blekkassett, slik at du alltid får konsekvente farger. Du kan også raskt og enkelt navigere i menyer og funksjoner på skriverens tydelige og lyssterke LCD-fargeskjermen på 3 tommer. Det gir deg umiddelbar oversikt over funksjoner, blekknivåer og papirinnstillinger. Funksjoner som disse sørger for problemfri utskrift på imagePROGRAF PRO-300 – noe som sparer både papir og blekk.


Kantløse utskrifter


Den nye modellen er et stort skritt fremover fra PIXMA PRO-10S og støtter kantløs utskrift i alle utskriftsmoduser, inkludert utskrift i høyeste kvalitet, på et stort utvalg medier, deriblant også kunstpapir. Det er i tillegg mulig å skrive ut panoramabilder i egendefinerte lengder på opptil 990,60 mm. imagePROGRAF PRO-300 støtter papir fra Canon og tredjeparter som Hahnemuhle, Canson og Awagami, noe som gir brukerne frihet til å skrive ut på det papiret de foretrekker.


Sammen med lanseringen av imagePROGRAF PRO-300 lanserer Canon også kunstpapiret Premium Fine Art Rough (FA-RG1). Dette papiret tilfører et tredimensjonalt preg til kunstbilder der det er ønskelig med dybde og uttrykk. Papiret er laget av bomull av høy kvalitet som gir et førsteklasses papir med luksuriøst preg. Papiret har en tykkelse på 310g/m² og finnes i flere formater i pakker med 25 ark. Med dette nye tilskuddet tilbyr Canon et komplett utvalg profesjonelle fotopapir for blank, halvblank og matt utskrift samt kunstutskrift.


Sømløs arbeidsflyt


Denne kompakte A3+-skriveren effektiviserer utskriftsprosessen, enten det er snakk om en fotolab eller en fotograf som skriver ut hjemme. Canon Professional Print & Layout-programvare som leveres kostnadsfritt med imagePROGRAF PRO-300, gir brukerne full kontroll over utskriftene. Canon Professional Print & Layout fungerer både som frittstående program og som plugin i Canons Digital Photo Professional-program, Adobe Photoshop og Lightroom. Programvaren gir deg kontroll over fargestyring, profilvalg og layoutinnstillinger slik som utskrift av flerdelt veggdekorasjon og panoramabilder. Med denne programvaren får du også tilgang til funksjoner for prøvetrykk på skjerm og papir, slik at du enkelt kan sikre nøyaktig fargesamsvar mellom skjerm og papir hver gang. Skriveren har en rekke tilkoblingsmuligheter som støtter flere arbeidsflyter og kobles enkelt til PC eller Mac via Wi-Fi, Enterhet eller USB.


Med et komplett utvalg løsninger fra opptak til ferdig utskrift kan Canon-fotografer skrive ut bilder som aldri før. imagePROGRAF PRO-300 fungerer sømløst med Canon EOS-kamerateknologi og gir tilgang til unike funksjoner i Canon Professional Print & Layout-programvare. Med imagePROGRAF PRO-300 kan Canon-fotografer oppnå det beste innen utskriftskvalitet for bilder tatt med EOS-kameraer. Funksjoner som DPRAW-utskriftii og HDR-utskriftiii kan lese RAW-bildedata fra EOS-kameraer for presis gjengivelse av de skarpe områdene i et bilde samt gjenopprette høylys i enkelteksponerte bilder.


I dag lanseres også banebrytende EOS R5 med 8K RAW-opptak, avanserte EOS R6, fire nye RF-objektiver og to telekonvertere – RF 85mm F2 MACRO IS STM, RF 600mm F11 IS STM, RF 800mm F11 IS STM, RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, EXTENDER RF 1,4x og EXTENDER RF 2x. imagePROGRAF PRO-300 vil være tilgjengelig fra september 2020 og du finner mer informasjon her
https://www.canon.no/printers/professional-photo-printers/


imagePROGRAF PRO-300 – nøkkelfunksjoner:


  • Plassbesparende A3+-skriver med stort potensial
  • Utskrift i gallerikvalitet uten å bytte blekk
  • Kantløs utskrift på et stort spekter av medier
  • Forbedret fargeomfang for større dybde
  • Menysystem på 3-tommers LCD-fargeskjerm
  • Enestående sort-hvitt-utskriftskvalitet
  • Nøyaktig samsvar mellom skjerm og utskrift hver gang
  • Rask utskrift med høy kvalitet

iMAGEPROGRAF PRO-300 vil ha en anbefalt pris på 9399,- NOK og salgsstart vi være september 2020Utskriftshastigheten er basert på standardinnstillingen som bruker ISO/JIS-SCID N2 på A3+ Photo Paper Plus Glossy II med hvit kant, og databehandlingstiden på vertsdatamaskinen tas ikke med i beregningen.
ii DPRAW-utskrift er kompatibel med EOS 5D MKIV, EOS R og EOS R5.
iii HDR-utskrift fungerer med .CR3-raw-filer fra EOS-kameraer.