Canon styrker utvalget av 4K-objektiver med zoomobjektivet CJ20ex5B i det fleksible hybridkonseptet BCTV

Oslo, 24. september 2020 – Canon lanserer i dag CJ20ex5B og styrker dermed utvalget av bransjeledende 4K-objektiver til kameraer med 2/3-tommers sensor i film- og tv-segmentet. Det nye to-i-ett-objektivet i UHDxc-klasse gir deg fordelen av Canons optiske 4K-ytelse og avanserte betjening. Objektivet har kraftig 20x zoom og 5mm vidvinkel som gjør det velegnet til en rekke ulike bruksområder innen film- og tv-produksjon, som studiofilming og sports-, dokumentar- og nyhetsproduksjon. Objektivet kompletterer Canons 4K BCTV-objektivutvalg – som nå består av hele 12 portable objektiver og seks «box-type»-objektiver.

Høy optisk ytelse


Canon har produsert bransjeledende, nyskapende kvalitetsobjektiver til kringkastingsindustrien i over 60 år, og CJ20ex5B er det nyeste tilskuddet i denne satsingen. Med støtte for 4K-oppløsning fra senter av bildet og helt ut i kantene og avanserte linsebelegg, oppfyller CJ20ex5B de strenge kravene for 4K HDR-kringkastingsproduksjoner. Objektivet er i tillegg kompatibelt med kameraer som støtter korrigering av kromatisk avvik for BT.2020-fargerommet, og oppfyller den stigende etterspørselen etter nye bransjestandarder.


Film action fra ulike vinkler


Kombinasjonen av CJ20ex5Bs vidvinkel og zoommuligheter gjør det til et ekstremt allsidig objektiv. Med 5.0–100mm brennvidde (10-200mm med optisk telekonverter) støtter objektivet ulike bruksområder i kringkastingssegmentet. Det er for eksempel et utmerket valg til sportsproduksjoner med mulighet til å filme en stadion eller arena i panorama, og også komme tett innpå det som skjer fra sidelinjen. Det lette (2,2 kg) og kompakte objektivet gir kringkastere 4K optisk ytelse – uansett hvilke innstillinger de velger – selv når objektivets innebygde 2x telekonverter benyttes. I en tid med økende etterspørsel etter 4K-innhold, hjelper CJ20ex5B kringkastere med å fremtidssikre innholdet sitt når de oppgraderer til 4K-systemer og -arbeidsflyter.


Kompatibelt med virtuelle systemer


CJ20ex5B er utstyrt med en 16-bits koder med absoluttverdi som leser ut svært nøyaktig posisjonsinformasjon for hver objektivinnstilling – zoom, fokus og blender – uten å intitialisere objektivet. Tre 20-pinners kontakter gjør at objektivet kan lese ut slik informasjon også når zoom- og fokuskontroll brukes samtidig. Dette er perfekt for profesjonelle aktører som ønsker objektivkompatibilitet med ulike virtuelle systemer.


Kompakt og lett


CJ20ex5B har høy spesifikasjon og ytelse, og den samme kompakte designen og lave vekten som kjennetegner Canons ENG-objektivutvalg. Det nye zoomobjektivet er også et utmerket valg til opptak utendørs takket være den portable størrelsen og solide holdbarheten, som leder tankene til et tradisjonelt HD-objektiv. CJ20ex5B har ergonomisk utforming egnet for lange opptak med kameraet på skulderen, og et grep som ligger godt i hånden for minst mulig belastning og mange opptaksmuligheter.


Canon lanserer i dag også et nytt tilskudd i Cinema EOS-systemet – EOS C70 – et kompakt og allsidig Cinema-kamera som er seriens første med den innovative RF-fatningen. Videre lanseres fatningsadapteren EF-EOS R 0.71x – en adapter som gir EOS C70-brukere mulighet til å bruke det store utvalget av Canon EF-objektiver og samtidig beholde fullformats bildevinkel.


Det nye kameraet presenteres på Canon Vision torsdag 24. september 2020, klokken 14.00. Hvis du vil besøke Canon Vision og se programmet for arrangementer som vises på plattformen, registrer deg her: https://www.canon.no/pro/events/canon-vision/


Du finner mer informasjon om CJ20ex5B på våre nettsider.


CJ20ex5B – nøkkelfunksjoner:


  • UHDxs-klasse 4K optisk kvalitet
  • Hybridkonsept med vidvinkel og tele
  • 0–100mm brennvidde (10–200mm med optisk telekonverter)
  • Største blenderåpning f/1.8–f/2.95
  • Innebygget 2x telekonverter
  • Forbedret digital stryingsenhet
  • Kompatibilitet med virtuelle systemer via 16-bits koder