Canons EOS C70 introduserer RF-fatningens muligheter i Cinema EOS-systemet

Oslo, 24. September 2020 – Canon lanserer i dag EOS C70 – et kompakt, allsidig kamera som er først ut med å kombinere Canon Cinema EOS-systemets høye bildekvalitet med EOS R-seriens fleksibilitet. Det betyr at filmskapere som har Canon Cinema EOS-kamera for første gang, får tilgang til de mange mulighetene RF-objektivserien byr på.

EOS C70 har et design som egner seg til en rekke bruksområder, blant annet dokumentarer, produksjoner av ulike størrelser, nyhetsproduksjon – og nå også sosiale medier takket være ny funksjon for opptak på høykant. Kameraets størrelse og funksjoner gir filmskapere mulighet til å bruke håndholdt kamera eller feste det til en drone eller slingrebøyle («gimbal») for større kreativ frihet. EOS C70 har i tillegg opptak i flere formater på SD-kort – blant annet 4K opptil 120 bilder/sek i 4:2:2 10-bit i XF-AVC (All-I eller Long-GOP) og MP4 i HEVC (H.265) eller H.264, slik at filmskapere kan oppfylle ulike produksjonskrav.


I dag lanserer også fatningsadapteren EF-EOS R 0.71x – en adapter som forbedrer kompatibiliteten mellom to av Canons mest populære objektivserier, og gir filmskapere mulighet til å bruke hele EF-objektivutvalget sammen med EOS C70.


Kompakt kamera med kinofilmkvalitet


Filming med digitale speilreflekskameraer og speilløse kameraer blir stadig mer populært. EOS C70 bygger bro mellom to Canon-produktserier – kompakte digitalkameraer med utskiftbare objektiver (DILC) og Cinema EOS System-kameraer. EOS C70s kompakte konstruksjon er mulig takket være Canons RF-fatning som har kort bakfokus. Kameraet som er det minste og letteste i Canons Cinema EOS-system, er fullpakket med funksjoner som støtter et allsidig spekter av krav til profesjonell video. Kameraet har 13 programmerbare knapper og multifunksjonelt håndgrep for enkel betjening, profesjonelle inn-/utganger inkludert HDMI og to mini XLR-terminaler til lyd samt separat ventilasjonssystem. Et nytt og tynnere ND-filtersystem som gir opptil ti eksponeringstrinn, sørger for at filmskapere har bedre kontroll over eksponering og dybdeskarphet.


Introduserer RF i Cinema-systemet


Canon RF-objektivutvalg er kjent for enestående bildekvalitet og funksjonalitet. Fatningsteknologien er konstruert for å gi avanserte fordeler til videobruk og er skreddersydd for Canons Cinema EOS-system. Med denne kompatibiliteten får filmskapere som har EOS C70, tilgang til det omfattende utvalget av kvalitetsobjektiver i den stadig voksende RF-serien – inkludert tele-, zoom-, vidvinkel-, makro- og fastobjektiver. EOS C70 har i tillegg kombinert bildestabilisatorløsning der den optiske bildestabilisatoren i RF-objektiver brukes sammen med den elektroniske bildestabilisatoren i kamerahuset. Dette gir enestående bildestabilisering – også når du bruker håndholdt kamera. Forbedret kommunikasjon mellom objektiv og kamera åpner for nye funksjoner som muligheten til å vise objektavstand på kameraets LCD-skjerm.


Fatningsadapteren EF-EOS R 0.71x bruker optisk konvertering til å ta opp fullformats bildevinkel med EF-objektiv, også når det brukes med et kamera med Super 35mm-sensor, samt økt lystransmisjon tilsvarende ca. 1 trinn. Adapteren gir full kommunikasjon mellom EF-objektiv og kamerahus, noe som støtter Canon omfattende utvalg av EF-objektiver. Autofokus, korrigering av kromatisk avvik og vignettering og overføring av objektivmetadata støttes også fullt ut ved bruk av fatningsadapteren EF-EOS R 0.71x.


Førsteklasses 4K-bildekvalitet


EOS C70 er utstyrt med samme Super 35mm CMOS DGO-sensor (Dual Gain Output) som anerkjente EOS C300 Mark III, og leverer eksepsjonell bildekvalitet med over 16-trinns dynamisk omfang. EOS C70 gir, mye på samme måte som EOS C300 Mark III, naturtro filmfarger, eksepsjonelt ren bildekvalitet i svakt lys og suverene HDR-muligheter. Med DGO-sensor og kraftig DIGIC DV 7-prosessor er EOS C70 et utmerket valg for profesjonelle aktører som vil produsere innhold i høy 4K-kvalitet. Kameraet støtter også opptak i sakte film med 4K 120p – med Dual Pixel CMOS AF-støtte samt lydopptak. Det er også mulighet for høyere bildefrekvens med 180p i Super16-modus. Med opptak til to SD-kort i Canons XF-AVC-format med 4K 4:2:2 10-bit er du sikret opptak i høy oppløsning til en rekke bruksformål fra dokumentarfilm og journalistikk til musikkvideoer og nettbasert innhold.


Bedre støttefunksjoner


EOS C70 er først ute med en rekke nye funksjoner i Cinema EOS-systemet. I tillegg til støtte for Canons anerkjente Dual Pixel AF-system er det også det første kameraet i Cinema EOS-systemet som kan skilte med det revolusjonerende EOS iTR AF X-systemet (intelligent fokussporing og gjenkjenning) som også finnes i nylig lanserte EOS R5. Systemet bruker en algoritme for ansikts- og hodegjenkjenning utviklet ved hjelp av dyplæringsteknologi. Denne funksjonen gir sammen med ansiktsgjenkjennings-AF kraftig forbedret fokusering og fokussporing for motivet. EOS C70 er også første kamera ut i Cinema EOS-systemet som har Auto ISO.


Canon har også utstyrt EOS C70 med en annen banebrytende nyhet i Cinema EOS-systemet – et eget program for opptak på høykant spesielt myntet på opptak av innhold til sosiale medier og digital skilting.


Enkel lagring og arbeidsflyt


EOS C70 har flere opptaksmuligheter i oppløsninger fra 4K, til UHD, 2K og Full HD. To SD-kortspor som støtter UHS-II og en rekke ulike konfigurasjoner som simultant opptak på begge kort, kontinuerlig opptak og opptak i to ulike formater samtidig. EOS C70 er det første Cinema EOS-kameraet som støtter opptak i ulike formater, oppløsninger og bitdybder på hvert av kortene, noe som gir en svært fleksibel arbeidsflyt.


Canon lanserer også CJ20ex5B IASE S i dag – et nytt to-i-ett-objektiv i UHDxc-klasse. Objektivet har kraftig 20x zoom og 5mm vidvinkel og er et nytt tilskudd i Canons utvalg av bransjeledende 4K-objektiver til kameraer med 2/3-tommers sensor i kringkastingssegmentet.


Du finner mer informasjon om EOS C70 og fatningsadapteren EF-EOS R 0.71x på våre nettsider: www.canon.no


Det nye kameraet presenteres på Canon Vision torsdag 24. september 2020, klokken 14.00. Hvis du vil besøke Canon Vision og se programmet, registrerer deg her:https://www.canon.no/pro/events/canon-vision/


EOS C70 nøkkelfunksjoner:


  • RF-fatningssystem
  • Cinema EOS C70 bruker Canons nye 4K Super 35mm DGO-sensor med HDR-funksjonalitet
  • 4K-opptak med 120 bilder i sekunder med lydopptak og DPAF
  • To SD-kortspor for samtidig opptak i flere formater
  • Forbedret Dual Pixel autofokus med intelligent følgefokus og nytt berøringsgrensesnitt
  • Kompatibel med ny fatningsadapter EF-EOS R 0.71x som gir brukerne tilgang til et omfattende utvalg Canon EF-objektiver

EOS C70 vil ha en anbefalt pris på 60 899,- NOK og salgsstart er November 2021
EF-EOS R 0.71X vil ha en anbefalt pris på 6 999,- NOK og salgsstart er November 2021