Forvandle Canon-kameraet ditt til et førsteklasses webkamera med programmet EOS Webcam Utility

Oslo, onsdag 16. september 2020 – Canon lanserer i dag programmet EOS Webcam Utility. Programmet kan lastes ned gratis, og gir deg mulighet til å koble kompatible digitale Canon-speilreflekskameraer og PowerShot-kameraer til en Mac eller PC og bruke det som USB-webkamera. Med EOS Web Utility-programmet trenger du ikke ekstrautstyr siden du kan benytte Canon-kameraet ditt som webkamera til nettmøter og videokonferanser og få høyere kvalitet.

Canon legger til rette for nye arbeidsmåter med programvare som gir bedre brukeropplevelse i virtuelle møter og telefonkonferanser


Mange bedrifter er på jakt etter produkter som kan gi medarbeiderne en bedre opplevelse under videomøter. Canons EOS Webcam Utility-løsning med USB-tilkobling og et kompatibelt Canon-kamera1 møter den store etterspørselen etter webkameraer under nedstengingen. Det brukervennlige programmet kan lastes ned gratis fra Canons nettsted og konfigureres i løpet av noen få minutter med en videokonferanseapplikasjon. Programmet er for øyeblikket tilgjengelig for Windows, men vil senere også få støtte for MacOS-operativsystemet2 slik at det er kompatibelt med et større spekter av arbeidsflyter.


Det nye programmet gir brukerne tilgang til Canons ekspertise innen optikk og innovasjon og sørger for profesjonelt oppsett og høy bildekvalitet i viktige videomøter. Med den utmerkede sensorteknologien i Canons EOS- og PowerShot-kameraer får brukerne forbedret ytelse i svakt lys, klarere farger og bedre dybdeskarphet sammenlignet med tradisjonelle webkameraer. EOS Webcam Utility-programmet sørger for at kolleger kan se hverandre i skarpe og naturtro farger. 


Issei Morimoto, Senior Vice President for Product Management hos Canon Europa sier, «Vi jobber aktivt for å gi kundene våre over hele verden de beste teknologiene og nyvinningene innen kamera,  objektiv, tilbehør og programvare. I dagens spesielle situasjon bruker Canon EOS-teknologiens muligheter til å knytte folk sammen og tilby en løsning med høy ytelse som kundene våre kan stole på.»


Nøkkelfunksjoner:


  • Gratis programvare
  • Kompatibel og full støtte for Windows, støtte for MacOS kommer senere
  • Forbedret bildekvalitet i virtuelle møter
  • Bedre ytelse i lite lys, forbedret farge og dybdeskarphet

Pakkeløsninger som kan kjøpes i Canons nettbutikk:


  • Canon PowerShot G7 X Mark III Compact Video Conferencing Kit
  • Canon EOS M50 Interchangeable Lens Video Conferencing Kit
  • Canon EOS M6 Mark II Interchangeable Video Conferencing Kit

1 EOS DSLR, EOS R, EOS M (EOS M50 eller nyere), PowerShot (kun G5X MK II, G7X MK III og SX70)
2 Datoen for lansering av Mac-støtte er ikke fastsatt ennå