Lite og solid – Canons nye ML-105 EF tar imponerende opptak i mørket

Oslo 4. november 2020 – Canon lanserer i dag ML-105 EF, et kraftig flerbrukskamera med opptak i 2,07 megapikslers oppløsning – for opptak i mørket. Nye ML-105 EF bygger videre på suksessen til Emmy-prisvinnende ME20F-SH og oppnår tilsvarende ytelse i svakt lys i en mindre og lettere innpakning, noe som gjør det til et utmerket overvåkingskamera. Det diskré kamerahuset har en robust konstruksjon som er støt-, støv- og vannbestandig og takler tøffe værforhold. ML-105 EF – som er en av fire modellvarianter – er designet for sømløs integrering i eksisterende systemer med SDI-kontakt og Canons EF-fatning som gir systemintegratorer flere valgmuligheter når det gjelder objektiv.

Ytelse i lite lys


Med høyeste ISO på 4 millioner leverer ML-105 EF fantastisk følsomhet i svakt lys og fanger motiver i mindre enn 0,0005 lux. En 35mm fullformat CMOS-sensor på 2,07 megapiksler gir skarpe bilder med lite støy, selv under ekstremt mørke forhold. Dette gjør ML-105 EF til et suverent valg til for eksempel opptak av naturdokumentarer eller kritiske overvåkingsoppgaver.


Kompakt og solid


ML-105 EF er lite, men robust. Kameraet veier kun 800 gram og måler ca. 76 x 76 x 112 mm – noe som gjør det til en effektiv, portabel løsning som også kan monteres på drone eller kjøretøy for mer dynamiske og fleksible opptaksmuligheter. Det kompakte designet er 50 prosent mindre og 30 prosent lettere enn anerkjente ME20F-SH. Med vann- og støvbestandig konstruksjon takler dette portable kameraet alt fra knusktørr ørken til regnvåte landskap, samt ekstreme temperaturer ned til -20 ˚C og over 50 ˚C. ML-105 EF er i tillegg vibrasjons- og støtsikkert og har slitesterk ODU-terminal som er praktisk de gangene du må pakke sammen utstyret raskt.


Fleksibilitet


Takket være EF-fatningen kan ML-105 EF enkelt integreres i en standard arbeidsflyt og gir brukerne mulighet til å velge blant et komplett utvalg EF-objektiver. Når du fotograferer motiver på lang avstand, er støtten for Canons EF-superteleobjektiver utrolig praktisk. Det gir deg mulighet til å fange motiver som er hundrevis av meter unna i svakt lys. Allsidige ML-105 EF er kompatibelt med en rekke filtre fra tredjepart, inkludert IR-kuttfilter, båndpassfilter, IR-passfilter og ND-filter, slik at du oppnår samme høye bildekvalitet i alle scenarioer. Modellen har SDI-port – det mest vanlige videogrensesnittet – for enkel integrering med eksisterende infrastruktur.


Kompletterer serien


ML-105 EF får i tillegg selskap av tre andre lette kameraer i Canons serie med flerbrukskameraer: ML-100 EF, ML-100 M58 og ML-105 M58. Alle de nye modellene har en mer kompakt utforming enn prisbelønte ME20F-SH. ML-100 EF og ML-100 M58 har praktisk alt-i-ett CoaXPress-kabel og har støtte for henholdsvis Canons EF-fatning og vanlig M58-fatning. ML-105 M58 har SDI-tilkobling og M58-fatning.


For mer informasjon om Canons utvalg av flerbrukskameraer, inkludert ML-105 EF, se:
https://www.canon.no/video-cameras/multipurpose-video-cameras/


ML-105 EF – nøkkelfunksjoner:


  • Imponerende opptaksmuligheter i lite lys: Tar opp opptil ISO 4 millioner i forhold med så lavt lysnivå som 0,0005 lux.
  • Lite og kompakt: Måler 76 x 76 x 112 mm og veier 800 gram.
  • Robust og pålitelig: Støv-, støt-, vibrasjons- og vannbestandig, og tåler ekstreme temperaturer fra -20 ˚C til over 50 ˚C.
  • Kompatibelt med stort EF-objektivutvalg: Kompatibelt med EF-objektiver takket være EF-fatningen.
  • Sømløs arbeidsflyt: Kan integreres i eksisterende videosystemer takket være SDI-tilkobling.
  • Høy oppløsning : Opptak av full HD 1080p video.
  • Fremragende bildekvalitet: 2,07-megapikslers 35mm fullformat CMOS-sensor med stort dynamisk omfang.

ML-105 EF vil ha salgsstart ca. april 2021 og prisen vil være klar på samme tidspunkt.