Canon møter økende etterspørsel etter fjern- og liveproduksjon med fire nye Remote Camera System-produkter

Oslo, 17. mars 2021 – Canon lanserer i dag et nytt kamerasystem med tre nye PTZ-kameraer, CR-N500, CR-N300 og CR-X500, og kontrolleren RC-IP100, for å møte en stadig stigende etterspørsel etter innhold og behovet for effektive metoder for produksjon i mindre skala. I løpet av de siste 12 månedene har live- og fjernproduksjon av video vokst eksponentielt, og det var en økning i livestrømming på 45 prosent fra mars til april i fjorⁱ.

Canons voksende produktutvalg gir produksjonsteam fleksibilitet til å bygge opp et fjernproduksjonssystem som åpner for nye videomuligheter


PTZ-kameraene CR-N500 og CR-N300 til innendørs bruk og utendørskameraet CR-X500, kombinerer Canons avanserte bilde- og nettverksteknologier. Kamaeraene gir 4K UHD-opptak med støtte for flere IP-protokoller, inkludert den nyutviklede XC-protokollen som gir en enkel og effektiv arbeidsflyt for fjernproduksjon. Sammen med maskinvarekontrolleren RC-IP100 og programvaren Remote Camera Control, sørger den nye XC-protokollen for at andre kompatible Canon-videoprodukter fungerer i produksjonssystemet. Dette gir innholdsskapere mulighet til å tilpasse produksjonssystemet til sine behov. Canon vil også lansere ny fastvare til Cinema EOS-kameraserien slik at de blir kompatible med det nye fjernproduksjonssystemet for en fleksibel ende-til-ende-løsning som dekker de ulike videobehovene i markedet for fjernproduksjon.


Allsidig IP-kompatibilitet


CR-N500 og CR-N300 kombinerer Canons video- og nettverksteknologi i en sømløs løsning som gir IP-strømming og drift for liveproduksjon av høy kvalitet. Begge kameraene støtter flere protokoller som RTMP/RTMPS, NDI|HXii, RTP/RTSP, samt Canons nyutviklede XC Protocol som er standard i Canons kameraer. Det gjør det mulig å strømme direkte til ønsket innholdsleveringsnettverk (CDN) for mer effektiv produksjon. CR-N500 benytter i tillegg Canon Log 3- og Wide DR-innstillinger for best mulig HDR-resultat for både livestrømming og innspilt innhold klart for postproduksjon. Utendørskameraet CR-X500 har en solid og robust konstruksjon som er vann- og støvtett med IP55-klassifisering, fjernstyring over seriell kommunikasjon og integrert vindusvisker som sørger for at vått vær ikke ødelegger opptaket.


De nye PTZ-kameraene har en rekke populære tilkoblingsmuligheter og er designet for integrering i eksisterende arbeidsflyter. Både CR-N500 og CR-N300 gir stor fleksibilitet med støtte for strøm over Ethernet (PoE+), HDMI og 3G-SD, og CR-N300 har i tillegg en ekstra USB-port. CR-X500 bruker høykvalitets 12G-SDI tilkobling til å oppnå 4K UHD opptil 60P med én enkelt kabel, og gir kringkastere mulighet til å levere suveren bildekvalitet og integrere kameraet i eksisterende arbeidsflyter.


Fremragende bildekvalitet


PTZ-kameraene oppfyller kravene til 4K og har Canons avanserte bildeteknologi som gir kvalitet tilsvarende Canons videoprodukter i proffklassen. CR-N500 og CR-N300 har DIGIC DV6-prosessor som gir imponerende 4K UHD 30p 10-bit 4:2:2, mens CR-X500 har to DIGIC DV6-prosessorer og opptak i 4K UHD 60p 10-bit 4:2:2. CR-N500 og CR-X500 er utstyrt med 1.0-type CMOS-sensorer for video i kringkastingskvalitet og Canons anerkjente Dual Pixel CMOS AF-system som gir presis og hurtig fokusering, noe som er spesielt utfordrende i 4K-produksjon. CR-N300 benytter en 1/2.3-tommers CMOS-sensor og det anerkjente hybrid AF-systemet som gir skarp og hurtig fokus på objekter, også i svakt lys. Dette er perfekt for strømming i omgivelser som for eksempel et auditorium.


Begge modellene drar veksler på Canons bransjeledende optiske teknologi og har 4K optisk oppløsning i hele zoomområdet, som gjør det enklere for innholdsskapere å minske avstanden mellom motivet og seerne. CR-N500 og CR-X500 er utstyrt med 15x optisk zoom og CR-N300 har 20x optisk zoom. Alle har bildestabilisator som sikrer jevnt bilde uten rystelser – fra vidvinkel til tele. CR-X500 har også 30x avansert zoom når kameraet tar opp i full HD, som gjør det enklere å komme tett innpå et objekt som er langt unna.


Enkel, men presis kontroll


CR-N500 og CR-N300 har presis kontroll takket være panorerings- og vippemekanismen som beveger seg i trinn på 0,1°/sekundet. Dette gir jevn manøvrering med variable hastigheter for perfekt opptak i alle situasjoner. Canons allsidige PTZ-innendørskameraer er kompatible med RC-IP100-kontrolleren, Remote Camera Control-applikasjonen via IP og utvalgte tredjepartskontroller for enkel integrering i eksisterende oppsett. CR-X500 er også kompatibelt med RC-IP100-kontrolleren via seriell tilkobling.


Med kontrolleren RC-IP100 kan én enkelt operatør styre 100 PTZ-kameraer samtidig. Den gir forbedret kontroll over en rekke innstillinger, blant annet fokus, hvitbalanse og lukkertid, og har også en flerfunksjonell joystick og profesjonell zoomknapp for trinnvis kamerabevegelse og jevn overgang mellom vidvinkel og telezoom. Alt dette gir enklere betjening og sikrer høy profesjonell kvalitet. Både RC-IP100 og programvaren Remote Camera Control kan styre opptil 100 forhåndsdefinerte posisjoner, i tillegg til sporingsfunsksjonsinnstillingen der 10 kamerabevegelser kan forhåndsdefineres i en testrunde og deretter aktiveres med et enkelt knappetrykk.


Canons to nye PTZ-kontrollere passer alle budsjettstørrelser og arbeidsflyter. Remote Camera Control er et gratisprogram for datamaskin og nettbrettiii som kan brukes til å styre opptil 20 Canon PTZ-kameraer med forhåndsvisning av opptil ni av kameraene i brukergrensesnittet. Programvarekontrollen kan brukes til å finjustere bildeinnstilinger som blenderåpning, hvitbalanse og forsterking, fra tastaturet på en bærbar datamaskin.


Programvaren for styring av kameraene kan lastes ned fra april 2021


Du finner mer informasjon om disse produktene som kommer for salg våren 2021, på
https://www.canon.no/cameras/ptz-camera-system/