NY CANON imagePRESS ER ETTERSPURT OG HAR MOTTATT FOGRA-SERTIFISERING

Siden lanseringen i september 2020 er det installert over 100 arkmatede Canon imagePRESS C10010VP presser i EMEA-regionen. Modellen bygger på Canons velprøvde imagePRESS-teknologi og hjelper kunder med å holde stramme tidsfrister, produsere store volumer i høy hastighet og levere trykksaker i offset-kvalitet. Og som en ekstra bonus har serien nå Fogra PSD-sertifisering.

Kunder i hele EMEA-regionen trekker frem at imagePRESS C10010VP har gitt dem høyere kvalitetsnivåer, konsistent fargegjengivelse og mer effektiv produksjon. Med støtte for papirtykkelser opptil 400 g/m2 og ark-lengder på opptil 1300 mm, kan de nå produsere et enda større spekter av trykksaker raskere enn noen gang takket være forbedret automatisering som eliminerer tidkrevende manuelle prosesser.


Kingsley Print, en kunde i Storbritannia, har opplevd en kraftig økning i produksjonseffektiviteten, noe som har gitt bedriften mulighet til å betjene kundene de har i eiendoms-, mat-, vin- og kaffebransjen på en enda bedre måte. Daglig leder Bradley Vaughan sier: «imagePRESS C10010VP har redusert produksjonstiden vår med 70 prosent siden vi slipper å mate maskinen manuelt med lange ark slik vi måtte tidligere. Maskinen trykker også på tykkere papir, for eksempel teksturpapir på 400 g/m2, uten problem. Det betyr at vi kan være mer kreative og tilby kundene våre trykksaker på et større spekter av materiell. Allsidigheten til denne trykkmaskinen er vanskelig å slå. I løpet av en dag kan den produsere alt fra kampanjer med personlige trykk som skal ut til tusenvis av personer, til mindre opplag på 300 boligprospekt av høyeste kvalitet. imagePRESS C10010VP var nøyaktig det vil trengte


Som spesialprodusent med et sortiment på over 15 000 ulike mekaniske komponenter bruker Boteco Srl (Italia) trykte kataloger til å kommunisere med selskapets internasjonale kundebase. Bedriften har trykket katalogen på 850 sider hos et trykkeri som bruker offset, men ønsket seg en smidigere og enklere løsning for å håndtere hyppige revisjoner. Daglig leder Mario Borgo sier: «Katalogen er det viktigste markedsføringsverktøyet vårt, men innholdet kunne være utdatert med det sammen katalogen var trykket og halvparten måtte bare kasseres. Med imagePRESS C10010VP har vi full kontroll på produksjonen. Vi kan nå trykke kataloger etter behov på 17 ulike språk, og vi kan også produsere skreddersydde kataloger eller lage spesialkataloger med produkter som er relevante for spesifikke vertikale sektorer. Vi er fornøyde med den konsistente fargegjengivelsen, og så stolte over trykkvaliteten at vi faktisk oppgir at trykksaken er produsert på en Canon-presse. Takket være kombinasjonen av bunkesorterer, hastighet og pålitelighet kan vi redusere produksjonstiden med 45 prosent. Nå kan vi trykke hva vi vil, når vi vil.»


Med den nye imagePRESS-pressen på plass har det franske trykkeriet Imprimerie de l’Avesnois Digitaprint flyttet produksjonen fra offset til digital. DirektørOlivier Roy sier: «Investeringen i Canons imagePRESS C10010VP har gitt oss mulighet til å flytte hele produksjonen over på digitaltrykk og dermed redusere kostnadene og innstillingstiden. Kundene våre er svært fornøyde med kvaliteten, og deres tilbakemeldinger har gitt oss tryggheten vi trengte for å utvide produkttilbudet og prøve oss i nye markeder. En annen positiv ting med den digitale investeringen er at vi nå kan tilby kundene et større spekter av produkter, siden de ikke trenger å bestille så store kvanta.»


Druckerei Marzorati Offset-und Digitaldruck i Tyskland er en annen kunde som har nytt godt av produksjonskapasiteten til imagePRESS C10010VP. Grunnleggeren Aldo Marzorati sier: «En av de beste funksjonene på imagePRESS C10010VP må være papirmatingsmodulen som gir oss mulighet til å maksimere produktiviteten på en bekymringsfri måte. Vi produserer opptil 1,5 millioner sider i måneden i travle perioder med produksjonstopper, og den nye pressen er akkurat det vi var på jakt etter. Vi har kunnet flytte 80 prosent av volumet fra offset, redusere kostnadene, korte ned på produksjonstiden og vi er mer fleksible med tanke på kundenes behov. Investeringen gir oss også fleksibilitet og allsidighet til å produsere bannere, konvolutter, foldere og flygeblader, takket være maskinens støtte for mating og utskrift av lange ark.»


Christophe ESCANDE, administrerende direktør hos Pôle Impression har også opplevd at effektiviteten skjøt fart etter de investerte i den nye pressen, og han sier følgende: «Produktiviteten er en av de klare fordelene med denne pressen. Den ubegrensede kapasiteten til bunkesortereren med høy kapasitet gir oss mulighet til å produsere større opplag uten at vi må fjerne ferdige trykk manuelt. Vi valgte også Canon imagePRESS C10010VP fordi den støtter et stort spekter av papirtyper, og da særlig tykkere papir på 400 g/m². Disse fordelene gir oss mulighet til å utforske nye markeder som er i rask utvikling, for eksempel emballasje.»


imagePRESS-serien er nå godkjent med Fogras grad A for trykkvalitet


Både C10010VP- og C9010VP-modellen i imagePRESS-serien har nå Fogra PSD (Process Standard Digital)-sertifisering. Denne standarden anerkjenner imagePRESS-seriens høye trykkvalitet og evne til å produsere presise og konsistente farger på tvers av opplag, i høy hastighet. Samtlige produkter i imagePRESS-serien, inkludert imagePRESS C165 og C910, har nå fått høyeste grad – A – i klassen for trykkvalitet for alle kombinasjoner av papir og enhetskontroller.


Mark Lawn, Director for Professional Print Solutions for Canon Europa, sier følgende om imagePRESS C10010VPs umiddelbare suksess og Fogra-sertifiseringen: «Tilbakemeldingene vi har fått fra kundene våre har vært overveldende. Samtlige kunder sier at de har oppnådd mer og har kunnet oppfylle virksomhetens mål takket være imagePRESS-enhetene. På toppen av det har tildelingen av Fogras gullstempel for kvalitet og ytelse vært en solid anerkjennelse av jobben vi har lagt ned innen digitaltrykk og vårt mål om å levere de beste produktene. Kundene våre som investerer i en imagePRESS C10010VP, kan også sikre seg Fogra-sertifisering for egen virksomhet, noe som gir dem et konkurransefortrinn i kampen om nye oppdrag og hjelper dem med å holde på kundene.


Du finner mer informasjon om imagePRESS C10010VP-serien på
https://www.canon.no/business-printers-and-faxes/imagepress-c10010vp-series/