Canon presenterer to nye produkter tilpasset arbeidsflyter for 4K- og 8K-produksjon

Oslo, 18. august 2021 – Canon lanserer i dag to nye løsninger tilpasset endrede behov i kringkastings- og produksjonsbransjen – XF605 som er et kompakt, avansert proffkamera for 4K-opptak, I tillegg lanserer vi også kringkastingsobjektivet 10x16 KAS S 8K. Nye XF605 er en portabel kraftpakke av et videokamera for nyhets- og studioproduksjoner som bygger på den anerkjente XF-serien og er utviklet med tanke på fotografer som filmer alene. De nye produktene oppfyller de nyeste bransjestandardene og gir produksjonsteam en produktserie som leverer høy bildekvalitet i alle typer opptaksmiljøer.

Canon lanserer nyskapende løsninger for kringkastingsproduksjoner


XF605: Kompromissløs ytelse


XF605 representerer neste generasjon av Canons XF-serie og er et funksjonsrikt videokamera som gir høy bildefrekvens i en kompakt formfaktor med imponerende 4K 60p/50p 4:2:2 10-bit bildekvalitet og full HD opptil 120p. Med 1.0-type CMOS-sensor og DIGIC DV 7-prosessor oppfyller også videokameraet de høyeste ytelseskravene til dagens proff-fotografer. XF605 har en rekke bildealternativer som kan tilpasses ulike behov og gir større fleksibilitet i postproduksjonen og ute på opptaksstedet, blant annet HDR (HLG/PQ), Canon Log3 og brukeropprettede Look-filer.


XF605 har samme bildestabilisatorsystem med fem akser som Canons XF- og XA-serie. Det gir stødig opptak, også i dynamiske opptakssituasjoner. XF605 har fire bildestabiliseringsvalg, og det er mulig å kombinere ulike innstillinger for standard, dynamisk og forsterket bildestabilisering slik at du får den mest hensiktsmessige og effektive bildestabiliseringen for den aktuelle opptakssituasjonen. XF605 har 4K L-serieobjektiv med høy oppløsning som gir 15x optisk zoom i 4K og 30x avansert zoom i full HD, som er velegnet til opptak på lang avstand.


XF605 har Canons raske og presise Dual Pixel CMOS-autofokussystem og er også det første videokameraet i XF-serien som er utstyrt med øyeregistrerings-AF, Canons EOS iTR AF X for intelligent hodegjenkjenning og sporingsfunksjon. Det avanserte fokuseringssystemet opprettholder skarp fokus på en person selv om vedkommende snur seg bort fra kameraet.  Med det nye Direct Touch-brukergrensesnittet velger du raskt og intuitivt hvor du vil fokusere, og du kan kontrollere innstillinger på skjermen, navigere i menyer og spille av.


Allsidig og enkelt for effektive arbeidsflyter


XF605 veier 2 kilo1 og er omtrent 10 prosent mindre og 600 gram lettere enn XF705. Det gir et praktisk håndholdt kamera som gjør det enkelt å gjøre opptak på farten. Videokameraet forener bærbarhet med en praktisk multifunksjonell tilbehørssko som gir flere muligheter med kommende tilbehør, og først ute er CA-XLR2d-C, en XLR-mikrofonadapter fra TEAC. Adapteren gjør det mulig å tilordne XLR-innganger til alle de fire lydkanalene på XF605, noe som gir større fleksibilitet i forbindelse med lydopptak. Videokameraet er også tilpasset det siste årets økning i livestrømming og har mulighet for IP-strømming som støtter flere protokoller, fjernkontroll for betjening av flere kameraer samt Canons utvalg av PTZ-kameraer og UVC for enkel webkamerabruk via USB-C.


XF605 er et fleksibelt kamera som kan integreres sømløst i eksisterende arbeidsflyter. Med to SD-kortspor og flere opptaksvalg kan du ta opp i ulike filformater, oppløsninger, fargesampling og proxy-filer samtidig på separate kort. Det er også mulig med samtidig signaloverføring via 12G-SDI- og HDMI-tilkoblinger til en kombinasjon av monitorer, kringkastings- og opptakssystemer til arbeidsflyter for både livesending og opptak. XF605 er et utmerket valg til opptak på farten, og kameraet er kompatibelt med Canons nye app Content Transfer Mobile (CTM)2 som lar deg redigere nyhetsmetadata før og etter opptak og importere opptak fra kameraet til telefonen for øyeblikkelig overføring til for eksempel kringkastingsstasjonens servere.


10x16 KAS S: Kraftig og portabelt


10x16 KAS S er et bevis på Canons eksepsjonelle optiske teknologi som møter etterspørselen etter 8K-kvalitet i sports- og dokumentarproduksjoner. Nye 10x16 KAS S styrker Canons utvalg av 1,25-tommers 8K-objektiver med ultrahøy oppløsning til kringkastingskameraer, som blant annet omfatter UHD-DIGISUPER 51 og 7x10.7 KAS S, og leverer plettfri optisk ytelse i en kompakt formfaktor. Utstyrt med elementer av spesialglass som fluoritt, Hi-UD-elementer og asfæriske linseelementer med stor diameter reduserer 10x16 KAS S kromatiske avvik, sfærisk aberrasjon og andre effekter som forringer bildekvaliteten. Med en vekt på kun 2,94 kilo er 10x16 KAS S konstruert for å oppnå 8K-ytelse i et portabelt og solid objektiv. Videre gir 10x optisk zoom fra 16 til 160 mm og fast blenderåpning på f/2.8 konsekvent bildekvalitet i hele zoomområdet fra vidvinkel til telefoto. Sammen med Canons utvalg av 4K-objektiver for kringkasting møter nykommeren 10x16 KAS S i 8K-objektivserien gjeldende krav i bransjen og støtter samtidig fremtidens produksjonsbehov.


Anbefalt pris på XF605 er 53499,- NOK og salgsstart er november 2021


Anbefalt pris og salgsstart for 10x16 KAS S vil bekreftes senere.


Nøkkelfunksjoner for XF605:


 • 0-type CMOS-sensor og DIGIC DV7-prosessor
 • 4K UHD 60p/50p 4:2:2 10-bit i XF-AVC og MP4
 • 4K L-serie 15x optisk zoomobjektiv med 30x avansert zoom i full HD
 • Dual Pixel CMOS AF med øyeregistrerings-AF og EOS iTR AF X
 • Støtte for PQ- og HLG HDR-formater
 • Samtidig opptak, inkludert proxy-filer
 • Profesjonelle tilkoblingsmuligheter, blant annet 12G-SDI, HDMI- og XLR-innganger, Ethernet, Wi-Fi og USB-C
 • CMT-app for enkel filoverføring til mobiltelefoner og redigering av nyhetsmetadata

Nøkkelfunksjoner for 10x16 KAS S:


 • 1,25-tommers håndholdt 8K-objektiv for kringkasting
 • 10x optisk zoom fra 16 til 160 mm
 • Fast blenderåpning på f/2.8
 • Veier kun 2,94 kg

1 Vekten gjelder kun kamerahus.
2 Kun tilgjengelig for iPhone.