Samarbeid med Plockmatic resulterer i ny løsning for UV LED-lakk for Canons varioPRINT iX-serie

Canon kunngjør i dag at et tett samarbeid med Plockmatic, en global leverandør av etterbehandlingsløsninger til trykkerier og virksomheter innen adressert reklame, har resultert i en sømløs integrering mellom Canons arkmatede digitale trykkpresser i varioPRINT iX-serien og Plockmatics etterbehandlingsmaskin DigiCoater Pro 400 HD LED. Med offset-lignende trykkekvalitet, høy produktivitet og overbevisende kostnadseffektivitet har varioPRINT iX-serien etablert seg som en populær investering for kommersielle og nettbaserte trykkleverandører. Integreringen med DigiCoater Pro 400 HD LED utvider de allerede omfattende bruksområdene og gjør serien enda mer attraktiv. Når disse to teknologiene nå kombineres, kan varioPRINT iX-kunder i EMEA produsere UV-belagte produkter av høy kvalitet i høy hastighet i én automatisert arbeidsflyt.

Kommersielle trykkerier med varioPRINT iX-serien som vil produsere visittkort, postkort, fotoprodukter, bok- og magasinomslag og trykksaker der etterbehandling gir ekstra verdi, kan nå maksimere produktiviteten ved å integrere DigiCoater Pro 400 HD LED i produksjonslinjen. Integreringen eliminerer behovet for manuell betjening og risikoen for flaskehalser i produksjonen. Trykkeriene får mulighet til å produsere profesjonelle, blanke utskrifter av høy kvalitet samtidig som produksjonstiden kan kortes ned. Etterbehandling med heldekkende lakk i produksjonen av disse produktene gir et mer iøynefallende resultat, i tillegg til at det beskytter produktene mot slitasje, vann, smuss og mat.


Takket være det lave lakkforbruket på kun 2–4 g/m2 i UV-herdeprosessen, er løsningen svært kostnadseffektiv sammenlignet med tradisjonelle teknologier som har et lakkforbruk på 15–30 g/m2. Siden begge maskinene kjører med samme hastighet, kan materialet trykkes og lakkeres av Digicoater uten reduksjoner i ytelsen eller hastigheten til varioPRINT iX-motoren. Det ferdige produktet leveres i romtemperatur, uten krølling eller krymping, og er klart for eventuell videre etterbehandling med det samme.


Når de to maskinene kobles sammen via et åpnet SFD-grensesnitt, gir toveis kommunikasjon mellom varioPRINT iX-serien og Plockmatic Digicoater Pro 400 HD LED, en svært effektiv ende-til-ende-arbeidsflyt. Grensesnittet gir kompatibilitet og automasjon slik at skrivermotorens PRISMAsync-kontroller enkelt varsles om feiltrykte enkeltark og varioPRINT iX trykker dem på nytt automatisk uten at hele jobben må produseres på nytt.


Hayco Van Gaal, Vice President Sales and Service, Commercial Printing EMEA, Canon Europa, sier: «Canon gir nok en gang kundene mulighet til å høyne produktiviteten og redusere produksjonstiden ved hjelp av integrering og automatisering. Den høye trykkekvaliteten til varioPRINT kombinert med foredlingsfunksjonen til Plockmatic Digicoater Pro 400 HD LED, utgjør en vinnerkombinasjon for kommersielle trykkerier som ønsker å dra fordel av økende etterspørsel etter etterbehandlede trykkeriprodukter i markedet. Dette gir kundene våre mulighet til å utvide produktutvalget og å øke fortjenestemarginene, samtidig og reduserer produksjonskostnadene.»


VP Business Unit Inline & Group Technical Support i Plockmatic Group, Johan Mikaelsson, sier dette om samarbeidet med Canon: «Med den innovative teknologien i Digicoater Pro 400 HD LED, kan kommersielle trykkerivirksomheter nå øke verdien på trykkproduktene sine og senke produksjonskostnaden. Vi mener kombinasjonen av Digicoater Pro 400 HD LED og Canon varioPRINT iX-serien er en perfekt match som legger til rette for vekst og økt kundetilfredshet.»


Se https://www.canon.no/business/products/production-printers/digital-presses/varioprint-ix-series for mer informasjon om varioPRINT iX-serien.


Se https://plockmaticgroup.com/morgana/product-category/coating-machines/ for mer informasjon om Plockmatic Digicoater Pro 400 HD LED.