Canon lanserer to nye RF-objektiver, inkludert AF-objektiv med markedets lengste brennvidde for speilløse kameraer

Oslo, 24. februar 2022 – Canon lanserer i dag to nye superteleobjektiver: RF 800mm F5.6L IS USM og RF 1200mm F8L IS USM. De nye objektivene skyver grensene for RF-serien og etablerer en ny standard med ekstrem forstørrelse som gir opptak av høy kvalitet på lang avstand. Med brennvidder på imponerende 800mm og 1200mm, tilbyr objektivene markedets lengste brennvidde til speilløse kameraer1 og har i tillegg smart konstruksjon for suveren optisk ytelse og portabilitet. Disse førsteklasses L-serie RF-objektivene med imponerende optisk bildestabilisator og stor blenderåpning, gir alt fra sports- og naturfotografer til nyhetsfotografer utstyret de trenger for å fotografere på lang avstand, under eksepsjonelle omstendigheter og med enestående detaljer.

RF 800mm F5.6L IS USM og RF 1200mm F8L IS USM gir profesjonelle fotografer nye fotomuligheter på lang avstand


Portabelt objektiv som rekker langt


Med lanseringen av RF 800mm F5.6L IS USM og RF 1200mm F8L IS USM, tilbyr Canon et unikt utvalg superteleobjektiver med flere valgmuligheter som møter behovene til profesjonelle fotografer. De to nye objektivene utvider mulighetene i RF-objektivserien med 800mm og 1200mm telefoto, som er markedets lengste brennvidde utenom teleskop. Det er i tillegg mulig å doble den imponerende brennvidden dersom objektivene kombineres med telekonverterne RF 1.4 x og RF 2 x med autofokus og bildestabilisering. Det vil si at du med RF 1200mm F8L IS USM kan fotografere motiver som er over 400 meter unna, i imponerende detalj.


Det smarte og nyutviklede optiske systemet oppnår imponerende brennvidder med en konstruksjon som er mindre og lettere enn tradisjonelle superteleobjektiver av denne typen og betraktelig mindre enn tilsvarende EF-objektiver. RF 800mm F5.6L IS USM er Canons letteste og korteste 800mm L-serieobjektiv med en vekt på rett over 3,1 kg, mens RF 1200mm F8L IS USM er det minste objektivet som noensinne er lansert i sin klasse1. Med en vekt på 3,34 kg veier det en femtedel og er over 13 kilo lettere og 30 cm mindre enn den legendariske forgjengeren EF 1200mm f/5.6L USM.


Enestående optisk ytelse


Både RF 800mm F5.6L IS USM og RF 1200mm F8L IS USM er bygget for å imponere. Kombinert med den kraftige bildestabilisatoren, gir RF 800mm F5.6L IS USM fordelen av opptil 4,5 trinn og RF 1200mm F8L IS USM opptil 4 trinn som reduserer effekten av kamerarystelser og gir skarpe, detaljrike bilder. 800mm-objektivet har også stor maksimum blenderåpning på f/5.6 for denne brennvidden, noe som gir ytelse og bildekvalitet i toppsjiktet. Begge modellene har sirkulær blenderåpning med 9 lameller som går i 1/8 trinn for jevnere overganger ved blenderendringer under videoopptak.


RF-objektivene kan også skilte med Canons bransjeledende optiske teknologi. Med fluoritt-, Super UD- og UD-elementer, gir RF 800mm F5.6L IS USM og RF 1200mm F8L IS USM suveren bildeoppløsning og korrigering av kromatisk avvik. ASC-belegg kombinert med forbedret objektivdesign minimerer skygger og reflekser. Selv med ekstra optiske elementer i objektivene har Canon klart å redusere nærgrensen til klasseledende 2,6 meter for RF 800mm F5.6L IS USM – mer enn en halvering av avstanden sammenlignet med andre 800mm f/5.6-objektiver – og 4,2 meter for RF 1200mm F8L IS USM, noe som betyr at du kan følge motivene over større avstander.


Nyt EOS R-systemets mange muligheter


Med supertelefunksjon og lett design, er de nye objektivene en perfekt partner til EOS R3 – Canons kraftpakke til sportsfotografering. RF 800mm F5.6L IS USM og RF 1200mm F8L IS USM jobber sammen med AF-systemet i EOS R3 og følger motivet med opptil 30 bilder i sekundet. Med ringtype USM, dobbel strømleveranse, rask CPU og optimalisert AF-algoritme, har objektivene hurtig og stille autofokus – perfekt til å forevige dyreliv i rask bevegelse. AF Stop-knappene på objektivet kan tilpasses for forbedret kontroll når du fokuserer på motiver. Du får i tillegg fordelen av å kunne bruke de andre komponentene i RF-serien, som filtre og solblendere, noe som gir større fleksibilitet.


Solid, profesjonell konstruksjon


RF 800mm F5.6L IS USM og RF 1200mm F8L IS USM er bygget for å takle en rekke krevende opptaksforhold fra høye temperaturer til fuktige eller støvete omgivelser. Fatning, brytere og fokusringer har støv- og drypptett konstruksjon som hindrer at skitt eller vann trenger inn i objektivet. Det fremste elementet har fluorbelegg som hindrer at olje, vann og støv fester seg på glasset. RF 800mm F5.6L IS USM og RF 1200mm F8L IS USM har også et reflekterende infrarødt varmebeskyttende belegg, som gjør det mulig å bruke kameraet i lange perioder, også i varmt klima. Det hvite belegget gir svært god UV-beskyttelse og senker temperaturen på objektivhuset for å opprettholde den optiske kvaliteten.


Med førsteklasses Canon-teknologi og avansert optisk design, gir RF 800mm F5.6L IS USM og RF 1200mm F8L IS USM suveren ytelse i alle forhold og gir fotografer mulighet til å fange motiver på lengre avstand enn noen gang før.


Du finner mer informasjon om RF 800mm F5.6L IS USM og RF 1200mm F8L IS USM her:
https://www.canon.no/lenses/eos-r-lenses/


RF 800mm F5.6L IS USM:


 • 800mm superteleobjektiv
 • Kompakt objektiv med maksdiameter x lengde på 163 x 432 mm
 • 3,14 kg
 • Stor f/5.6 blender
 • 4,5-trinns bildestabilisator
 • Støv- og drypptett konstruksjon
 • Nærgrense på 2,6 m

RF 1200mm F8L IS USM:


 • 1200mm superteleobjektiv
 • Kompakt objektiv med maksdiameter x lengde på 168 x 537 mm
 • 3,34 kg
 • 4-trinns bildestabilisator
 • Støv- og drypptett konstruksjon
 • Nærgrense på 4,3 m

Anbefalt pris RF 800mm F5.6L IS USM er: 220 999,- NOK og salgsstart er mai 2022


Anbefalt pris RF 1200mm F8L IS USM er: 259 999,- NOK og salgsstart er mai 2022