– Canon inspirerer grafiske virksomheter i storformatsegmentet med mottoet «Make It BIG» på FESPA 2022

Årets FESPA går av stabelen fra 31. mai til 3. juni i Berlin, og Canon er til stede på stand A30 i hall 3.2 der de med mottoet «Make It BIG» ønsker å inspirere grafiske virksomheter til å være modigere og gjøre et mer varig inntrykk på kundene. «Make It BIG»-kampanjen som er utarbeidet spesielt til årets arrangement, er en videreføring av Canons «Make It»-kampanje som skal hjelpe profesjonelle grafiske virksomheter med å styrke forretningsveksten, optimalisere produksjonen og utnytte nye muligheter i storformatsegmentet. Canon har også europapremiere på tre nye løsninger for digitaltrykk i storformat på årets FESPA.

Canon vil blant annet demonstrere en helautomatisk ende-til-ende-løsning der deltakerne kan følge en bestilling helt fra den kommer inn og til det ferdige produktet leveres. Canon ønsker å vise hva det er mulig å oppnå med en automatisert prosess og har satt opp en simulert butikk for å demonstrere produksjonen av ulike trykksaker, emballasje, POS-materiell og salgsfremmende displayprodukter for et produkt. Besøkende oppfordres til å holde utkikk etter muligheter til å utvide virksomheten i nye markeder og produktområder, som interiørdekor eller display og emballasje.


Canon presenterer tre nye innovative produkter i følgende kategorier:


  • Rull-til-rull-basert trykking
  • Høyvolum planskriverutskrift
  • Arbeidsflytautomatisering

Prisbelønte Colorado 1630 og Colorado 1650 vil demonstrere hvordan grafiske virksomheter og trykkerier kan dra fordeler av UVgel-teknologien. Med mulighet til å produsere en rekke ulike produkter fra designtapet og overføringsbilder til iøynefallende skilt med belysning.


Canon mener digital tapetproduksjon fortsatt er et viktig markedssegment i vekst og har dedikert et eget område av standen til UVgel Wallpaper Factory, slik at besøkende kan se produksjonen i praksis. Denne ende-til-ende-løsningen viser mulighetene Colorado 1650 gir i en integrert løsning med Fotoba-moduler for rullinnlasting, kutting og opprulling i produksjon av leveringsklare tapeter.


Besøkende på nabostanden til partneren vår Farben-Frikell kan også få vite mer om UV-LED planskriveren Arizona 135 GT, en inngangsmodell i Arizona-serien. Denne skriveren er en utmerket investering for profesjonelle grafiske virksomheter som ønsker å utvide produkttilbudet og ekspandere til storformatproduksjon. Dette kan for eksempel være grafiske produkter til butikker, POS-materiell, emballasje i mindre opplag, interiørprodukter, grafiske produkter til utendørs bruk og skilt med bakbelysning.


Canon stiller også ut Arizona 2380 XTF med IJC358 UV-herdet blekk som gir mulighet til å øke produktiviteten i planskriverproduksjonen med over 20 prosent. Skriveren er bygget rundt Arizona FLOW-teknologien og har sonefritt vakuumsystem som reduserer behovet for maskering og teiping og gir raskere produksjonstid.


Canon har også med imagePROGRAF GP-4000 (44 tommer) på standen for å demonstrere hvordan mindre trykkerier kan produsere storformatprodukter, som er like effektfulle som produkter produsert på større bredformatmaskiner. imagePROGRAF GP-4000 har ti blekkfarger inkludert rødt, oransje, grønt og fiolett. Dette er dessuten den første storformatskriveren i verden med vann- og pigmentbasert blekk som gir livfulle farger og vakre pasteller som virkelig vekker kampanjemateriell til live.


imagePROGRAF TZ-30000-serien viser hvordan travle bedrifter som jobber med korte tidsfrister, kan produsere plakater, CAD/GIS-tegninger, illustrasjoner og kart i høyt tempo. Denne robuste skriveren et ideelt valg for kunder som driver arkitekt-, ingeniør-, produksjons- og byggevirksomhet, samt profesjonelle grafiske virksomheter og kopisentre.


Mathew Faulkner, EMEA Director, Marketing and Innovation, Wide Format Printing Group, Canon Europa sier dette om FESPA 2022: «Se muligheter, vær modig og ha ambisjoner – det er Canons budskap til storformatprodusenter og essensen i «Make It BIG»-kampanjen på årets FESPA. Vi opplever nå at stadig flere av våre eksisterende og potensielle kunder griper nye muligheter innen storformatgrafikk og utforsker alternative inntektskilder, nye applikasjoner og mer effektive arbeidsmåter for å kompensere for nedgangen i produksjonsvolumet under pandemien.