Fyrstikkalléen vgs-elever med fotoutstilling på Fyrstikktorget

48 elever fra videregående skole på Helsfyr stiller ut bilder i en galleri-container på Fyrstikktorget fra 17. november til 1. desember.

Utstillingen er en del av prosjektet «Canon Young People Programme» (YPP) som elevene ble plukket ut til delta i. YPP er et samarbeid mellom FN og Canon med bærekraft som tema. Elevene fikk en kreativ oppgave som gikk ut på å dokumentere visuelt ett bærekraftsmål. Fotograf og journalist Johnny Haglund var mentor i prosjektet og valgte ut 15 bilder som nå stilles ut for allmennheten.

17. november kl. 12.00 er den offisielle åpningen av utstillingen på Fyrstikktorget. Da vil det det bli musikk, snorklipping og informasjon om prosjektet.

Gjennom flere sesjoner har fotograf Johnny Haglund inspirert og utdannet elevene fra Fyrstikkalleen skole innen fototeknikk og bildets kraft. Johnny har vært på over 500 reportasjereiser og mange av dem kan relateres til nettopp miljø og bærekraft.

- Dette har vært et morsomt og givende prosjekt og jeg merker stor entusiasme blant elevene. De har vært både interessert i temaene og lærevillige når det kommer til teknikker for å formidle historier gjennom bilder, sier Johnny Haglund. Det gir en ekstra dimensjon at bildene skal stilles ut på Fyrstikktorget, så flere kan ta del i dette flotte arbeidet, sier Haglund.

Lærer Stian Jorde ved Fyrstikkalleen videregående skole gleder seg stort til utstillingen.

– Vi er glade for å endelig kunne vise frem arbeidet vårt. Dette har vært et prioritert og viktig prosjekt for oss. I tillegg til å dokumentere målsettinger rundt bærekraft, har elevene fått inspirasjon av en dyktig fotograf og en unik opplæring i historiefortelling, sier lærer Jorde. Elevene har i stor grad ervervet seg kompetanse gjennom praktisk arbeid og vi lærerne er imponert over resultatet, sier Jorde.

Elevene ved skolen setter stor pris på prosjektet – og syns det er moro å endelig kunne vise frem bildene til andre.

– Dette har vært et veldig gøy prosjekt å være med på. Johnny lærte oss masse om hvordan man bruker lys når man tar bilder og hvordan man forteller historier med kamera, sier elev Mathias Fjeld ved Fyrstikkalleen videregående skole.

Trond Gjertsen, ansvarlig for YPP og Canon Norges sosiale engasjement, gleder seg også stort til utstillingen.

-Mange unge mennesker er spesielt opptatt av de klimatiske utfordringene som verden står ovenfor, og vi ønsker å hjelpe dem til å formidle det sterke engasjementet, sier Trond Gjertsen. Det er gledelig å se hvor gjennomtenkt og kreativt ungdommen uttrykker seg for å nå gjennom med sine viktige budskap, noe denne utstillingen viser.

Om Canon Young People Programme

Canon har gjennom sin filosofi (Kyosei), en ambisjon og forpliktelse til å bidra til et bedre samfunn og at forretning skal skape verdier, også utover det finansielle. Blant initiativene innenfor sosialt ansvar, er utdannelse et viktig fokusområde for Canon. Det finnes utallige unge mennesker over hele verden som har historier å fortelle. Mange har et ønske om å bidra til forandring og gjøre fremtiden lysere for oss alle, og Canon ønsker å bistå ungdom til å uttrykke og formidle dette.

Bildetekst:

1. – 48 elever fra Fyrstikkalleen videregående på besøk hos Canon for å trykke sine bilder
2. – Elevene følger spent med når bildene skal trykkes
3. – Fotograf Johnny Haglund og elev Mathias Fjeld